טיול תרמילאים בנפאל

לירון 881

New member
טיול תרמילאים בנפאל

שלום לכולם,

אני נוסעת לנפאל בגפי למשך חודש וחצי, מתחילת ספטמבר עד אמצע אוקטובר. בחרתי בעונה זו עקב אילוצים ואני מודעת שזה לא high season.
בינתיים אני יודעת שאהיה באנאפורנה הסיבובי אך כמה שאלות לגבי טרקים נוספים:
האם יש טרק מומלץ לתחילת ספטמבר בהתחשב שזה עדיין מונסון?
האם אכן מומלץ לטייל באגמים הקפואים?
האם שווה ללכת ל- gokyo במקום EBC בגלל הצפיפות והאם האזור הזה מומלץ?
האם יש טרקים אחרים שבעלי ניסיון ממליצים עליהם? יש לקחת בחשבון שאין לי זמן לעשות משהו שקשה מבחינה ארגונית, הן מבחינת זמן, תקציב וכאמור אני מטיילת לבד.

תודה למגיבים

לירון

yush4

New member
קצת תשובות-

הייתי בנפאל פעמיים אבל זה היה באוקטובר-נובמבר אז לא יודע לענות לך לגבי העונה.
לגבי EBC, לא הבנתי את השאלה...
המסלול המומלץ מבחינתי זה ללכת מלוקלה לEBC ומשם לגוקיו וחזרה ללוקלה (יש כמה ימים שחוזרים על עצמם בדרך חזרה).
אם אני מבין נכון את מציעה ללכת מלוקלה לגוקיו וחזרה, זה באמת מסלול יפה אבל מפספס את החלק הכי יפה של הטרק וחבל.

לא ברור לי על איזה עומס את מדברת, אם תוכלי להסביר- אנסה לענות.

מבחינת טרקים- אנאפורנה, EBC, אגמים הם הטרקים המטויילים והנוחים וגם מרשימים מאוד.... אם זה מה שאת מחפש - לכי על זה

לירון 881

New member
המשך תגובה

לפי הספר trekking in the nepal himalaya רק הטרק ל- EBC לוקח כ- 16 יום ואילו לפי המלצות של מטיילים אחרים אכן המסלול של לוקלה- EBC- גויקו-לוקאלה לוקח 12 יום.
התוכנית היא להגיע לאזור האוורסט אחרי האנאפורנה אז אני מקווה להסתגל יותר מהר לגבהים אבל השאלה היא כמה ימים ראוי להקדיש לכל המסלול שציינת (כולל ימי מנוחה באזורים הגבוהים יותר).

העומס עליו אני מדברת: נוחתת ב- 5/9. ב- 12 יוצאת לאנאפורנה, נניח שאסיים בסביבות ה- 29. הטיסה שלי חזרה ב-16/10 אז בין שני התאריכים אשמח להספיק לנסוע לאזור ההימאליה.
אם אספיק גם לעשות את האגמים הקפואים בין ה- 5-12.
האם זה עמוס מדי ואם אצטרך לבחור בין האגמים ל EBC מה עדיף בעיניך?

תודה

yush4

New member
-->

אם אני לא טועה עשינו את הטרק EBC בזמנו, כולל גוקיו במשהו כמו 13-14 ימים סה"כ, בלי לרוץ, אי אפשר לרוץ שם כי העליה בגובה תלולה יחסית והקפדנו על ימי התאקלמות לפי הספר.
הנתון שהבאת לא מסתדר לי כי לחזור דרך גוקיו זה מאריך את הדרך ולא יכול להיות שזה פחות ימים. מעבר לזה, ללכת רק לEBC זה מסלול שהוא כולו הלוך חזור וזה... לא משהו. חוצמזה, החלק של גוקיו יפה ממש (תבדקי שוב בספר ואם זה אכן כתוב כך, אלך להסתכל).

לדעתי, האנאפרורנה ייקח לך פחות זמן אלא אם תוסיפי כל מיני מסלולים באזור בנוסף לאראונד (גילוי נאות- לא עשיתי את האנאפורנה אבל שמעתי כליון ה-מ-ו-ן)

את מדברת על בערך 40 יום בנפאל, זה אמור להספיק בקלות לשני הטרקים באיזי וגם לנוח כמה ימים לפני אחרי ולהנות מדברים אחרים.

חוצמזה, אם תמצאי שותף רציני ויתחשק לך טרק רציני ולא מטוייל - תכתבי לי ואתן לך כמה המלצות

תהני,
ד"ש לנפאל

לירון 881

New member
--

היי באמת תודה על כל הסבלנות וההמלצות. אשתדל לקצר בדברים אחרונים:
ראשית אשמח לשמוע על טרק אחר שאוכל להספיק בכמה ימים ואני אכן מקווה למצוא מישהו רציני שיתלווה אליי בכל התוכניות.
שנית- בגדול חשבתי להביא רק גזייה אבל ניכר שבכל אזור האוורסט ממש קר, האם כדי בכל זאת להביא שק"ש? ציוד אחר שהיית ממליץ עליו?
ובנוסף- האם תמליץ לקחת פורטר/מדריך או שאין צורך?

בקשר לספר- הוא מציין שני מסלולים- אחר מלוקלה ל- EBC הלוך חוזר- אורך 16 יום. המסלול השני מלוקלה לגוקיו אורך כ- 12 יום.
מהמלצות של מטיילים אחרים מומלץ אותו מסלול שאתה עשית (גם ל- EBC וגם לגויקו) ב- 12 יום אבל כל עוד זה ייקח עד 14 יום אני אספיק.

בסוף לא הצלחתי לקצר, סליחה על החפירה

לירון

yush4

New member
לא חפרת - העמקת :)

תשובות לשאלותייך-
רפרפתי על הספר ומסתבר שהם לא מציעים את זה במסלול אחד ברור אבל אני מניח שאיפשהו הם מדברים על האפשרות. הרבה מאוד עושים את זה-
באופן כללי זה ללכת עד gorak shep כמו שכתוב במסלול של הEBC, לעלות לקאלה פטאר ואז בדרך חזרה לפנות מערבה במקום שנקרא thokla pass וללכת לכיון גוקיו עם לילה בdzongla ואז לחזור מגוקיו חזרה עד נמצ'ה ולוקלה (מול מפה זה יראה לך ברור).

גזיה- לא חובה, כל יום את מסיימת ומתחילה בבקתה אז יש לך שתייה חמה. אלא אם את חובבת במיוחד עצירות קפה בדרך (כמוני). זה לחלוטין מותרות בטרק הזה.

שק"ש- גם לא חובה כי ישנים בבקתות שיש בהן שמיכות ומיטות סבירות. אבל- הלילות קרים ממש ושק"ש יכול לעזור, מה גם שההגיינה בחלק מהמקומות לא משהו ונחמד לישון עם השק"ש שלך. אני הבאתי את שלי ונהניתי. ממליץ ב'חום'.

פורטר- הטרק לא קל, יש עליות קשות והאוויר הדליל בגבהים מקשה... אם את לא מיומנת בהליכה עם תיק ונראה לך שתסבלי מזה- ממליץ לקחת פורטר. הוא יסחב את התיק ואת תיק קטן עם מצלמה וקצת ציוד בסיסי. אם את בכושר טוב, הלכת כבר בעבר עם משקל וחשוב לך האתגר שבעניין - צאי בלי.

אם את מחפשת טרק אתגרי נוסף, שלחי לי לפרטי את המיל שלך ואשלח לך חומר על משהו מעניין.

erol erol1

New member
קצת תשובות

אני עשיתי את האנפורנה בספטמבר ב20/9 והיה מצוין,
וכן מומלץ מאוד באגמים זה טרק בהתחלה קצת קשה והוא גם קצר מאוד

ולגבי צפיפות אני לא יודע אני באתי מהודו אז בשבילי זה היה ממש לא צפוף,אחרים טענו שצפוף
ואל תדאגי לגבי הלבד, את מדיע הלקטמנדו לבית היהודי כול הישראלים שם יושבים מעוכים עם זיוה ורסק

למעלה