טיול שנתי

naomido

New member
טיול שנתי

לבן שלי בן 15 יש טיול שנתי 3 ימים. המחנכת חוששת להוציאו לטיול בלי אחד ההורים כמלווה עד היום בעלי יצא איתו לכל הטיולים הכוללים לינה הבן השנה אינו רוצה שבעלי יצא איתו ומבחינתו הוא לא יצא לטיול ומעדיף להשאר בבית עם בעלי יצא. בשנה שעברה לפי דברי בעלי אם הוא לא היה מלווה אותו הטיול היה נגמר לא טוב וס'ה הבן נהנה. הבעיות שלו בטיול נובעות מהOCD מקלחת אוכל וכו' וכן כשאנחנו לא בסביבה הוא לא מקפיד לקחת את הכדורים ואז כמובן הOCD מחריף.לפני כשנתיים הוא יצא לטיול ליום אחד פרש לא נכון התנהגות של ילדים ופשוט ברח. המזל שהטיול היה במרחק נסיעה של שעה מהעבודה של בעלי והוא היה צריך לנסוע לשם ולחפש אותו.כאן הטיול בנגב ואנחנו גרים בצפון. מה דעתכם ואיזה ניסיון יש לכם אם טיולים הכוללים לינה ?

אין לנו נסיון עם לינה אבל....../images/Emo26.gif

נסו לשכנע בכל זאת את הילד...שכן האבא יצטרף אליו (במידה ויכול להשתחרר מהעבודה)...ואם לא ירצה בכל זאת י שווה לשוחח עם המחנכת והילד יחד ואולי להציע שהילד יחתום על הסכם להקפיד לקחת את הכדורים כפי שהוא צריך לקחת אותם...ובמידה ויתנהג לא כראוי או בצורה שמסכנת אותו או את האחרים תצטרכו (את או בעלך) לנסוע ולהחזיר אותו. או הברירה האחרונה היא שלא יצא לטיול וחבל

הילד צריך להבין את המגבלות שלו

לכל אחד יש את החבילה שלו והילד צריך להבין את המגבלות שלו.כמו שלאחד יש סכרת והוא צריך לקחת את האינסולין איתו אז כך הוא חייב לקחת את התרופות שלו. לגבי ה-OCD שלו אין ברירה באם צריך מלווה אז הוא צריך לקבל את העובדה שאחד מההורים צריך להיות איתו בפרט שלפני שנתיים הוא ברח ובעלך נאלץ לנסוע ולחפש אותו.גם אם ביה"ס לא היה עומד שהוא צריך את אחד ההורים.לדעתי זו שערוריה שנטשו את הילד לבד!!!(אין אני רוצה לדרוך על יבלות).אני מבין את הרצון של הילד להיראות עצמאי ובוגר אבל אם יש לו אובססיות עם כל הכבוד הוא צריך להבין שהוא עדיין זקוק לליווי של מבוגר. אם בעלך יצטרף אליו הוא צריך להבהיר שעליו להתעלם מקיומו ורק בשעת צורך בעלך יעניק את הסיוע שהוא זקוק לו.באם הוא עדיין מתעקש אם בל הכבוד הוא יצטרך להישאר בבית.עליו להביו שלכל התנהגות יש מחיר ותאמיני לי שהם מאוד מונפולטיבים בגיל שלהם. סליחה שזה היה ארוך.משה

בנבר

New member
טיול שנתי

גם אנחנו היינו בסרט הזה. כשהבנים בגרו הם אכן לא רצו לצאת עם האבא . הפתרון שלנו היה מלווה שאינו אחד מאיתנו.במקרה אחד הורה מלווה של ילד אחר מהכיתה שהכיר היטב את בננו ולקח את מלוא האחריות, ובמקרה השני היה זה המדריך מהתנועה שהתלווה לטיול ותיפקד כמלווה לילד. תנסי לבדוק עם המורה אם יתכן ליווי לילד ע"י מדריכים,חונכים,סטודנטים העושים פר"ח הקשורים לבית הספר. אני באופן אישי מאד מבינה את הרגשת הילד שכמו כולם ולמרות המגבלות אינו רוצה את האב כמלווה. נראה לי מאד לא מעשי לקבוע הסכמים להתנהגות נאותה בינו לבין המורה כי הרי אנו יודעים היטב שהרבה פעמים ההתנהגות אינה בשליטה. שבת שלום צביה

יש לי נסיון , והרבה...

אני יוצא כמעט עם כל ילדיי לכל הטיולים, השנה, כיתה ז', הצטרפתי גם לטיול שכלל שינה. הודעתי לבן שלי, שמבחינתו, אני איננו!!!! אני שם רק אם הוא צריך אותי, כזה פשוט. במסלולי ההליכה , הלכתי במאסף ועזרתי לכל מי שקשה לו, בהפסקות מידי פעם ניגשתי ושאלתי אם הכל בסדר, בקיצור, שמרתי מרחק. זה הסתיים בהצלחה מבחינתו, ומבחינת ה"חברה", איך אפשר לא להנות ממני??? אז לכולם רווח , לבני, לחברים וגם לצוות , שהיה להם צוות בידור צמוד בטיול. בהצלחה

naomido

New member
../images/Emo51.gifלכולם

במשך השבת נדון בנושא.הטיול יוצא ביום שלישי

למעלה