טיול רכיבה לאלפים

טיול רכיבה לאלפים

שלום לכולם !
אני מתכנן טיול רכיבה עם זוגתי לאלפים בחודש ספטמבר הקרוב, רציתי לקבל חוות דעת ממי שכבר עשה את הטיול הזה. היו מספר כתבות בנושא אך אני לא מאתר אותן כעת. התכנון הוא לשכור אופנוע מהרמן בעיר ליד מינכן ולצאת לדרך..
1. האם כדאי לשכור אופנוע 1200 סמ״ק או 800. לvfr שהוא מציע יש אחלה מנוע עם מומנט טוב אך הוא גם כבד מאוד וזה עוד לפני ציוד ומורכבת וב-800 אני חושש שאני אצטרך לטחון את המנוע בכל העליות.
2. כמה ק״מ מומלץ לתכנן ליום רכיבה ?
3. האם מומלץ לסגור מקומות לינה לפני ההגעה ליעד או שאפשר גם למצוא מקום מעכשיו לעכשיו ? האם יש אפשרות לעשות קמפינג לאורך כבישי האלפים ?
4. יש איזה טיפים שכדאי לדעת ?
יש לי עוד כמה שאלות אך זה מספיק לבינתיים.
אשמח לשמוע חוות דעת אז אם יש מישהו שמוכן אני אשלח לו את המספר שלי בפרטי.
תודה ושבת שלום.

Dresdner

New member
תשובות

1. אל תתקרב לVFR 1200, חבר הפורום SHAYVILK השכיר מהרמן אחד, אני אומנם לא רכבתי עליו אבל נראה ונשמע ששי סבל, הוא יוכל להרחיב בנושא
2. רכיבה בין 200 ל300 ק"מ ליום
3. אין צורך להזמין מראש האלפים מלאים במלונות קטנים ובאיטליה גם זולים
4. לגבי טיפים אני ממליץ לך מהרמן להיכנס לאלפים האוסטרים לעשות את הגרוס גלוקנר ולהיכנס לאיטליה לדולמיטים, משם יש כמה אגמים שניתן לבקר ואז לסטלביו.
לגבי ההשכרה בספטמבר לך על תחילת ספטמבר מאוחר יותר זה הימור על מזג האוויר.
יש טיול מאורגן שיוצא בתחילת ספטמבר זה יכול לחסוך לך הרבה כאב ראש בתחום האירגון אבל כמובן אתה לא תיהיה לבד עם בת זוגתך

...

רכבתי פעמיים על VFR באלפים ואני לא ממליץ עליו, במיוחד עם מורכבת (באחת הפעמים הייתי עם אישתי).
הסיבות:
1. רכבתי על ה-800, והוא דרש עבודה כי אני רגיל לנפח גדול יותר ומומנט.
2. התנוחה היא מאוד קדמית על הידיים דבר שמעייף מאוד בטיול כזה במיוחד עם בת זוג. הייתי מסיים את היום גמור...

באחת הפעמים החלפתי לכמה ימים עם ההונדה קרוסטורר ולא רציתי לרדת ממנו (יש להרמן), אז אם הסגנון רכיבה שלך הוא לא ספורטיבי נטו הייתי ממליץ עליו.

כמו שדרזדנר אמר, אין צורך להזמין מראש, מספר המקומות שינה גדול זמין וזול, בכל מדינות הרכס למעט שוויץ $$$. לא תבזבז יותר מעשרים דקות בסוף היום כדי למצוא מקום ובד"כ זה יהיה המקום הראשון שתכנס אליו.

לא ממליץ לתכנן מסלול עם יותר מ-300 ק"מ ביום, הנסיעה היא לרוב בקצב איטי יחסית כי הכבישים מפותלים ועוצרים הרבה בדרך.

אם אתה רוצה יותר פרטים שלח לי ה"פ.

תהנה

mikimax

New member
Vfr1200

על הכל ענה לך dresdner.
אל תתבלבל בין ה vfr1200 לקרוסטורר 1200.
אחרי שלושה טיולים על הקרוסטורר אני באמת חושב שוא מעולה למשימה.
ה vfr800 יש לו תנוחת ישיבה שאתה קצת מחליק כל הזמן קדימה מה שמייצר לחץ על החבילה.
חבר שלי רכב עליו בטיול לפני 3 שנים ודי סבל.
מאז אנחנו מזמינים מהרמן רק קרוסטוררים לשנינו.
אתה יכול לשלוח לי הודעה בפרטי ואנסה לעזור במה שאוכל.

למעלה