טיול רגוע למחר..

dist0rtion

New member
טיול רגוע למחר..

אהלן, מחפש רעיון לטיול יפה ויוצא דופן מחר, מקום שלא יהייה דרומית לקו ים המלח (הדרומי) ושלא יהייה עבירות מטורפת (יהייה רק רכב בודד, לא מחפש צרות) תודה

רוזוב

New member
טיולי בדד

לטיולים בדרום ובכלל מסלולים ארוכים לא מומלץ לצאת לבד, ואם כן לצאת לבד זה בתנאי שאתה כבר מכיר את המסלול טוב, יודע לנווט ברמה גבוהה - ללא ברבורים , מכיר את רמת העבירות של המסלול, ויכולות הרכב והיכולות שלך כנהג, יש לך ידע לפתור בעיות פשוטות בשטח ומעבר לכך אתה ערוך לתקיעות - ובמקרה הכי גרוע מוכן ללכת כמה שעות ברגל עד לכביש / מקום עם קליטה סלולרית. ובנוסף לכל זה - בעל שיקול דעת ולא יוצא בשביל לעשות שטויות, כי במקרה של פציעה אתה כבר תהיה בבעיה רצינית. למרות כל זאת אני חושב שזו חוויה מסוג אחר ובהחלט חיובית- לבעלי נסיון בשטח. אבל - אין שום בעיה לצאת למסלולים לבד שקרובים יותר למרכז - דרכי נוף בעלות עבירות קלה יש לרוב, כל איזור רמות מנשה מקסים, קל יחסית, ויש בו צפיפות גבוהה יחסית של מטייליים, כל שתמיד אפשר להשיג עזרה, גם כל איזור השבילים החקלאיים של איזור השרון מומלץ בחורף עם אתגרי בוץ נחמדים ונופים כפריים מטר מהבית - רק לא לעלות על שדות חקלאיים. טל.

miki69

New member
טיולי בדד

גם אם אתה נווט מעולה ,בעל יכולות שדאות יוצאות דופן,ואם אתה מוכנאי בחסד עליון,ועם נגרר של חלקי חילוף אז אולי

רוזוב

New member
לא מחמיר - אבל לא ממליץ

שוב אני אומר, לשאלת ההמלצה - אני לא אמליץ לאף אחד לצאת לבד לשטח אלא אם זה ליד הבית או באיזור קרוב לכביש ולציביליזציה. מצד שני, אני אישית כן עושה את זה, וללא נגרר של חלקי חילוף, והידע שלי במכונאות הוא מאוד בסיסי. לא הייתי יוצא עם רכב לא תקין בכלל לשטח, בטח שלא לטיול בדד, אבל אם הכל בסדר אני פשוט מנסה להקפיד שזה יישאר כך - ולא לעשות שטויות. לגבי נושא הניווט - אמרתי ואני מסכים איתך, אם אתה לא יודע לנווט, אז שמישהו יוביל אותך. ופה הכוונה שלי לא שיש לך מחשב עם GPS וטורבו CD, אלא מפות, הידע לקרוא אותם, והיכולת ללמוד בעל פה את המסלול מראש - ולדעת איפה אתה נמצא בדיוק מוחלט בכל רגע ורגע. חוצמזה שוב אני אומר, החוויה של טיול לבד בשטח היא משהו אחר, וגם על אופניים אני "חוטא" לפעמים בעניין הזה. האם זה מסוכן ? הרבה פחות מהנסיעה של כולנו כל יום לעבודה/לימודים. אבל בהחלט יש בעיותיות במידה ונקלעים לצרה, ולכן אני לא ממליץ לאף אחד לעשות את זה. חושבים שהמסר שלי סותר את עצמו ? צודקים ! טל.

אומי5

New member
טיולי בדד לא לכל אחד

אבל בהחלט מתאימים לאנשים מסויימים,אני הייתי עושה טיולי בדד רגליים ,ויש לי חבר שעשה חוצה ישראל לבד .אבל שוב מדובר באנשים שגדלו בשטח(ובגיל 22 מתחילים ללמוד בגרויות....).

ברגל זה סיפור שונה וגם ברגל לא בריא

לצאת לבד. אבל עם רכב לבד בשטח ??? הרכב עלול לפעמים להתקע בגלל אבן קטנה או תקלה קטנה והנהג הבודד חסר אונים ללא קשר וללא פלאפון ועוד צרות נוספות.

אומי5

New member
ברגל זה לא פחות מסוכן

תנסה למצוא רכב שנעלם או רכב (אפילו קטן שנעלם... חוץ מזה שהתכוונתי גם לטיולי רכב וגם טיולי בלי רכב.

למעלה