טיול ראש השנה

shaishoo

New member
טיול ראש השנה

חברים אתמול חזרנו מטיול באיזרו מדהים... ראיתי מבצע בתחנת הדלק ליד הבית שמרו מפות סימון שבילים מנויילנות ב50 ש"ח .. אז קניתי את המפה של עמק יזראל,תבור והעמקים.. ואם יש מפה מה לא נשתמש.. את שביל ישראל רציתי להשאיר בתול עד סוף הלימודים שאז אוכל לעשות אותו במכה אחת ורצינו טיול שלא יהיה מפוצץ בישראלים בחג שלא נרגיש כמו בטיול מאורגן לכן נבחר נחל צלמון... חנינו ליד כלא צלמון בישוב כלנית..ירדנו לצומת צלמון ושם במסלול הכחול התחלנו את הכיף...המסלול אמור לקחת כ6 שעות לנו לקח 5 עם שנ"צ .. במקום לרדת עד לכינרת ירדנו באזור מגדל דרומה עם שביל ישראל עד חמאם ישוב בדואי נחמד ושם המשכנו בשביל כחול לתוך מסלול הארבל... באיזור הנביעה בילינו את הלילה ככה שבבוקר יצאנו לפני ההמון והתחלנו לעלות בנחל ארבל...בדרך עשינו איזה טיפוס קטן על הארבל לתצפית וירדנו חזרה לנחל..שם התלבטנו אם להמשיך לקרני חיטים או להמשיך בשביל שחור לסיום... החלטנו בגלל התחלת מצוקת מים להמשיך בשביל השחור והגענו קרוב לצומת עילבון שם המשכנו צפון מזרחה חזרה לרכב וסיימנו מאושרים ומרוצים..והנה מקבץ תמונות (לצערי אני הצלם אז שלולשת החברים מופיעים בתמונות..ואני לא) בגדול מסלול מומלץ..מאתגר וכיף !!!

shaishoo

New member
נביעה באיזור מגדל

אין כמו מקלחת טובה לקראת סוף יום מפרך

shaishoo

New member
חורבות בית כנסת עתיק

אני כבר לא זוכר ליד איזה ישוב זה.. אם משהו באמת רוצה לדעת אני אבדוק מאוחר יותר..אבל זה באמת היה בית כנסת מרשים 2 קומות בנוי בסגנון קורינטי, והנוף משם גם היה איכותי..נמצא בערך באמצע המסלול הכחול של הארבל, יש שביל ירוק שמטפש על ההר והבית כנסת נמצא בחלק הדרומי של ראש הרכס

jeshu

New member
יש שם שלושה מושבים ארבל,כפר זייתים וחיטים עם אני לא טועה.

girafa24

New member
סליחה על שאטריח...

אבל אני אשמח לדעת איפה הוא. איזה כיף לכם... אני נשארתי בבית לעזור לשטוף כלים מעשרות הארוחות המשפחתיות... חכו, חכו, מה יהיה בסוכות!

jeshu

New member
ביה"כ נמצא איי שם כשהולכים את התחלת הירידה מהמצוק למטה והוא גם מסומן במפות...

1L

New member
חידודים

לגבי ביהכ"נ שסיפרת עליו, לא הצלחתי למצוא את שמו או מיקומו המדוייק, אבל אני זוכר שהוא קיים. לגבי הנביעה ליד מגדל, המקום נקרא עין נון. ולמי שלא יודע, בכוונת רשות הטבע והגנים הלאומיים להפוך גם את האתר הזה לשמורה סגורה קולטת קהל (כלומר, מוסדרת ובתשלום). אני מאמין שרבים מגולשי הפורום ביקרו במקום לפחות פעם אחת במשך השנים ומודעים ליופיו המיוחד. זה הזמן להשפיע - הכנסו לאתר הרשות והצביעו בשימוע נגד תוכניות הפיתוח במקום.

1L

New member
חידוד לחידודים

כוונת הרט"ג להפוך את האתר לשמורה מוסדרת ובתשלום היא לגבי הארבל ולא עין נון.

shaishoo

New member
אין בעיה ..מיקום מדוייק

אחרי שבדקנו (וגילינו שגם המפה של הגליל העליון מס 2 מכסה את האזור) הבית כנסת ליד הישוב ארבל..דרומית אליו.. הוא נמצא על מסלול שמסומן בירוק שיורד למסלול הכחול שעובר בנחל ארבל, דרך אגב בדרך שיורדים למסלול הכחול ישנם כמה חצובות קבורה (מלבנים חצובים בסלע) , דרך אגב במפה מ99 של הגליל העליון משום מה הבית כנסת מופיע בקצה של מסלו אדום למרות שבשטח המסלול ירוק....

shaishoo

New member
חורבות בית כנסת עתיק

אני כבר לא זוכר ליד איזה ישוב זה.. אם משהו באמת רוצה לדעת אני אבדוק מאוחר יותר..אבל זה באמת היה בית כנסת מרשים 2 קומות בנוי בסגנון קורינטי, והנוף משם גם היה איכותי..נמצא בערך באמצע המסלול הכחול של הארבל, יש שביל ירוק שמטפש על ההר והבית כנסת נמצא בחלק הדרומי של ראש הרכס

sela v

New member
וטיול ראש השנה שלי

היה בלונדון. בסוף השבוע הזה (שבת-ראשון) יש מה שנקרה open house, ואפשר להכנס לכל מיני מבנים שבדרך כלל הכניסה אליהם לא אפשרית, ואפילו נכנסתי לבית פרטי. אין לי מושג איך הארכיטקט שבנה שכנע את בעלי הבית להציג את הבית בפני זרים. אז הבית ענק, ואפילו יש בריכה במרתף. התמונה אבל שאני מציג היא של קו הרקיע של לונדון, מי שביקר פה יודע שזה די בלתי אפשרי להשקיף על העיר מלמעלה חוץ מהגלגל הענק. אז היום היה ניתן להשקיף ממבנה של 30 קומות ליד Earls court. דרך אגב כל הביקורים במבנים הם חינם.

למעלה