טיול צפוני

טיול צפוני

אני יודעת שבטח כבר עניתם על השאלה הזו 200 פעמים לאחרונה, אבל לצערי החיפוש התפוזי לא עובד ולכן אני שואלת... אמא, אבא, בת 5.5 שמטיילת יופי ובת כמעט 3 שיכולה ללכת יופי ויכולה גם במנשא. נוסעים צפונה, לנים ברמות נפתלי. אני מחפשת מסלול לבוקר, נניח 4-5 שעות, ועוד מסלולון לבוקר שאחרי. את השניר הארוך טיילנו לא מזמן, אז למרות שהוא תמיד כיף, נשמח לגוון. תודה רבה!

מניחה שמדובר על חום אוגוסט...

ולכן עדיף מסלולי מים. אני חושבת שלכם עדיף ללכת על עין תינה. יש שם יותר מים מבעין דבשה והמסלול ארוך ונחמד יותר. מציעה לכם יום טיול שכולו בניאס. תתחילו משמורת הבניאס. משם אפשר לעשות הקפצה ברכב או ללכת ברגל (אבל אז צריך להשאיר רכב אחד בשמורה ולמצוא דרך להגיע אליו), עד מפל הבניאס ומשם לגשר התלוי. אחרי שמסיימים, אפשר לנסוע לשדה נחמיה, לחניון האקליפטוס. משאירים שם את האוטו ויוצאים לשעה, שעה וחצי של טיול מענג במים הקרירים עד הקיבוץ. בגשר יוצאים החוצה וחוזרים על שביל העפר שליד הנחל עד החניון. חשוב לזכור: א. במסלול הבניאס בשדה נחמיה המים עמוקים. אין שום בעיה ללכת את זה עם שתי ילדות. לוקחים להן גלגלים, רצוי כאלו עם שני חורים לרגליים ומחברים לגלגל רצועות. ייתכן שיש עדיין מקומות שלמטר, שניים גם מבוגר צריך לשחות. ב. קצת אחרי תחילת המסלול יש מפל. לא קשה להבחין בו. אפשר לרדת ברגל אבל עם הקטנות עדיף לצאת מהמים ולעקוף אותו. שימו לב לשמור על הגלגלים המעבר אל מחוץ לנחל עובר בין שיחי פטל דוקרנים. אין בעיה לעבור בלי להדקר, חשוב רק שהגלגל יעבור בשלום כדי שתוכלו להשלים את המסלול הזה. אם אתם ברמות נפתלי, חובה ממש להגיע לקניון הקטן של קיבוץ יפתח. יש שם סדקים בסלע שיורדים אליהם בדרגיות. גן הרפתקאות של הטבע לכל גיל. מומלץ בחום.

עוד נועה יקרה, שאלות :

1. האם ניתן לעשות את המסלולים של עין תינה, שדה נחמיה וקיבוץ יפתח עם ילדים בני 1.8 ו-4? 2. כמה זמן כל אחד מהם אורך? 3. האם הם מעגליים? מתכננים טיול לצפון בשבת הקרובה 20-21/8 אשמח לתגובותייך או המלצות אחרות (לפני שבועיים עשינו את נחל שניר והגשר התלוי בבניאס) מתכניים ללון בחורשת טל - גם בתחום זה אשמח לרעיונות נוספים. תודה , כוכב של קסם

כמה תשובות

1. קשה לי לענות לגבי גיל של ילדים. יש ילדים בני 4 שמטיילים מצויין ויש כאלו שלא. את עין תינה הלכנו בעבר עם חברים עם ילד בן 2.5 שלא רגיל לטייל אבל עשה את כל המסלול. בסוף היה לו קצת קשה. לא מפתיע. 2. זמן, שוב - תלוי בכם. משהו בין 2-4 שעות לכל מסלול. 3. עין תינה - מסלול הלוך וחזור מהבריכה למפל. שדה נחמיה - מעגלי. הולכים במים וחוזרים בשביל עפר לאורך הנחל. אני לא אוהבת מקומות קמפינג המוניים. במיוחד באוגוסט הצפוף. ממליצה בחום על החווה של יהודה. ראיתי גם משהו חדש בשאר ישוב "פסטורליה בונגלוס" נשמע נחמד אבל לא יצא לי לבדוק. אוהבת מאד גם את החושות בשעל אבל מניחה שבשלב זה של השנה, כבר תפוס שם עד סוף אוגוסט. יש קמפינג שלא ניסיתי גם בנמרוד אצל הבעלים של "בקתות בערפל". גם שם לא הייתי עדיין. כמו שכתבתי - ממליצה להתחיל את היום בשמורת הבניאס וללכת משם לחניון המפל. זה אם יש לכם דרך להקפיץ את הרכב. חשוב להתחיל ב8 בבוקר כשפותחים את השמורה או אפילו מוקדם יותר. אחר כך חם ובכל השמורה אסור להכנס למים
משם תסעו לבניאס התחתון בשדה נחמיה ויש לכם יופי של יום טיול.

shlomits

New member
אם מעניין אתכם לעלות לרמת הגולן ללינה,

אתם יכולים לנסות את הכפר האינדיאני- בשנה שעברה היינו שם בתקופה זו של השנה ולא היה מלא, אולי יש שם מקומות.

אם שעל פנוי, בעיני הרבה יותר כדאי מהאינדיאני

יותר גבוה, פחות חם, יש קטיף עצמי ופחות יקר. לא יודעת למה הכפר האינדיאני כל כך יקר. זו הסיבה שראינו אותו רק מבחוץ.

shlomits

New member
לא הייתי בשעל...

האינדיאני זה באמת תנאים משודרגים- כל זוג אוהלים מקבל שירותים ומקלחת לעצמו, באוהלים עצמם יש תאורה ומזרונים מאד עבים. ככה זה גם בשעל?

בשעל יש פחות מקלחות אבל התנאים יותר טובים

החושות מרופדות במחצלות ומזרונים עבים. יש תא במקרר לכל חושה. מעבר לכך יש כל מה שצריך כולל מיקרוגל... אני אוהבת שם את החשיבה על כל הפרטים הקטנים. עד סוף הקיץ יש קטיף עצמי באתר. תאי המקלחות בנפרד - לא מקלחות ציבוריות. וכמובן - קרירות צפון הגולן שבאוגוסט היא אויר לנשימה. שני הקמפינגים הגבוהים והקרירים יותר הם באודם ובנמרוד....

נדמה לי שיש לך את הנייד שלי

אם את רוצה עוד פרטים, תרגישי חופשי להתקשר.

../images/Emo140.gif

אכן יש לי, תודה. עכשיו אנחנו ב"בעיה" הפוכה, ומתקשים להחליט מה בא לנו יותר... |צרות של עשירים|

במים מחניון האקליפטוס...

אני אישית קצת נלחצתי עם בן 6 בגלגל ומצופים. רציתי לדמות לו שיט אבובים למקטע קצר, לאחר שבדקתי קודם לבד, ולפעמים הרגשתי לא מספיק בשליטה על הילד. אחיו בן ה-4 "השתפן" ברגע האחרון וויתר - אולי יש לו יותר שכל מאמאבא... נראה לי עדיף עם ילדים שלפחות יודעים לשחות עצמאית, אבל לשכשך בקטעים מוגדרים האיזור מגניב. מזכיר את שייט האבובים מילדותנו.

היינו שם שלוש פעמים עם הגדולים והקטנות

הן היו בנות פחות מארבע כשהגענו בפעם הראשונה. לא היה דומה בכלל לשיט אבובים מילדותינו. זו ממש לא המטרה! הושבנו אותן על גלגלים עם חורים לרגליים והן ישבו יציב. אפשר בכיף לטייל את המסלול עם ילדים שלא שוחים אבל לא הייתי מנסה לעשות שם אבובים בגיל הזה בשום צורה.

למעלה