טיול עצמאי בירדן

Saraswati15

New member
טיול עצמאי בירדן

היי... חיפשתי ארוכות בהודעות ועדיין יש לי כמה שאלות לגבי טיול עצמאי בירדן... אם אפשר...
1. אנחנו זוג המורכב מישראלית ואנגלי, גרים בישראל. רוצים לנסוע לכמה ימים לטיול בירדן עם הרכב שלנו. הדרכון של האנגלי מלא בחותמות וויזות ישראליות וגם רשיון הנהיגה שלו ישראלי. בנוסף יש לו רשיון נהיגה אנגלי. האם אנו צריכים לחשוש מכמות הויזות בדרכון שלו? שנינו צריכים להוציא רשיון נהיגה בינלאומי נכון?
2. הבנתי בגדול את הפרוצדורה של להוציא מסמכים לרכב בממסי וביטוחים. על פניו סבבה. האם יש איזה חשש כלשהוא לנסוע עם הרכב שלנו שעליו נשים מספר ירדני?
3. קמפינג בירדן - אפשר רק בחניונים מורשים או בכל מקום? אנחנו בדרך כלל אוהבים לישון באוהל שלנו במקומות מבודדים בישראל, לא בטוחה שזה רעיון גאוני במדינה זרה. מחיפוש ברשת לא מצאתי כל כך אינפורמציה.
4. יש היכן לחנות את הרכב בפטרה והאיזור? יש סכנת פריצות או גניבה של רכב?
5. חשבנו להיכנס ממעבר גבול ירדן ולחזור ממעבר גבול רבין עם הרכב. הייתכן?
6. לא כל כך יודעים להעריך את העלות של הטיול... האם 1500 שח לשנינו לשלושה ארבעה ימים זה מעט מדי? בהתחשב שנצטרך לשלם כניסה לפטרה ונישן באוהל או בגסטהאוסים זולים אז רוב העלות היא מזון ודלק...

זהו בינתיים ... תודה על הכל
אנחנו

jeshu

New member
קצת תשובות 1. נותנים לישראלים להכנס בלי יותר מידי בעיות ולא יתעניינו באנגלי. אולי צבע העור שלו יראה להם חשוד בשביל אנגלי וישאלו שאלות (טיפשיות יותר ופחות).

2. לא. אין חשש מנסיוני. תעלימו ממנו סממני ישראל כאלה ואחרים - עדיף כך.

3. אפשרי, אבל מנסיון, המק'ומיים מהכפרים ידעו שאתם שם ועשויים לבוא להטריד מעט. במקרה כזה להסביר יפה שאתם מאנגליה (ותמציאו סיפור בנוגע לרכב). אם כבר לישון בשטח יש נחלים שנשפכים לאזור ים המלח שניתן ללכת קצת לתוכם - אבל נראה לי שיהיה חם ולאו דווקא נעים. אני גם לא יודע איך תכניסו את הרכב לתוכם.

4. פטרה נמצאת בסמוך לכפר ואדי מוסא - כפר טיפוסי ואין בו איזה מצוקת חנייה למיטב זכרוני. ממליץ על טיול רגלי (זה איזה 3 ק"מ) מ"פטרה הקטנה" לפטרה (האתר העיקרי).

5. לא יודע - תבררו בחציית הגבול. הכי נורא תחזרו דרך בית שאן.

6. נשמע לי קצת מעט מידי, אבל אולי. מנסיוני האוכל שם לא שום דבר לצפות אליו ואפשר לנסות לבשל לבד אם יש ציוד. אסור בגדול לייבא אוכל לירדן. בעקבה יש אוכל טוב במסעדות ואולי אפשר לישון על החוף - אבל אני בספק אם יאהבו את זה. רק העברת הרכב היא איזה 300 ש"ח ומיסי מעבר גבול 35$ לאדם. כניסה לפטרה - איזה 50$ לאדם לשלושה ימים (פחות מזה לפחות ימים).

לאן בירדן חוץ מפטרה תסעו?

Saraswati15

New member
תודה!

על ההשקעה והתשובות..
אנחנו בעיקר מעוניינים בפטרה והאיזור, יש לנו רק 3-4 ימים ולא כל כך בא לנו ערים / צפיפות. אולי נעבור דרך עקבה אבל נראה כבר.
חשבנו על ואדי רם אבל אנחנו לא ממש אנשי טרקים ומיטיבי לכת אלא אוהבים יותר לנהוג ולעצור בצד הדרך לסטות מהכביש הראשי ולגלות מקומות נסתרים. אני מניחה שיש לא מעט כאלו באיזור פטרה (כמובן שנרכוש מפה מסומנת באנגלית של ירדן ...)
משהו די מוזר ששמעתי עכשיו מממסי - הם דורשים על ביטוח רכב למינימום של 3 חודשים 400 ש"ח, זה מלא!!!!

jeshu

New member
אני יכול להבין את ממס"י - בטח לא כדאי להם שם להתעסק בביטוח של רכב לשבוע אחד, אז קבעו סכום מינימלי. אולי יש איזה ביטוח אחר שאפשר לעשות?

ואדי רם לנסיעה ועצירה הוא טוב רק אם יש לכם רכב 4X4. הכביש מגיע עד הכפר ומשם זה חול וחול עם נוף נהדר. ממש לא חייבים לטפס על הגבעות. בכל אופן, גם להגיע לכפר ולבלות בו לילה וללכת קצת מסביב יכול להיות נחמד. תביאו דוחה יתושים אתכם. אתם כן יכולים ליסוע לאתרים בירדן כגון קארק (כרך) ומדבא לראות את מפת מדבא. את בטוח שהביטוח שלכם לא מכסה מעבר לירדן?

Saraswati15

New member
הממממ

נראה לי שנוותר על הכניסה בסובארו החבוטה שלנו... כרך מאוד מעניינת אותי עם היסטוריית הצלבנים שלה אבל הבנתי שכדאי להצניע את היותי ישראלית שם...
אוף ההתלבטות בין סיני ובין ירדן כה קשה אבל ירדן כנראה הכריעה את הכף...

sailor

New member
יש אלטרנטיבה, כנראה זולה בהרבה

לשכור שם רכב.

sailor

New member
לגבי אוכל, אני חולק עליך

אכלתי טוב ובזול, לא מטבח עילי אבל אוכל טעים בהחלט, מעקבה דרך ואדי מוסא, כרך, מדאבה ועמאן.
האכזבה הגדולה בירדן הוא הפלאפל וגם הפיתות הירדניות הן לא משהו לספר עליו.

למעלה