טיול עם תינוקת

michalbenh

New member
טיול עם תינוקת

שלום! אני ובעלי מתכננים טיול לאוסטרליה- ניו זילנד עם ילדה בת שנה וחצי, ל6-8 חודשים. כפי שאתם מבינים הדבר כרוך בהרבה הכנות ולוגיסטיקה. אשמח לכל טיפ ובעיקר אני מנסה למצוא מישהו שעשה משהו דומה ויוכל לשתף מניסיונו.. התכנון בגדול הוא לקנות רכב שאפשר גם לישון בו וגם לעשות טיולי 4X4. יש לכם מושג לגבי עלויות?

sailor

New member
באוסטרליה וניו זילנד

יש הכל לתינוקות ולילדים, יותר מאשר בארץ, והמון מקומיים מטיילים עם ילדים קטנים. ואן 4X4 עולה בניו זילנד בין NZ$2000 לרכב ישן (תחילת שנות ה-90) ל-NZ$10000 לואן מיובא מיפן יד ראשונה. כדאי לשלם יותר על רכב מונע ב-LPG (גז) כי מחיר הLPG פחות ממחצית מחיר בנזין או סולר. באוסטרליה מחיר הרצפה יכול להיות נמוך יותר, אך מצב הרכב פחות טוב בממוצע, ויקר יותר בקצה הגבוה, גם נומינלית וגם בגלל הפער בשער הדולר. לאיבזור רכב (מיטה, אוהל, כירים וכו') מחפשים חומרים בחנויות של צבא הישע וברשתות ה-WAREHOUSE השונות. יש גם חנויות יד שניה לציוד קמפינג, מטבח וכו'. עלויות קמפינג בחניונים מוסדרים באוסטרליה עם חשמל בסביבות 20 דולר ללילה. יש הרבה חניונים, בעיקר בצפון WA וב NT בהם ניתן לחנות וללון ללא כל תשלום.

mochiller

New member
ראשית מאחל לכם טיול מוצלח

שנית לא יצא לי לטייל שם עם תינוקת אבל כן עם רכבים: בניו זילנד אני טיילתי עם רכב שכור פרטי מיד שניה מחברת השכרה מקומית, פתרון זול יחסית ביחס לרכב שכור חדש של חברות בינלאומיות. כמוכן טיול 4X4 אינו לב ליבו של הטיול בניו זילנד ולכן רצוי לשקול לשמור זאת לאוסטרליה - אם מישהו חושב אחרת מוזמן לתקן אותי... אופציה נוספת היא לשכור קראוון-מוטור, יש מספר חברות שמתמחות בנושא, בשתי המדינות זו דרך מאוד פופולארית ונוחה לטיול בוודאי למשפחה עם תינוקת. אם החלק היחסי לניו זילנד הוא עד חודשיים כדאי לשקול השכרה, התעסקות עם קניה ומכירה עשויה לגזול זמן יקר וכאב ראש, אם יותר מחודשיים אז זה כבר סיפור אחר... באוסטרליה רכשתי רכב סטיישן יד שנייה וטיילתי עימו שלושה חודשים כמעט ללא תקלות אבל זה עיניין של מזל, ניתן היה לישון בו בתור יחיד, לדעתי רכב שיוכלו לישון בו בנוחות זוג הורים ותינוקת חייב להיות מסוג מסחרי. סטיישן בין 15 שנה כולל ציוד קמפינג עלה בסביבות 2000 דולר אוסטרלי - המחירים מאוד דינמיים ותלויים בעונה, יש ביותר ויש בפחות. מסחרי ישן בסביבות 4000 וטנדר ישן 4X4 כגון טויוטה היילקס בסביבות 6000 כללי: בניו זילנד יש לקחת בחשבון עלויות של העברת רכב מאי לאי במעבורת מאמר שכתבתי על קניית רכב באוסטרליה תוכלי למצוא בקישור הבא: http://www.mochiller.co.il/scripts/openExtra.asp?extra=134 בהצלחה

michalbenh

New member
תודה רבה!!

המידע בהחלט שימושי (אגזור ואשמור
) אשמח לקבל עוד תגובות וקישורים אם למישהו יש רעיון איפה אני יכולה למצוא אנשים שעשו את זה עם ילד, אני מניחה שזה משפיע מאוד על תכנון ואפשרויות הטיול, וחשוב לי לדעת מה צריך לקחת בחשבון. ושוב תודה על ההיענות המהירה.

mochiller

New member
עוד מס' טיפים שעולים לי בראש

היות ואת שמה את הדגש ובצדק... על טיול עם תינוק
1. עניין הגנה מהשמש - הקרינה חזקה ביותר!!! בניו זילנד ובאוסטרליה - יש להקפיד על הגנה מתאימה
2. באזור מילפורד סאונד באי הדרומי בניו זילנד, כשאני ביקרתי בסביבות פברואר הייתה מכה רצינית של "סנד פלייס", זבובונים קטנטנים שעוקצים ומציקים בטירוף! וזה מגרד עד שאתה פוצע את עצמך
3. באוסטרליה המדבר חם ביותר - תמיד לנהוג עם מים, דלק ומזון ספייר 4. דגש כללי המתאים כמעט לכל מדינה - לא לעזוב לשנייה את התינוק לבד - עיין ערך החטיפה של הילדה הבריטית בפורטוגל
בסה"כ מדינות מאוד מודרניות, נקיות, מערכת בריאות מתקדמת, מזון מגוון וטרי, פשע מועט ו... הנאה מובטחת

למעלה