טיול מסביב לעולם

סיווקס

New member
טיול מסביב לעולם

אם הייתי רוצה לעשות טיול מסביב לעולם - ממש להקיף קו רוחב. אילו מדינות גם מספיק בטוחות וגם מעניינות מספיק ואיך הייתם מרכיבים מסלול?

syair

New member
מה בדיוק../images/Emo35.gif

השאלה מה השאיפה שלך בדיוק? להקיף קו רוחב ספציפי, אם רוצים להיות על היבשה כמה שיותר, ולא בים, אז יש עדיפות לחצי הכדור הצפוני. נראה לי שהמקום הרחב ביותר הוא סקנדינביה, אפשר גם לסע דרך גרינלנד או איסלנד, אחרי הז לחתוך את רוסיה, ולסיים באלסקה וקנדה. נראה לי שהמחיר עבור טיול כזה לא זול. במיוחד גרינלנד אמורה לייקר. אפשר לוותר על גרינלנד, לקחת את הרכבת הטרנסיבירית ממוסקבה לולדיסטוק, לטוס לאלסקה, ולהמשיך עד מזרח קנדה, משם לטוס לסקנדינביה ולסיים את הטיול בפינלנד. מצד שני אתה יכול לבחור קוי רוחב אחרים, ולהקיף אותם תלוי מה אתה רוצה, אוהב. מבחינת סכנות, אם אין לך דרכון זר אתה לא יכול להכנס לרוב מדינות ערב, וגם עם דרכון זר זה לא מומלץ במיוחד, ולכמה מדינות מוסלמיות כמו מלזיה. ולא נראה שיש מקומות מאד מסוכנים מלבד מדינות אלה. אני יודע שבעת האחרונה מזהירים מפני נסיעה כמעט לחצי מהעולם, אבל.... אפילו ראיתי שמשרד החוץ הישראלי מזהיר אנשים מפני נסיעה למדינות מזרח אפריקה. ברשימת הקישורים של הפורום תוכל למצא קישורים לאזהרות למטיילים של משרדי חוץ של מדינות שונות.

סיווקס

New member
יותר פרטים

אני מדבר על טיול של צוות שאמור "להקיף את העולם". הארצות צריכות להיות בטוחות יחסית (נו, יחסית לארץ המצב בעולם די טוב...) ועם מקומות או תרבויות מעניינות מספיק כדי להביא משם סיפורים. זה יותר למטרות צילום תוכנית דוקומנטרית מאשר טיול אישי. אני פשוט מחפש מסלול שיהיה לא יקר מדי (מינימום אפשרי של טיסות) בטוח ומעניין.

syair

New member
המסלול שהצעתי

לפי דעתי המסלול שהצעתי מעניין ויפה, ומתאים לחודשים מאי עד ספטמבר. אם מוותרים על גרינלנד המחיר לא צריך להיות בשמיים. ישנן עוד הרבה אופציות, וזה גם יחסית לא יקר לקנות כרטיס סובב עולם (קצת מעל 2000$). אפשר גם לדעת עוד פרטים על המסע, זה נשמע מאד מעניין, ואפשר להצטרף?

למעלה