טיול מכשירים ש"ד נתב"ג

טיול מכשירים ש"ד נתב"ג

אמש, קיבלתי חלון לאימון מכשירים בנתב"ג, רציתי להדגים גישת מכשירים לאחד מבני , טייס מתחיל. בהמראה מדב, מודיע לי הפקח בתמרור-" ב"ג ישמח לקבל אותך ב-LL בגובה 2000" אף שהייתי מעונין להדגים לבני את כל המסלול במכשירים (דרך אינטרו) החלטתי לא להתווכח עם הפקח בש"ד ולקחתי את האופציה דרך ה-LL אבל מה יצא מכך, קיבלתי נזיפה (מהפקח, שהיה מאוד ידידותי אלי, נמרוד, כמדומני ) הוא אמר לי בקשר " אני מאשר לך את הגישה הזו הפעם, אבל אני לא אאשר אותה יותר בעתיד!" ז"א יצאתי פראיר!!! יוזמה של הפקח, שלא ביקשתי בכלל (שתאם זאת עם פקח שישב במשמרת קודמת לפקח שגער בי) מוסר השכל, בפעם הבאה, אני אעמוד על המסלול הרישמי וקיצורי דרך, רק עם אני מבקש אותם!!!

טיול מכשירים

הפרוצדורה, שאותה תיארת, קורית לעיתים. השאלה היא, אם אתה מעוניין לבצע תרגול הנמכות ולחסוך בשעות-טיסה או לא לחסוך. פרוצדורה כזו בהחלט חוסכת ש"ט, ולכן גם עלויות. אם אתה רוצה "להראות טוב" במחיר ש"ט, אז תתעקש לא לסטות מהנתיב המתוכנן. אם אתה מוכן "לצאת פרייר" מפעם לפעם, אבל להיות יעיל, אז תוותר על העקרונות. ראה ציטוט נבחר בכרטיסי האישי ותבין עוד קצת למה אני מתכוון...

אני יודע על החישובים האלו

אני יודע על החישובים האלו של לבצע תרגול הנמכה בחסכון שעות טיסה, או להראות טוב כמו שאתה אומר, אבל אני אומר שזה חלק מהתהליך ורצוי מאוד לתרגל אותו. כבר לפני 23 שנה נקטנו בשיטה הזו "ללכת ל-ILS דרך ה-LL, אך לא זאת הפואינטה שהעלתי. הפואינטה היא, שמישהו יוזם מהלך במקומך ומבלי שנתבקש לכך, ואתה הולך שבי אחרי היוזמה ויוצא בסופו של ענין פראיר לא בגלל שעשית משהו לא יפה, אלא "בגלל שלא היתה תנועה בנתיב, רק בגלל זה נמנעה כמעט תאונה" כי כידוע לך, יש באזור ה - LL תנועה דרומה ב-800 רגל, צפונה ב - 1200 רגל וכן תנועה נכנסת בגובה 2000 רגל לערך. דרך אגב, לפני בערך 20 או שלושים שנה, יצאו שני חברה בצסנה לכיוון דרום, והכינו תכנית טיסה דרך נתיב מסויים דרומה, והפקח נתן להם נתיב אחר, שונה ממה שתכננו ושיננו, בנתיב הזה שרר מזג אויר לא מתאים והם התברברו והתרסקו .

ההצטרפות הזו ל LL

היא בעייתית מאד: תמרור לא יודע איפה נמצאים מטוסים המגיעים מתל-יונה. נניח שמודיעים לו מפלמחים על מטוס מצטרף, מטוס זה יכול לבוא בעוד 5 שניות או 5 דקות. ולא תמיד מודיעים לו. היו חליפות מסמרות שיער באזור LL, רק כי תמרור יזם "קיצור" כזה (או שהטייס ביקש - אינני יודע) - המטוס ל ILS הועבר לב"ג - וחלף את המצטרף מתל יונה בגובה 1200´. רק אם ב"ג מתאם עם שדה דב ופלמחים את התנועה הזו - הדבר בטוח. אבל זה עומס תיאומים שלא תמיד יש זמן בשבילו (ואולי גם חוסר רצון...) בקיצור, תיאום שאיננו מומלץ לבעלי רצון לשרוד. אורי אלוני

למעלה