טיול לתיאלנד

yifatku

New member
טיול לתיאלנד

שלום אני וחבר שלי מתכווונים לנסוע לתיאלנד בספטמבר לחודשיים. רציתי לדעת האם זה לא מסוכן להסתובב עם הרבה כסף מזומן? שמעתי שאנשים לוקחים המחאות נובעים- מה זה? איך מוציאים אותם? כמה זה עולה? תודה..

sampl45

New member
בשביל מה הרבה מזומן?

אין צורך בכסף מזומן בכמות גדולה שמעת על כרטיס אשראי? בתאילנד ניתן למשוך כסף ממכשירי כספומט בכל מקום כמעט. כמו כן ניתן להמיר כסף בדוכני החלפנים הרשמיים(אין חאפרים) ולחייב את הכרטיס אשראי. לדעתי לא כדאי להסתובב עם כמות גדולה של כסף בכל מקום בעולם. אבל אם החלטת כבר אז תמיר חלק להמחאות נוסעים ניתן לעשות זאת בדואר או בבנקים אבל יש עמלות. ככלל מומלץ בכל מקום שתהיה לא לבטוח באף אחד ולא להשאיר את הכסף לבד בחדר אני ממליץ להפקיד את חגורת הכסף עם הדרכון והכרטיס טיסה בכספת של המלון. תמיד תסתובב עם כמה מאות באטים בכיס זה יספיק לך למחיה . בהצלחה

baliti

New member
טיפים

עדיף לקחת המחאות נוסעים מאשר מזומן זה בטוח! המחאות נוסעים- טרוול-צ'ק ניתן לקנות בדואר ומומלץ לחלק לשטרות של 100, 50 ו20 לפרוט ניתן בכל מקום ובשער גבוה. טיול מהנה

והכי חשוב

לרשום את כל מספרי הטרוולים למקרה שחלילה יגנבו ולשים את רשימת המספרים במקום שונה מהמקום בו תשים את הטרוולים. במקרה של גניבה\אובדן עם המספרים האילו תלכו אל הסניף של חברת הטרוולים שלכם לשם החזר הכסף

giladon2

New member
קחו בחשבון שעל השטרות הנמוכים

משלמים עמלה גבוהה יותר. אני גם ממליץ על המחאות וכרטיס אשראי כגיבוי. תבלו

IIRoGel

New member
עוד שאלה לגבי כסף

כמה כסף מספיק למחייה בתאילנד ברמה סבירה לשבוע למשל? עם כמה דולרים אתם ממליצים לי לצאת מהארץ?

giladon2

New member
בסביבות ה-100 דולר לשבוע

למחייה סבירה לא כולל פינוקים מיוחדים. הדברים הטובים והלא הכרחיים (קניות וכו') עולים כסף (והרבה במושגים של תרמילאי) וכמובן שמייקרים את כל העסק.

ariocarpus

New member
500 $ לשבוע.

קח בחשבון שמלון סביר ולא יקר עולה כ 80-120 שקל ליום. אני לא מתקרב לאכסניות. אוכל יכול לעלות החל מ 3-4 שקל לארוחה בדוכנים וכ 35 שקל במסעדה זולה.

giladon2

New member
נראה לי שאתם לא מדברים על אותו דבר

והסכומים שאתה מדבר עליהם בכלל לא ריאלים או מתייחסים למה שיפעת התכוונה. אתה מדבר על מלון ב-20 דולר ליום !!! וארוחה "זולה" בכמעט 8 דולר, זה לא ריאלי בשביל בנאדם צעיר, אם הבנתי נכון את אופי הטיול

IIRoGel

New member
500 דולר לשבוע באמת נשמע מופרז

אני מתכוונת לישון באכסניות ומלונות פאר זה ממש לא במסגרת התקציב שלי(כמו אצל רוב התרמילאים בגילי). אחרי הכל אחת הסיבות שאני נוסעת לתאילנד (ולא לאירופה למשל) בגלל המחיר הזול של השהייה. בכל אופן, תודה.

sampl45

New member
תאילנד כבר לא זולה כמו שהיתה

בשנים האחרונות תאילנד כבר אינה זולה כפי שהיתה בעבר . עם נהירת התיירים בהמוניהם הוחלפו המקומות הזולים במלונות יקרים. אך עדיין יחסית למקומות אחרים בעולם הראשון והשני תאילנד נחשבת זולה. לינה בגסט האוס בסיסי תנוע בין 350-600 באט ליום. אוכל בדוכנים ומסעדות זולות יכול לעלות בין 60-80 באט לארוחה מלאה כולל דיאט קולה. צריך לקחת בחשבון שיש פיתויים רבים בכל מקום וקשה להיצמד לתקציב מתוכנן. כך שבסופו של דבר מגיעים לעלות של בין 80-120 ש"ח ליום בסיסי ביותר. בהודו זה יספיק לך לשלושה ימים.

ariocarpus

New member
הכול תלוי ביכולת הכלכלית שלך.

יש פתגם שאומר שאת מקבלת מה שאת משלמת. לי אישית יש בעייה לחיות באכסנייה ואני לוקח מלון זול עם חדרים ממוזגים, כי אני לא מתפשר על מיזוג ומיטה טובה, אבל זה סתם שיגעון אישי שלי. בעיקרון אני מוציא על לינה כ - 80-120 שקל ליום לחדר זוגי. אם את לא לבד, ניתן להתחלק ואז זה ממש לא נורא, הכול תלוי בתקציב ובאופי הטיול שאת מתכננת.

IIRoGel

New member
אני מניחה שהיתרון שלי

הוא שאני לא אוהבת מזגנים ואת רוב הקיץ היקראלי אני מבלה בבית בלי מזגן ולא סובלת יותר מדי. עכשיו זה אפילו יצא חסכני :)

למעלה