טיול לתאילנד:

טיול לתאילנד:

היי, אנחנו זוג בני 21 ו-23 שטסים ביום שני הקרוב לתאילנד למשך 14 ימים.

1) הרופא במרפאת המטיילים המליץ שאם אני מטיילת באזור משולש הזהב (בטיול ג'יפים של טאנה) עליי לקחת כדורים נגד מלריה (יומיים לפני ההגעה לאזור ושבוע לאחר מכן). הוא אמר שזה לא חובה, אבל מומלץ מאוד. ברמה החברית, בלי שום המלצה רפואית פורמאלית, קשקוש או לקחת?

2) ביצים – צריך להיזהר מאכילת ביצים בתאילנד, או שאפשר לאכול חופשי? מה לגבי חלב?

3) המרת מטבעות – איך כדאי לבצע את תהליך ההמרה בצורה הכי זולה, יעילה ובטוחה מגניבות? מה זה טרוולרס צ'ק?

4) סגרנו מראש בארץ את כל המלונות ואת כל הטיסות (הלוך חזור ופנימיות).
כמה דולרים כל אחד מאיתנו צריך להביא, בהנחה שאנחנו כן רוצים מופעים, מוניות, שייקים, מסאג'ים (במחיר של כמה דולרים, לא יותר מדי) והרבה שופינג?

5) איך מתגוננים מיתושים? עד כמה הם מסוכנים? יש מצב שיהיו יתושים בחדרים במלונות (כולם 4 כוכבים +)?

6) האם יש צורך להביא אוכל מהארץ (שימורים, קרקרים וכו')?

7) איזה ביטוח רפואי לעשות? מה חשוב שהוא יכלול?

8) לגבי הטיול ג'יפים טאנה – מצד אחד, נשמע לי לא הגיוני שניסחב עם מזוודה ענקית במשך 3 ימים בג'יפים וברפטינג. מצד שני, איפה נאחסן את הציוד? יש פתרון אחסון מאורגן?

9) האם סביר שאמצא שם קוסמטיקאית (עיצוב גבות)?

10) האם יש שם שירותי פדיקור ומניקור זולים?

11) המלונות שלנו הם: אימפריאל (צ'אנג מאי), מלון דה-לנטרן (פוקט), מלון איסטין מקאסן (בנגקוק), מלון איארה (קוסמוי).
הערות? המלצות?

תודה!

trilliane

Well-known member
מנהל
יש בתפוז פורומים למטיילים

פורום חיסונים ורפואת מטיילים:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=1758
טיולי תרמילאים:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=662
טיולים וחופשות בחו"ל:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=229

ועוד טיפ: לפני שאת מפרסמת צרור שאלות, כדאי להציץ במידע שכבר קיים בפורום, סיכוי לא רע שתמצאי.
בכל ראש פורום יש לשונית "כלים ומידע" ובה קישורים למאמרים, שאלות נפוצות, קישורים (חיצוניים), הודעות נבחרות ועוד. כמו כן ניתן לחפש מילות מפתח בארכיון הפורום (חלונית החיפוש בסרגל הכחול למעלה בצד שמאל).

andre la mousia

New member
תאילנד היא מדינה נקיה ומסודרת

והתאילנדים זה לא הודים, למרות שמישראל שתי המדינות האלה נראות לחלק מאיתנו אותו דבר. הודו זאת מדינה שאפילו האויר בה מלוכלך ברמת הפרנציפ, וכל רגע נראה לך שהאיש ברחוב הולך לחרבן ולאכול את הקקי של עצמו.
תאילנד היא מדינה שבאספקטים מסויימים נקיה יותר מישראל.
אז אומנם היא מדינה טרופית ולכן יש שם תנאים טובים יותר להתפתחות מחלות, אבל מכאן ועד היסטריה זה נראה לי קצת מוגזם.

ולא צריך להביא אוכל מהבית, זה מאד ילדותי, זה לא הקוטב הדרומי.
אם את צריכה אוכל של הבית, תשארי בבית, אני חושב שזה הכי טוב.

אני מסתובב במקומות חמים עם כילה זוגית בצורת מלבן, וכמה ווים.
אפשר לתלות אותה כמעט בכל מקום, היא בקושי שוקלת, אפשר להשתמש בה גם בתור כרית, ופותרת כמעט לחלוטין את בעיית היתושים.

sharpantie

New member
שלום לאנדרה

אם שמת לב לגיל של השואל אז הם מאוד צעירים וחסרי ניסיון. מיותר לגמרי לענות בציניות למי שמפחד
בגלל חוסר ידע.

arye9

New member
לדעתי התשובה יפה, טובה וממצה

מי שלא הייה בתאילנד חושב שזה אפריקה.
דרך אגב הוא לא ציין שהאוכל בדוכנים נקי וטעים.
כסף כדאי להחליף אצל חלפנים ולא בבנק.

sharpantie

New member
התשובות אולי נכונות, אבל....

הסיגנון, הסיגנון. ''אם את רוצה אוכל מהבית אז תישארי בבית''.

נראה לך לעניין?

dify

New member
אנחנו לא נעקצנו בכלל

הם מוכרים שם במקום (בפארמים) רול נגד יתושים, לנו זה הספיק לגמרי. לא עשינו נגד מלריה, להיפך, הרופא צחק עלינו כשהוא שמע שזב כולה תאילנד הקלאסית. אכלנו שם הכל, קנינו בעיקר ברחוב, לא היו שום בעיות (מלבד פעם אחת עם אוכל כשר שהקבוצה אירגנה במיוחד וכנראה עמד יותר מידי זמן בשמש או משהו, אין לי ספק שאוכל עם תחלופה רבה מהרחוב יותר טוב מאוכל שעומד ומחכה מי יודע כמה זמן).
בטיול הגי'פים המזוודות נוסעות בג'יפ מאחור, ישנים במלונות בכל לילה, אין בעיה מיוחדת (איזה מזוודה אתם מצפים לסחוב? אני השארתי את הקניות לסוף, וגם אז אני מודה, לא התפרענו בכלל עם הקניות).

לגבי המרה, אנחנו מצאנו שהכי משתלם להמיר בצ'יינגים שברחובות העיר, שטרות גדולים מקבלים שער טוב יותר מאשר שטרות קטנים.

למעלה