טיול לצפון השבוע

פוזמק4

New member
טיול לצפון השבוע

אשמח לעצתכן
השבוע ארבעתינו (הורים +בת 5 ובן חצי שנה ) נוסעים לחופשה בצפון ( בגולן , צימר בשעל ).
מה כדאי לעשות וממה ממש כדאי להמנע לאור העובדה שאנו עם תינוק ובעונת חורף (קלנדרית:) )
חשבנו על :
דה קרינה
חרמון
אגמון החולה
צוק מנרה

אשמח להמלצות דיס המלצות לגבי הרשומים ולכאלה שלא צויינו

האם שמורות טבע מומלצות בעונה הזאת ומתאימים לטיול עם תינוק ? אם כן אילו?
תודה !!!

אני ממליצה מאוד על שמורת החולה

יותר נוח עם תינוק מהאגמון - יש שם מסלול נוח וקצר שאפשר לעשות עם עגלה. באגמון חייבים לקחת רכב כלשהו (אופניים/רכב חשמלי/הסעה שלהם) ואני לא יודעת איזו אופציה אפשרית עם תינוק בכלל.
בשמורת דן יש חלק מונגש שאפשר לעשות עם עגלה, ובכל מקרה אפשר לעשות את המסלול היותר קצר שם עם מנשא, אני לא יודעת איך שם בחורף. קצת בזבוז ללכת בחורף למקום שכל כך נעים בו גם בקיץ...
לשמורת הבניאס יש שני חלקים - זה של המפל, וזה של המעיין והעתיקות, מניחה שעם מנשא שניהם אפשריים.
צוק מנרה לא כזה אטרקטיבי בעיניי - יש שם ספורט אתגרי (סנפלינג/קיר טיפוס/ אומגה) ויש שם מין רכבת הרים כזו, הילדים שלי בגיל 5 לא היו מתקרבים לשם. חוץ מנוף יפה, אני לא יודעת אם משהו שם יתאים לכם.
עוד יעד מומלץ באזור הוא קלעת נמרוד, אבל אני לא יודעת אם בחורף הוא לא מוכה רוחות קרות.

אגמון החולה

אפשרי עם תינוק במנשא - אם שוכרים את רכבי הגולף. מאוד נוח לתפעול - בעיקר אם לא הנהג נושא במנשא

בנוסף לבניאס יש את תל דן, וגם את החצבאני (שמורת נחל שניר) - שלושתם אפשריים עם מנשא.. בכלל כמעט כל מסלול משפחות מתאים עם תינוקות כשיש מנשא נוח.

בצוק מנרה לא היינו, יקר מדי לטעמי.

בחרמון אני לא יודעת אם יש עכשיו שלג ואם יש בכלל מה לעשות שם. אבל יש את יער אודם, יער האיילים, הג'ובה הגדולה.

פוזמק4

New member
תודה אמא ג'ירפה :)

מתלבטת אם שמורות טבע למיניהן הינן יעד אטרקטיבי בחורף ובכלל - מנשא נראה לי כל כך לא פשוט לצעידה ממושכת ( אנחנו עם יאמו ) לעומת העגלה ...
מה עדיף יער אודם או האיילים ?
תודה
מרגישה בורה :(

אני חושבת ששמורת טבע זה אחלה

גם בחורף, בעיקר אם לא יהיה גשום ויבש - מה שסביר להניח שיהיה - כי תכלס החורף הזה דמיקולו לגמרי

היאמו ממש סבבה לגילאים האלה, במשקלים האלה, בעיקר אם את נושאת על הגב. אני רק עכשיו מרגישה שהוא לא תומך מספיק - הילדה בת שנתיים וחצי, וכשאני נושאת אותה זה רק לטיולים ארוכים (ממש - מסעות של 10 קמ ליום)
עגלה נוחה רק כשהדרך ישרה וחלקה, ברגע שיש חצץ ואבנים זה הופך לסיוט / בלתי עביר.

לגבי מה עדיף - זה תלוי בכם - תעשי גוגל על שניהם ותראי מה יותר מתאים לאופי ולעניין שלכם - בתכלס - שניהם באותו אזור ממש.

moma422

New member
גם אני חושבת שבהתחשב בגיל הילדים ובמחיר

צוק מנרה לא לענין
כל שמורת טבע יעולה להתאים, שמורת החולה באמת מאוד מוצלחת עם ילדים

למעלה