טיול לפולין

טיול לפולין

לקחתי לתשומת ליבי את המלצותיכם ועשיתי עבודת הכנה זאת אומרת רשימה של המקומות שארצה לראות בביאליסטוק,היום דיברתי שוב עם מתכנן המסלול והוא אמר שהמדריך יהיה כזה שמכיר את העיר ואפילו אוכל ללון שם עוד לילה ולבקר בארכיון המקומי אם כי יוצא שאאלץ לדלג על סוכצוב ולודז ולהגיע ישר לקרקוב.מישהו יודע מה המרחק בין ורשה לביאלסטוק?האיש אמר לי שיארגן לי מלון בביאליסטוק ונסיעה מביאליסטוק לקרקוב ברכבת,בכל אופן החלטתי ללכת מחר לסדר את הענין כי ההרשמה כבר ניסגרת,בכל אופן הייתי שמחה לשמוע את דעתכם. שלכם חנה גונן

ורשה - ביאליסטוק

המרחק למכוניות - כ180 ק"מ. עשיתי כמעט את כל המסלול לפני חודש - הנהיגה היא סיוט. כביש צר, עם המון עבודות שיפוץ\הרחבה - במקומות אלה יש נתיב אחד בלבד. המון טריילרים, הנהגים עצבניים יוצאים למבצעי התאבדות שנקראים משום מה עקיפה. קודם יוצאים אחר-כך מסתכלים ואולי בכלל לא. הנהג הישראלי הוא לפלף ביחס לעמיתו הפולני. תחכי כמה שנים עד שיבנה הכביש ברמה ראויה - כבר יש כמה קילומטרים ממנו. עד אז, עדיף לנסוע ברכבת - שעתיים נסיעה. כדאי לנסוע ברכבת מביאליסטוק לקרקוב.

המממ הלואי והייתי יכולה לחכות..

אני עושה את הטיול הזה השנה מסיבות אישיות שהתגלגלו,לו זה היה תלוי בי הייתי מחכה עוד שנתים שלוש אבל אני לא יודעת אם אוכל אחר כך לצאת לחוץ לארץ בחודשי הקיץ בשנים הקרובות ולכן אאלץ להסתדר עם מה שיש,גם באוקרינה הכבישים היו גרועים מאוד ועברתי את זה.עכשו חזרתי מעוד פגישה עם המתכנן של המסלול הוא פתח לי מפה וציין שישנן שתי אפשרויות האחת לנסוע ביום השני לטיול מוורשה לביאליסטוק להיות שם יום ולנסוע לפגוש את הקבוצה בחלמנו לפנות ערב והשניה עם הרכבת,הוא היה סבור שהאפשרות הראשונה בטוחה יותר ולכן לקחתי אותה,בו ברגע הוא הרים טלפון ודיבר עם יהודי פולני שיש לו שירות הסעות והדרכות וסידר איתו שהוא יהיה המלווה שלי כשהוא מדגיש שהוא אחראי לי כשאהיה איתו ואחר כך הלכתי להרשם אז הענין סגור סופית אבל אשמח לעוד טיפים. שלכם חנה גונן

טיפ.

תשכנעי את המדריך לא לנסוע בכביש הראשי. יהיה 30 ק"מ יותר, אבל הרבה יותר נופים יפים וכבישים שקטים יחסית. לדעתי, מבחינת זמן יצא אותו הדבר.

רעיון נחמד...

אבל לא ניראה לי שהוא ישתכנע בודאי יש להם תוכנית עבודה והייתי רוצה לחסוך את ה30 קמ האלה. שלך חנה גונן

בין וורשה לביאליסטוק ישנה טרבלינקה

אתר שמענין במיוחד לבקר בו(יהיו ודאי שיאמרו חובה) וגם ציז'ב שם נולדה אימי ז"ל.אני מאמינה שלכל אחד פולין שלו.כל אחד נוסע לפולין עם מטען וחוזר עם תוספת מטען.עבור רבים ביקור בפולין אינו עוד נסיעה לחו"ל. שתהיה לך נסיעה טובה

תודה לך

המטרה שלי היא להספיק כמה שיותר כבר מהבוקר בהתחשב בכך שעדין מצפה לי נסיעה של שלוש שעות משש-שבע בבוקר עד ביאליסטוק,בודאי שטרבלינקה תיכלל במסלול,אני והמתכנן גיבשנו רשימה סופית של כל האתרים והייתי רוצה גם להגיע לארכיון המקומי. שלך חנה גונן

tlc1

New member
אשמח לקבל חוויות מהמסע

והמלצות . באיזו חברת נסיעות ,מחירים,וכדומה. מכל מקום נסיעה טובה. אני מקנא על הקרירות שתקבל פניך שם.

למעלה