טיול לעמק יזרעאל

מבררת333

New member
טיול לעמק יזרעאל

שלום! אנחנו נוסעים לסופ"ש לאזור עמק יזראעל, אלא שבגלל שכבר נסענו לשם הרבה פעמים אין לנו הרבה רעיונות חדשים למה אפשר לעשות... ביקרנו כבר בנחל הקיני, עתיקות מגידו, אזור רמות מנשה, גלבוע, תבור.. אולי יש לכם רעיונות חדשים? אני מחפשת אטרקציות מיוחדות באזור, מסעדות, מסלולים יפים ולא ארוכים - של עד 3 שעות, אשמח גם לדעת אם ניתן להכניס אליהם כלבים, מאחר ואנחנו מטיילים עם כלבה. תודה רבה לעונים! והמשך יום נעים

יש עוד בסביבה

יש אפשרות להתרחק קצת מאזור עמק יזרעאל לבקר ב.... עתיקות בית שאן (לקפוץ לבקר את השר לשעבר דוד לוי מזמן לא שמענו עליו) כנסית הביקור וכנסית יוסף ואחרות בנצרת , הסחנה (גן השלושה) גשר הישנה, כוכב הירדן , בית הכנסת העתיק בית אלפא (לידו מסעדת דגים נהדרת "דגי-דן") מעין חרוד ועוד . טיול נעים

מבררת333

New member
עוד שאלות..

ראשית תודה על התגובה המהירה! תוכל לתת לי עוד פרטים בבקשה על גשר הישנה, כוכב הירדן ומעיין חרוד? בנוסף - האם אלו שמורות סגורות או שניתן להכנס אליהן גם עם כלב? (קשור ולא מזיק..) תודה לכל המגיבים!

אזור העמקים המזרחיים

בעונה הזאת אפשרויות ההליכה מוגבלות בגלל החום ולכן רצוי לטייל מוקדם בבוקר,או אחרי הצהריים.טיולי הליכה: 1.מתל יזרעל לעין יזרעאל.תצפית נהדרת מהתל עם הרקע ההיסטורי העשיר של כל האזור,וירידה קצרה בשביל נוח למעיין,שהשנה הוא יבש לחלוטין.עולים חזרה או שיש נהג תורן שיורד עם הרכב,עד המעיין (כ-2 ק"מ נסיעה). 2."שביל התנ"ך"-מסביב לרכס הר שאול. 3.ירידה בנחל יצפור-לא בשעות החמות.צריך נהג שיביא את הרכב לסוף השביל-בדרך הלבנה שפונה דרומה מהכביש שעולה לגלבוע. 4.נחל הקיבוצים.הטיול הקלסאי של האזור בקייץ.הליכה וטבילה נעימה במים,אבל עמוס מאוד בסופי שבוע. אתרי ביקור ללא הליכה: 1.תצפיות מהרכס המזרחי של הגלבוע מזרחה ומערבה (הר אבינדב,הר מלכישוע ועוד). 2.ירידה בכביש ממירב לעמק וטבילה בעין מודע,ליד רשפים. 3.נסיעה בדרכי שדה סלולות מכביש עין הנצי"ב לכיוון כפר רופין.עוברים דרך שמורת עין סהרון ולידה תחנת טיבוע- ציפורים (פעילה בסתיו).נוסעים מכפר רופין צפונה על "דרך המערכת העליונה",עוברים דרך שמורת חורשת עצי זקום מצרי ומגיעים לתצפית יפה על מעבר הגבול לירדן ליד מוצב "היפו",וחוזרים בכביש חדש למעוז חיים. 4.נוסעים מערבה ולפני העלייה לכביש 90 פונים ימינה לביקור במעיינות גני חוגה,ולהליכה על גשר הפלדה מעל "קניון הבזלת" של נחל חרוד. אתרים נוספים צפונה יותר:כוכב הירדן,אתר גשר הישנה,אתר נהריים באשדות יעקב,"האגם הסודי" של מנחמייה ועוד.

למבררת 333

אני אוהב מאוד לעזור למטיילים, ביקשת יעוץ לגבי אתרים... קיבלת.. כעת הגיע הזמן להתיישב ולחפש, יש באינטרנט ובספרים הרבה חומר , המיעצים אינם חייבים ללעוס עבורך את כל החומר, הלומד לבד זוכר טוב יותר. ובעיניין הכלב, אני מאוד אוהב כלבים, כלב הוא צרה כאשר חייבים להשאירו לבד בבית באין בייבי סיטר. אבל למה להסתבך, באתרים נמצאים בני אדם שאינם אוהבים בעלי חיים, כאלו שמפחדים בעיקר ילדים. חס וחלילה והכלב יפגע במישהו.... יש לך בעיה. אותי למדו שלחופש אמיתי יוצאים בלי ילדים ובעלי חיים.

מבררת333

New member
הממ..

אוהב לעזור, אוהב כלבים..? הממ.. אכן קיבלתי ייעוץ לגבי אתרים והשבתי בתודה לכל העונים. גם ישבתי וחיפשתי מידע לגבי השמות שניתנו לי.. אלא שפירסמתי את שאלתי בפורום של מורי דרך, ושאלתי אותך שוב לגבי מקומות שעניינו אותי, במטרה למצוא אולי נקודות חן שפחות מפורטות באתר קק"ל וכד' - מה שאני למדתי שניתן לגלות מאנשים יודעי דבר.. בטיול עם הכלבה שלי, אני מקפידה לטייל בשעות שבהן יהיו פחות מטיילים אחרים, ומקפידה שתהיה קשורה ולא תפריע לאף מטייל אחר או תתקרב למי שלא מעוניין (כמעט כמעט תמיד, המצב הוא הפוך כמובן). זה גם לא צרה שאין בייביסיטר.. אין בייביסיטר כי לא חיפשנו, לא כי אין. חלק מהכיף שלנו בטיול הוא השילוב של הכלבה שלנו בו. בכל אופן - תודה רבה על היעוץ הראשוני.

pinzo01

New member
במידה ואתם מחפשים אטרקציות

גשו ל- הושעיה שלבו את הביקור בחוות החמורים במקום יחד עם ארוחה גלילית יפה באהל , הוסיפו את עתיקות ציפורי רצוי להיצטרף לסיור מודרך באתר ולאחר כל זאת כנסו לישוב ציפורי אל חוות הפרחים והרי לכם יום שלם אך במידה ואתם רוצים להכיר את העמק על שלל דמויתיו וומקימי ישוביו או בעקבות סופרים /ספרים כאן כבר אתם ניכנסים לנישה אחרת שדורשת התמחות בנושא באם תרצו אשמח לעזור שמוליק 0542131713

טיולים בעמק

אפשר להוסיף עוד ביקור בחורשת הבונקרים (כניסה מכיוון כפר ברוך) , מ קום מצוין לארוחת בוקר או צהרים או סתם להתרגעות. קרוב לשם עליה לתל שימרון וביקור אצל משה ואילן - מנוחתם עדן

למעלה