טיול לסקוטלנד

Silly LoveSong

New member
טיול לסקוטלנד

שלום, קראתי את מאמרי הפורום העוסקים בסקוטלנד ומס' הודעות שמצאתי בפורום, ויש לי כמה שאלות... אני מושפעת ומוקסמת מהסיפור של וויליאם וולאס ומהסרט "לב אמיץ" והחלטתי לצאת מתישהו בעתיד לטיול בסקוטלנד ולהתרכז בסטירלינג, בנוקבורן ופולקירק (כן כן... אני מאוד אוהבת לתכנן דברים מראש. אפילו אם הדברים הללו קורים לאחר שנים
). אפשר לומר שאני דיי מוגבלת בכסף, והייתי רוצה להעביר את רוב הלילות שלי בשטח, אך אני יודעת שברוב המקומות זה לא מורשה. כמו כן קראתי בפורום שיש בקתות ללינה בחינם, לכן יש לי מס' שאלות: 1. האם יש אתר עם מפות המראות את המקומות המדוייקים בהם לינת-שטח מורשית? אם כן, אשמח אם תביאו לי לינק. 2. כמו כן אשמח מאוד אם תרחיבו בקשר לבקתות-הלינה-בחינם ההלו ובמידה וקיים כזה, אשמח ללינק לאתר המראה היכן בקתות אלו ממוקמות. תודה רבה!

sela v

New member
לא זוכר משהו בקשר ללינה בחינם

לפחות אני לא זוכר שאני רשמתי את זה. בהמשך למה שרשמתי על התערוכה. שאלתי היום את הרשות שעוסקת ברשות (right) ללכת בשבילים בטבע, לגבי לינה בשטח, ולא הייתה להם תשובה, וכמובן שהחוק הסקוטי שונה מהאנגלי. הוא המליץ לשאול בלשכת התיירות המקומית. מה שכן מקומות פחות מתויירים, קשה לי להאמין שמישהו יגיד לך משהו אם תעשי קמפינג בהרים, וראיתי אנשים שעושים את זה. חוץ מסטירלינג האם תוכלי לרשום את שמות המקומות שאת רוצה לבקר בהם באנגלית?

Silly LoveSong

New member
הממ

הנה לינק להודעה בה כתוב על הבקתות ללינה בחינם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=662&msgid=46861314 ולגבי בנוקבורן ופולקירק - Bannockburn, Falkirk. ומה יקרה אם נגיד אני אישן במקום לא מורשה ו"יתפסו" אותי? אני אצטרך לשלם קנס (ואם כן, כמה?) או לרצות עונש מאסר?

sela v

New member
תנסי לכתוב

הודעה לכותבת ההודעה, מכיוון שמאז שהיא כתבה את ההודעה ההיא, אני לא זוכר שהיא כתבה שוב. על המקומות שציינת. הם במקומות מיושבים, וקשה לי להאמין ששם תוכלי לישון בחוץ, אני לא מכיר את שתי המקומות שציינת. את סטירלינג אני כן מכיר. לגבי לינה את יכולה להסתכל בקישורי הפורום, ודרך נוספת שמוצעת שם זה להתאכסן אצל אנשים בבית שלהם.

Silly LoveSong

New member
כן

אני שוקלת להתאכסן אצל אנשים בביתם, ומעדיפה את האופציה הזו על פני אכסניות למיניהן כי ככה לדעתי ניתן לחוות יותר את התרבות הסקוטית. תודה רבה!!

sela v

New member
לא הבנתי את השאלה

מהאתרים שבקישורים אנשים מאכסנים בחינם, אלא אם את מדברת על סוג אירוח אחר?

Silly LoveSong

New member
אהה סליחה, אני המבולבלת כאן../images/Emo9.gif

בעקרון לא ידעתי שיש דבר כזה "אנשים-טובי-לב-and-god-bless-them שנותנים אפשרות למטיילים לישון בביתם". אני חשבתי על אירוח אצל אנשים ש"משכירים" חדר למטיילים ליום אחד (כמו "צימר", אבל לא בשביל חופשה....ובשביל לילה+ארוחת בוקר/ערב). הרבה אנשים בכפרים עושים זאת, כשיש להם בית גדול מאוד. אז תודה רבה שחשפת בפניי את האפשרות הנפלאה הזו. אני מקווה שבמסעי אתקל באנשים כאלה ואתארח אצלם מבלי החור בארנק...

sela v

New member
לא בדיוק

אם סתם תפני למישהו ברחוב רוב הסיכוים שלא ירצה לארח אותך או שאת לא תרצי להתארח אצלו/ה. בחלק מהאתרים שאני הבאתי יש כל מיני סינונים שמקטינים את הסיכוי שתפלי על מישהו לא רצוי כמארח.

למעלה