טיול לסין...

טיול לסין...

היי, אני מתכננת טיול לסין בשילוב עוד מדינה. א- מישהו יכול להמליץ על טרקים בסין? ב-איזו מדינה כדאי לצרף לסין? אני אשמח לקבל תשובות מכם. זה מאוד חשוב... ולפני שמישהו יקפוץ- כן, כבר הייתי באתר של "למטייל" אבל אני אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים שממש עשו את סין... תודה:)

SPnage

New member
טרקים

סין זה לא בדיוק המקום לטרקים ואם את מצפה למשהו מסודר בסגנון צ'אנג מאי או נפאל תשכחי מזה. למרות זאת יש בסין כמה אפשרויות לטרקים: tiger leaping gorge המפורסם בצפון יונאן. טרק קצת של כ-12 שעות הליכה נטו (מומלץ לפרוס על יומיים-שלוש). נוף יפה והגטהאוסים כל הדרך ככה שלא צריך לקחת כלום. טרק בכפרים של שישוואנגבנה בדרום יונאן. יש טרק די ידוע של 3 ימים בין הכפרים ולא צריך לקחת מדריך (אם כי זה אפשרי). תגיעי לג'ינגחון בירת המחוז, בבתי הקפה לתיירים יש הרבה מידע על הטרק הזה. טרק סוסים בסונגפאן בין יומיים לעשרה ימים תלוי כמה בא לך. אני באופן אישי קצת התאכזבתי אחרי מונגוליה אבל הרבה אנשים מאוד נהנו. הם דואגים שם להכל, אוכל לינה ואפילו למעיל טיבטי (וצריך). אמי-שאן בסיצ'ואן - לא בדיוק טרק אבל אין שם אחר לטיפוס על הר בגובה 3000 מטר. מדרגות והרבה סינים כל הדרך. למעלה יש סיכוי טוב שלא תראי כלום בגלל העננים אבל הדרך יפה מאוד, יש המון מקדשים, מנזרים וקופים כל הדרך ופרט לקטעים מסויימים אין הרבה אנשים. דאלי ביונאן - אני נסעתי יומיים על אופניים לאורך האגם. יש שם שווקים שזזים כל יום לכפר אחר והרבה כפרים קטנים בדרך. היינו התיירים היחידים רוב הזמן. מומלץ. באזור גווילין-יאנגשו אין מחסור באפשרויות לטרקים, אבל אני עשיתי רק טיולי יום. יש אפשרות לעשות טרק בדרך לשדות האורז בלונגשאן, אבל היו איתי עוד כמה סינים שידעו את הדרך אז לא כדאי לעשות את זה בלי לברר מידע נוסף קודם.

tamax

New member
בקשר להשכרת אופניים

הדרך הכי נפלאה לראות את סין. כמעט בכל כפר השכרתי אופניים וכך גיליתי מלא מקומות מופלאים. מומלץ להשכיר אופניים בדאלי (כמו שנכתב) וגם ביאנגשואו, גווילין וליגי'יאנג.

א. ההרים הקדושים

כפי שנכתב כבר, אין ממש "טרקים" בסין, אבל יש את ההרים הקדושים - ארבעה הרים הקדושים לבודהיסטים (אחד מהם הוא אמי שאן, שהוזכר כבר) ועוד חמישה קדושים לדאואיסטים. בכל אחד מהם אפשר לעשות "טרק" של לעלות ולרדת את ההר ברגל. הכי מפורסם (ולכן הכי מלא בתיירים סינים) הוא האמי שאן. (שאן=הר) יש את טאו-שאן, הר דאואיסטי. לא הגעתי בעצמי אבל הומלץ לי על ידי סינית שפגשתי בטיול. מאוד מומלץ הוא "ההר הצהוב" - חואן שאן. מקום יפה יפה יפה - פשוט מהמם. עולים במדרגות המזרחיות ויורדים במערביות. הפסגה עצמה כוללת הרבה מסלולי הליכה, שמגיעים לנקודות תצפית שונות, מהם רואים את השפיצים של ההרים הצהובים, מוקפים בעננים. נוף מהמם. מומלץ מאוד לישון בפסגה ולרדת למחרת. החיסרון הוא שהגסט האוסים למעלה יקרים ומעפנים, אז שווה לנסות לברר מראש איזה מומלץ. לא רחוק משם נמצא "ג'יהואה-שאן", אחד ההרים הקדושים לבודהיסטים. הוא קטן מאמי שאן, עולים ויורדים ביום אחד. יש כפר קטן שנמצא לפני תחילת העלייה, ואפשר לישון שם (ז"א זקנה אחת ראתה אותנו שם והציעה לנו לישון אז אני מניחה שיש משהו כמו גסט האוס ספרטני). אפשר לישון גם ב"כפר" הגדול למטה, זה שמופיע בלונלי.

תודה על התשובות המקסימות:)

סין בהחלט מושכת אותי... אני רק מתלבטת קצת לגבי המסלול... אני מעונינת לצרף עוד מדינה לטרקים בטיול הזה (לאוס ,טיבט או נפאל) ומתלבטת בגלל גישה יבשתית ... אם נוחתים במזרח סין אז איך כדאי לתכנן את המסלול עם כמה שפחות מעברי גבולות או טיסות יקרות בין מדינות? מצד שני אולי עדיף לנחות במקום אחר? ומשם להגיע לסין? אני מחפשת את דרכי הגישה הכי זולות ... מאיזו ארץ כדאי להתחיל את הטיול ?

SPnage

New member
כמה זמן יש לך?

למה את נעולה על מדינה נוספת, או לחילופין רק על מדינה אחת? לסין יש מעברי גבול יבשתיים נוחים עם מונגוליה, ויאטנאם ולאוס (בין היתר). רוב האנשים עושים מסלול מעגלי או בצורת C, מתחילים בביג'ין ומשם מערבה ודרומה עד דרום-מזרח סין (או בכיוון ההפוך כמובן). הכי נוח זה להמשיך משם לויאטנם, או עם קצת נסיעה נוספת ללאוס. למונגוליה אפשר להגיע ברכבת דרך בייג'ין וחזרה באותה דרך. לטיבט אפשר להגיע דרך גולמוד מצפון לטיבט, אבל הדרך המועדפת היא טיסה מצ'נגדו, וטיסה חזרה לשם או לקונמינג (יותר יקר).

תודה ספאנג...

יש לי חודשיים וחצי ואמנם סין גדולה ויפה אבל אני רוצה להוסיף קצת טרקים והבנתי שהמדינות מסביב הן בעיקר היעד לזה... את מונגוליה אנחנו לא רוצות לעשות בגלל תנאים מאד מאוד לא נוחים של טרקים ובעיה באירגון של טיולים שם. ויאטנם גם לא הכי מושכת אותנו מהסיבה הפשוטה של שאריות פגזים ומוקשים מהמלחמה הקודמת... (זה לפחות מה שמספרים). טיבט היא בהחלט אופציה נהדרת אבל המעבר גבול אליה קצת בעייתי לפימה שהבנתי... לאוס גם נשקלת בתור אופציה...

sela v

New member
אני לא שמעתי על פגזים בויאטנם

אבל גם עד היום לא תכננתי לסוע לויאטנם. איפה אם באמת יש שם פגזים שנשארו?

kogawa

New member
לשם הסדר הטוב

המדינה המופצצת ביותר בעולם היא דווקא לאוס, ושם גם הסכוי שנשאר משהו מהמלחמה שעדיין נפיץ הוא הגדול ביותר. בויאטנם צפיפות ההתיישבות והזמן שעבר וודאי ניטרל את כל מה שנותר מהמלחמה בעוד שבלאוס רואים עד הים מכתשי פצצות וזבילים שחלקם הפכו לפעמוני תפילה. אגב, מישהו היה לאחרונה בגולן? האם שם הורידו את השלטים "זהירות מוקשים"?

jeshu

New member
אני שמעתחי אבל זה ממש לא צריך להטריד.זה לא שחורשים את כל ויטנאם ברגל. ולהליכות רגליות הצפון נוא מדהים.למרות שבטח לא שונה הרבה ממעבר לגבול בסין (לא הייתי בסין).

בגולן אגב כן יש סימוני מוקשים...

כנראה שפספסת את השילוט או משהו...(מכוון לבחור הקודם פשוט לא היה לי כוח לשרשר נכון) חוצמיזה שויאטנם פחות מעניינת לדעתי בלי שום קשר.... בגדול אני מעדיפה את טיבט אבל הבנתי שהמעבר היבשתי הוא בעייתי ... השאלה שלי היא איך לתכנן את הטיול בעלות הזולה ביותר... כלומר ,במידה ואנחנו עושות את סין וטיבט איך מארגנים מעברים יבשתיים או טיסות בעלויות הנמוכות ביותר...האם יש טיסות לטיבט מהודו? או מסין לטיבט? אם מישהו עשה את המדינה הזו אני אשמח לשמוע ממנו

SPnage

New member
קודם כל

טיבט כיום בשליטה סינית והיא לא מדינה עצמאית. דבר שני לא ברור לא איפה שמעת שיש בעיות בכניסה לטיבט, דוקא מהצד הסיני הכי קל להגיע. יש שתי אפשרויות בגדול: אוטובוס של 30-40 שעות מגולמוד או האופציה היותר נפוצה טיסה מצ'נגדו. הטיסה עולה בערך 200$ אבל מצד שני האוטובוס לא זול בהרבה. מטיבט אין טיסות להודו אבל יש לקטמנדו, אם כי עדיף כבר לעשות זאת יבשתית ולהוויח עוד טיול בדרך.

ספאנג...

אני יודעת שטיבט היא חלק מסין. כשדיברתי על בעיות בכניסה דיברתי על זה שצריך לארגן חבורה של אנשים כדי לעבור בג'יפ עם מדריך מיוחד מטיבט לסין. זה משהו שכתוב גם ב:למטייל... לא הבנתי איך בסופו של דבר מגיעים לטיבט? דרך סין?

SPnage

New member
את מתבלבלת

את מדברת על הדרך בין קטמנדו ללאסה, שם אכן צריך לארגן ג'יפ וכמה אנשים (וגם זה לא כזה מסובך יש חברות שמארגנות הכל). מסין כתבתי לך כבר איך להגיע, את לא צריכה קבוצה ולא ג'יפ פשוט קונים כרטיס ונוסעים.

חבר'ה...

אני באמת צריכה מסלול... כבר מאוחר ועוד לא קנינו כרטיסי טיסה לשום מקום ,שלא לדבר על חיסונים/ויזות וכו'... בבקשה,אני כבר כולי מבולבלת,אם למישהו יש מסלול יפה ושכרוך בכמה שפחות טיסות אני אשמח:) אגב, שמעתי על מסלול ה-C שמתחיל ממזרח סין,יורד לדרום ומגיע אל המערב, מישהו עשה אותו או יודע קצת יותר פרטים? שאלה נוספת- שמעתי על שמורת פנדות במערב סין - מישהו היה שם ויכול קצת יותר לפרט? תודה...

sela v

New member
אולי תספרי לנו מהו שמך

כדי שלא אקרא לך שוקומוקו כל הזמן? אני מציע דבר ראשון לגשת למטבח למלא כוס גדולה של מים ולהרגע. לא יודע איפה את גרה, אבל תחשבי שהטיול שלך לסין הוא כמו הטיול הראשון לת"א (העיר הגדולה). אני מציע לתכנן רק את ההתחלה, השבוע הראשון, ושתגיעי לשם תראי שהכל פשוט וקל. עכשיו חיסונים זה קל, גם אם את עדיין לא בטוהח לאן את רוצה, תגידי לרופא את כל האזורים שאולי תגיעי אליהם, וככה כעבור כחודש את מוכנה לטיול. לפי דעתי איסוף עודף של פרטים לטיול רק מבלבל אותך. זה לא כזה מסובך כמו שזה נראה.

את תל אביב אני אוכלת בלי מלח...

וסין מבחינתי היא יותר כמו יבשת אירופה מאשר כמו תל אביב:) ולא בא לי להידקר לחינם אם אני לא צריכה או לברר על טיסות בכל היבשת... ולכן אני צריכה יעד פחות או יותר ולהיסגר כבר... זה ממש מאוחר ...

sela v

New member
הלכת להרצאה?

אני חושב שזה קצת יתן לך סדר בדברים. ושוב אני פונה לחברים, אם מישהו רוצה להתנדב ולהשתתף בהרצאה מצולמת בשביל הפורום, נא לפנות אלי במסרים.

הלכתי ל-למטייל

בתל אביב והתאכזבתי קצת... הייתי בטוחה שמישהו שם מסביר לאנשים ומייעץ והכל אבל מסתבר שזה לא ממש ככה... הקלסרים שם ממש מעניינים ונעזרתי בהם (מאוד מומלץ אגב). ההרצאה שמעניינת אותי היא רק שבוע הבא... נראה כבר:)

SPnage

New member
מסלול

בייג'ין, שיאן, לנג'ו, שיאחי, לנגמוסי, סונגפאן, ג'וזאיגו, צ'נגדו (שם יש שמורת פנדות), לשאן ואמישאן, קאנדינג, ליטאנג, ג'ונדיאן, טייגר-ליפינג-גורג', ליג'יאנג, דאלי, טנצ'ונג, רוילי, קונמינג, ג'ינגחונג והסביבה, קונמינג, גווילין-יאנגשו, הונג קונג. זה פחות או יותר המסלול הסטנדרטי, מעריך אותו בחודשיים וחצי. אפשר לקצר קצת - לוותר על מערב סיצ'ואן, מערב יונאן או דרום יונאן (שישוואנגבאנה). לטיבט הכי טוב להגיע בטיסה הלוך חזור מצ'נגדו, קצת יקר אבל אין הרבה מה לעשות. אפשר גם לקחת אוטובוס מגולמוד (להמשיך מזרחה מלנג'ו) אבל זו חוויה לא נעימה והאוטובוס יקר מאוד.

למעלה