טיול לסין

טיול לסין

פורום יקר שלום,
אני מתכנן טיול סין שאורכו כחודש. יש לי מתווה פחות או יותר.
להלן מספר ימים לכל אזור/עיר:

בייג'ינג 4 ימים
האנג'ו 2
שנחאי 3
שיאן 2
צ'נגדו 2
צ'ונגצ'ינג 2
ליג'יאנג 2
דאלי 2
קונמינג 2
גווילין 2
הונג קונג 3
מאקו 4

כל זה עם מקסימום טיסה אחת (לא חובה)
מה דעתכם?
האם זה ריאלי?
באיזה זמן בשנה כדאי לעשות טיול זה?

אשמח לשמוע חוות דעת

תודה

R o t e m O p

New member
ייתכן כי הדבר אפשרי, אם כי...

זה יהיה טיול לחוץ בטירוף, ועל כן, אני לא בטוחה עד כמה הוא יהיה מהנה.
מלבד האנג'או ושנגאי שהן קרובות, ואם זכרוני אינו מטעני גם ליג'יאנג ודאלי לא מאוד רחוקות האחת מהשנייה,
מדובר כאן במסלול עם נסיעות מאוד ארוכות, שכמעט כל אחת מהן אורכת למעלה מ-12 שעות ברכבת.

לשם השוואה, אני עשיתי את המסלול (פחות או יותר) שאתה מעלה פה בשלושה חודשים.

עד כמה שזכור לי העונה שנחשבת לטובה ביותר לטיולים בסין היא בקיץ, בין החודשים יוני-יולי-אוגוסט
אבל סין ענקית, לא משנה מתי תבחר לטוס תמיד יש איזשהו מקום שזה הזמן הטוב ביותר לבקר בו.
שוב, מניסיון אישי, אני טסתי דווקא בחורף: נובמבר-ינואר. ייתרונות - פחות תיירים, מחירים זולים יותר. חסרונות: קר עד קפוא במקומות מסוימים, אבל נק' האור היא שלא יורד גשם, כך שעם בגדים טובים אפשר לעשות (כמעט) הכל. כמו כן, אם המסלול הוא מצפון לדרום, ככל שמדרימים מזג האוויר הופך נעים יותר.

אם יש לך רק חודש לטיול, הייתי ממליצה לך למחוק מהרשימה לפחות חצי מהמקומות במתווה שלך. למה להיות בלחץ כשאפשר לא להיות בלחץ? אז לא תראה "הכל" (ובוא נודה בזה, גם אם תגיע לכל המקומות לא תראה הכל), אבל אתה תחווה יותר ממקומות שכן תגיע אליהם, תוכל גם לצאת ממרכזי הערים ולראות מה יש מסביב, ובסין יש המון מסביב.

going2

New member
הטיול הזה נטו

בשביל לסמן ״וי״, אם זה המטרה אז תוכל לחוף עוד כמה מקומות ולבלות את הטיול ברכבות לילה ולבקר ב30 ערים שונות ב30 ימים.
אם זו לא המטרה שלך אז תתרכז באיזור אחד- דרום/מזרח/צפון/מערב. ככה יחסית לא תבזבז הרבה זמן על נסיעות ותהנה מהטיול במקום לבלות את רובו בנסיעות....
אם אתה חושב שם תתמקד ב5-6 מקומות זה טיול לא ממצה בסין אז גם בטיול של חצי שנה בלתי אפשרי לטייל בעשירית סין....

sailor

New member
טעות

זה מישהו שלא יודע, לא רוצה להשקיע בלימוד ותכנון, אז הוא לקח תכנית של טיול מאורגן והעתיק.

מה דעתכם על המסלול הבא

בבייג'ין 4 ימים (החומה, מקדש השמיים העיר האסורה)
משם לקחת רכבת לילה לשיאן יום אחד (חיילי הטרקוטה)
משם רכבת לילה לצ'נגדו. יומיים (למשל את שמורת דובי הפנדה).
ומשם להתחיל לרדת לכיוון העיירות והטרקים בסיצו'אן:
סונגפן יומיים
, דיצי'ין 3 ימים (טרק)
ושאר העיירות: ליגי'אן יומיים
דאלי (שזה כבר ביונאן) יומיים
לקונמינג ומשם לגווילין,
ינגשו(טרסות בלונג ג'י וכל האטרקציות והכפרים באיזור). שבוע
יום נסיעה עד לגבול עם הונג קונג.
הונג קונג 3 ימים

איך?

R o t e m O p

New member
יש לך המון שיעורי בית לעשות

אתה רוצה לרדת מצ'נגדו לכיוון העיירות והטרקים, ומציע את סונגפן. אבל סונגפן נמצאת בצפון המחוז ולוקח יום שלם להגיע לשם באוטובוס. כמו כן, אתה רוצה להיות שם יומיים - מה תעשה שם ביומיים? לסונגפן מגיעים כדי לעשות טרק סוסים - והטרק עצמו הוא 3 ימים. לאחר מכן אתה רוצה להגיע לדיצ'ין, שהיא בעצמה, כבר ביונאן. איך בדיוק אתה רוצה להגיע לשם? אין שם שדה תעופה ואוטובוסים יוצאים רק מהעיר Zhongdian, וכדי להגיע לשם אתה צריך 1) או לקחת טיסה מקונמינג 2) או לעשות את ה- BACK DOOR שלוקח פלוס מינוס, שבוע.

בהודעה הקודמת שלי המלצתי לך למחוק לפחות חצי מהמקומות במסלול שלך. אז ויתרת על כמה ערים, ובמקומן הוספת לך מקומות אחרים, מרוחקים, ובעייתיים להגעה. מה עשית בזה?
המסלול שלך עכשיו, לא רק שהוא עדיין לחוץ בטירוף, הוא גם הרבה פחות ריאלי. אתה לא נותן לעצמך שום מרחב נשימה, לא במסלול הזה ולא במסלול הקודם.

כנס לאתר של "למטייל" תקרא על מסלולים שאנשים עשו, מסלולים שהם בפרק הזמן שלך! (אל תנסה לדחוף מסלול של חודשיים ל30 יום) אולי אפילו, רחמנא ליצלן, תפתח לונלי פלאנט ותקרא קצת על איך מגיעים, וכמה זמן לוקח להגיע ממקום למקום.
מעל הכל אתה צריך להפנים שאתה פשוט לא יכול להגיע לכל המקומות שאתה מעוניין להגיע אליהם.
אני מנחשת שאתה נוחת בבייג'ינג וממריא מהונג קונג, כדאי לך ברצינות לשקול מסלול של החוף המזרחי, שיעבור דרך שאנגחאי והאנגז'או. ובסוף גם במאקאו. וכן, אתה תצטרך לוותר על כל השאר.

בהצלחה.

האמת

שבהתחלה חשבתי לעשות מסלול לחוף המזרחי אבל אז קראתי בפורום "למטייל" שבסין ככל שהולכים מערבה ככה הכל נהייה יותר אותנטי ואמיתי ופחות תיירותי. ובתור חובב היסטוריה זה נורא קסם לי

זה המסלול בינתיים:

בבייג'ין 4 ימים (החומה, מקדש השמיים העיר האסורה)
משם לקחת רכבת לילה לשיאן 4 ימים (חיילי הטרקוטה)
משם רכבת לילה לצ'נגדו. 3 ימים (שמורת דובי הפנדה).
יאנגשו(טרסות בלונג ג'י וכל האטרקציות והכפרים באיזור). שבוע
יום נסיעה עד לגבול עם הונג קונג.
הונג קונג 4 ימים

יש לי עוד שבוע "ביד" כיצד הייתם ממליצים לנצל אותו?

kogawa

New member
אם אתה במוד של הקשבה אז...

תראה כמה שגיאות עשית:
קראת המלצות מטופשות באחד האתרים הפופולאריים בהם רמת החומר היא מהגרועות שיש, ובהם כל מי שהיה שבועיים בסין הוא כבר מומחה, ומפזר שטויות ברמה - כמו לדוגמא מה שציטטת משם. מזרח סין אוטנטי ברמות יותר ממסלולך כמובן.
מזרח סין ומערב סין והמרכז - כמעט כולם אוטנטיים, פרט למקומות המתויירים שבשם כולם נקבת כחלק מתכניתך.
העתקת שמות מקומות ראויים לביקור אבל הכי מתויירים שיש בסין, באמרך שאתה מחפש מקומות אוטנטיים. למשל למה לנסוע לטראסות בלונגג'י-טיטיאן אם יש טראסות יפות בהרבה ביוננאן?

לגבי שאלתך, לא לקחת בחשבון יום אחד לכל נסיעה, ויש לך לפחות 4 ימים כאלה גם אם הרכבת יוצאת בלילה, ומגיעה בבוקר, אין זה יום טיול למחרת, ובמיוחד בנסיעה של יום וחצי מצ'נגדו לגווילין.
שלא תבין לא נכון, המסלול שלך יפה למרות שהוא השחוק ביותר והאנשים בחלק מהמקומות הפכו למגעילים ביותר בשל מגעם הממושך עם תירים, והוא הכי פחות אוטנטי שניתן לעשות בסין.
אישית בטיול של חודש הייתי מותר על כל התכנית שלך ומגיע מבייג'ינג הישר לצ'נגדו (שאין בה שמורת פנדות כמובן אלא גן חיות ומכון מחקר) ומשם יוצא לביקור ליוננאן ואת כל החודש מבלה ביוננאן המדהימה. יאנגשואו אינה מקום חובה למרות שהוא מפנק ויפה, ובוודאי לא גווילין בה יש את האנשים המגעילים בסין. כמובן שאם אתה מחפש את הישראלייאדה אז דאלי, קונמינג ויאנגשואו הם יעדי חובה.

kogawa

New member
עדיין מסע להכרות הפנים של הרכבות

בש'יאן יש הרבה יותר מה לראות פרט לחילי הטרקוטה שנמצאים רחוק מחוץ מהעיר. כדאי לראות את העיר העתיקה, לטרק על חומותיה, להכיר את הרובע המוסלמי, מגדל התוף ומגדל הפעמון, לראות את המוזיאון המחוזי של שאאנגש'י הנפלא ואת זה של העיר שליד פגודת אווז הבר הקטנה, להשקיף על העיר ממרומי פגודת אוז הבר הגדולה, לצאת למעינות הואהצ'ינג, וכמובן לשיא שזה מחפרות קברי האן.
לקחתי עיר זאת כדוגמא לכך שאם אתה נמצא במקום, לנדוד רחוק כל כך רק כדי לראות יעד בודד זו שטות מוחלטת.
בצ'נגדו יומיים לא יאפשרו לך לראות כמעט כלום. לסונפן לוקח יום הלוך ויום חזור, ולכך ולטרק אין כל טעם בלי יומיים נוספים בדג'ודזאיגו ויום בהואנגלונג.
דצינג כלל לא בכיוון, ליג'יאנג יומיים זה רק כדי להגיע, וכך זה ממשיך.
כמדריך אני עושה מסלול כזה בשלושה שבועות אבל זה בטיסות פנים וגם כך זהו טיול טלגרפי שמתאים למי שרוצה לחוות טעימה ולא לראות באמת.
אולי תהיה במקומות אבל ממש לא תראה אותם ואת שהם מציעים.
רד מהשטות הזאת ובחר אזור אחד ותאמין לי שתהנה יותר. בכל מקרה, גם במסלול השחוק עד דק שרשמת לא רואים את מרבית סין היפה אלא רק את סין התיירותית.

למעלה