טיול למזרח הרחוק

hosham

New member
טיול למזרח הרחוק

שלום לכולם!.. נכנסתי לפורום לראות אם אני אוכל לדלות ממכם מידע על הטיול שאני מתכננת וראיתי שאתם נותנים עצות ממש טובות וכמובן מה- לב ככה ש אפשר לסמוך עליכם:) רציתי לשמוע מהמנוסים שבכם (כאלה שכבר היו שם..) ולהעזר בכם בתכנון הטיול שלי למזרח.. אני טסה עוד 3 חודשים (אפריל הקרוב - לפני פסח) המטרה שלי היא להתחיל בהודו, משם להמשיך (לפי הסדר) לנפאל,קמבודיה, ויאנםתיאלנד,לאוס וסין... יהיה לי בסיבובות ה 25 אלף שקל ורציתי לשמוע מה דעתכם על המסלול? האם כאי לעשות את המדינות בסדר שהצגתי? האם כדאי להתחיל מהודו? מה זמן השהות המומלץ בכל אחת מהמדינות? לגבי הכסף מהניסיון שלכם לכמה זמן זה יספיק לי? אה ודבר חשוב נוסף אני טסה כשבוע לפני פסח ככה שאת סדר הפסח אני אעשה בהודו.. ביאסו אותי כשאמרו לי שסדר הפסח הכי כיף הוא בנפאל.. מה דעתכם? סליחה על מטר השאלות.. אודה לעזרתכם!! תודה מראש! לירן.

shmuel778

New member
תיראי.

באפריל אני חושב שיותר נכון להתחיל בנפאל שזו העונה , לאחר מכן לחצות ולטייל בצפון הודו ומשם לתאילנד ומתאילנד דרך לאוס לויאטנם וסין . אין זמן שהות מומלץ . המומלץ מבחינתי זה לא לרוץ אלא להנות . הודו מדינה ענקית שגם שנה לא תספיק ובטח שגם לא לסין . כדאי לך "להכין שיעוריי בית " ז"א ללמוד על חודשים מומלצים לביקור בכול מדינה + עלויות + עלויות מעבר וכך יהיה לך יותר קל לתכנן את הטיול . בהצלחה .

SPnage

New member
סדר לא הגיוני

חבל סתם לתזז, נסיעות עולות כסף. אפשר לעשות מה שכתבו לך, כלומר לטוס מהודו לתאילנד. אפשרות שנייה היא לעבור יבשתית מנפאל לטיבט ולהמשיך לסין. משם לויאטנם, לאוס קובודיה (או קודם לאוס, לא כזה משנה). לגבי זמן קחי בחשבון לפחות חודשיים לסין ואפילו מומלץ קצת יותר. ויאטנם 3-4 שבועות. לאוס 2-3 שבועות ומומלץ לרדת גם לדרום. המלצה נוספת, אל תפספסי את בורמה. מדינה מדהימה שרוב מהטיילים מפספסים מסיבות שונות (קמצנות), וחבל. מכל המדינות בדרום מזרח אסיה הכי אהבתי את בורמה. מומלץ לנצל את מלוא 28 הימים שניתנים בויזה.

hosham

New member
המשך - טיול למזרח הרחוק

שניכם בעצם טוענים שהסדר לא הכי נכון אז בואו רגע תעזרו לי לעשות סדר.. אני יוצאת מהארץ עם טיסת אלעל.. הם נוחתים רק בבומביי(המליצו לי להתחיל עם הודו, אתם בטח יודעים למה..) משם איך להגיע ולאן? הסדר שלי היה בגלל שהודו גובלת עם נפאל - משם המעבר נוח .. מנפאל שמעתי שיש טיסה ישירה לקמבודיה\ויאטנם, משם המעבר לתיאלנד נראה הכי קל, ולאוס גובלת עם תיאלנד... מלאוס סין הכי קרובה ומסין לזרה הביתה... כשיו לפי הפירוט שנתתי אשמח לשמוע אם עדיין הסדר לא נכון. לגבי הכסף לא ציינתם מחיר מחייה פלוס מינוס אם יש לכם הערכה .. מחכה לתגובות של כולם... ושוב תודה מראש..

SPnage

New member
תראי

קצת קשה לי להאמין שיש טיסות ישירות בין נפאל לויאטנם או קמבודיה. יש טיסות לתאילנד, ומשם יותר הגיוני להתחיל סיבוב בדרום מזרח אסיה. נראה לי שכדאי לך לעלות ישר לנפאל כי זו באמת העונה וגם תוכלי להיות שם בסדר פסח. באופן אישי אני ממליץ לך לחשוב על לטוס לתאילנד דרך בורמה. זה גם יוצא הכי זול (מכלכתא אם אני לא טועה) וגם תרוויחי טיול במדינה שאת גם ככה חייבת להכנס ולצאת אליה בטיסה. אז בעצם יוצא שאת לא משלמת פעמיים על טיסה לשם. בכל מקרה אפשר לעשות את הטיול לפי איזה סדר שרוצים, זה רק עניין של כסף. עם תכנון נכון אפשר לחסוך זמן וכסף בנסיעות וסיבובים מיותרים. לדעתי את יכולה להגיע מצפון תאילנד ללאוס, לטייל עד הדרום ולהמשיך לקמבודיה. משם את מגיעה לדרום ויאטנם ומטיילת עד הצפון. מויאטנם יש לך שני מעברי גבול לסין, אחד ליד סאפה ששם אותך ביונאן ומעבר נוסף ששם אותך במחוז גוואנשי, שיותר הגיוני להתחיל ממנו טיול בסין (קרוב לגווילין).

jeshu

New member
אני רק רוצה להוסיף שכלכתה זו עיר מעניינת בנוסף לזה שיוצאות ממנה טיסות רבות וזולות יחסית לתאילנד ומעט טיסות לבורמה.

smndrol

New member
הייתי לפני 3 שנים בתאילנד..

נסעתי לפני כמה שנים (והמידע כאן מעודכן לאז) והייתי רק בתאילנד, אע"פ שתכננתי להיות בהרבה יותר מדינות, ולכן דבר ראשון אין טעם לתכנן יותר מדי.. בקשר לסדר פסח כמובן שיש בכל המדינות אבל בתאילנד זה יותר "בקטנה", וזה פשוט תלוי מה בא לך.. יש בבנגקוק, בציאנג מאי (רק בחגים ושבתות) ונראה לי גם בקו סמוי (איים) ההודעה שאליה הגבתי נראית לי הכי מסודרת ונכונה מבחינת מסלול טיול,אבל דבר כזה זה לפחות 8 חודשים כמו שאמרו כאן לפני. ובאמת נראה לי הכי נוח להגיע לתאילנד ומשם לעבור למדינות השכנות. בנוסף להצעה שמעליי אפשר גם לעבור ללאוס דרך צפ' מז' תאילנד - אזור הרבה פחות מתוייר אך יפה לא פחות!ויש לשם רכבת מבנגקוק אבל תבדקי בקשר למזג אויר, אני למשל הגעתי בסוף המונסונים - חם וגשום(אוקטובר) - בהחלט אפשרי לטייל! רק צריכים להיות מוכנים.. (מעיל גשם למשל..), אחרי כן מגיעה התקופה הקרה והיבשה (ולכן מאוד קרה) ובפברואר כבר מתחילה התקופה החמה והיבשה אז הייתי בבנקוק והטמפרטורות והלחות היו פשוט מזוויעות (יותר מ40 מעלות ויותר מ80 אחוז לחות - אבל אני מניח שמחוץ לבנקוק יותר נורמלי) - התקלחתי 3 פעמים ביום.. חוצמזה קחי בחשבון שיש אנשים שמגיעים למדינה ולא יכולים לסבול אותה, או שמגיעים ולא יכולים לעזוב.. אנשים שפגשתי שעשו את הסיבוב של דרום מזרח אסיה אמרו לי ששנאו את לאוס והתאהבו בוויאטנם .. וההפך (או שאהבו את הכול, לא פגשתי כאלו ששנאו את הכל). זה נכון בייחוד בקשר לבנגקוק - או ששונאים אותה או שאוהבים (ולשנוא זה לברוח עוד בבאותו היום) בנגקוק יכולה לתת כזה שוק (אם מגיעים ישר מהארץ) עד שהציעו לי להתחיל בעיירה קטנה ולא בבנגקוק (איותיה למשל) הוצאות (שוב - אז) - בעיקרון בסביבות 500$ - אבל אפשר להסתדר בהרבה פחות (בייחוד אם מתרחקים קצת מהגאסט האוסים של הישראלים (אני השתמשתי ב 200$ ופחות אפילו (אבל זה בלי טיולים מאורגנים ולינה בחירבות לפי קנה מידה ישראלי נורמלי) אז ארוחות עלו 2 שקל (אוכל מקומי במסעדה לא לתיירים או ברחוב), לינה בין 10 ל20 שקל ללילה (לא מלונות!) עוד משהו? (תשאל/י ונען)

hosham

New member
בלאגן...

נראה לי שבמקום סדר ניהיה לי בלאגן..:).. כולכם ממליצים על כל מיני מקומות והתחלתי להתבלבל כבר אם מה כדאי להתחיל... אם מישהו יודע מה הדרך הנוחה והמהירה ביותר מבובמביי לנפאל אשמח לשמוע.. מעבר לכך בתגובה לsmndrol תיאלנד מאז שהיית התייקרה מאוד... מחברים שהיו סיפרו לי על ממוצע הוצאות של כ 800 דולר... מה שהופך אותה למדינה הכי יקרה בה אבקר...ולכן אשהה בה הכי פחות זמן... אני שמחה לקרוא את ההמלצות של כולכם..כן ירבו.. תודה לירן.

סדר..(פסח)

מנסיון אישי אם את מתכננת טיול ארוך (בסביבות ה8 חודשים) אז הסדר לא כלכך משנה- כי למרות כל התכנונים והנסיון לרצף בטיול- הודו תגרור אותך והטיול תמיד יוביל אותך לאן שלא תיכננת- זה היופי..(-: אני מכירה רק את העונות בהודו , תאילנד ונפאל אבל אני בטוחה שתוכלי להשלים... מרץ זו עונה טובה לנפאל (אני רוצה גם!!!! )-:) את יכולה לקחת טיסה ישירה היא פשוט יקרה בצורה לא פורפורציונלית למרחק.. אם כבר קנית טיסה לבומביי תתחילי משם... אם עוד לא אני יכולה להמליץ לך לקנות של חברות אחרות- לא תמיד פחות איכותי (עניין של מזל) אבל נוחתות בדלהי.. ומשם הדרך יחסית קצרה לנפאל ואין צורך בטיסות פנים...את לוקחת רכבת לסונאלי (עדיף לא לישון שם לילה אם אפשר- זוועה!) ומשם אוטובוס לפוקארה ולהתחיל את הטרקים משם- לא מקטמנדו (ציוד יקר יותר ובכלל איככ) לגבי פסח - באמת הסדר הכי מגניב כי יש להם הכי הרבה אמצעים ומקום וכו'- נהנהתי...אבל כל בית חב"ד כמעט שהייתי בו היה נלפא-העיקר האווירה! אפ את רוצה להתחיל בהודו תבררי אם המזג אוויר מאפשר למרות שאם יש מזל זו עונה טובה להתחיל את הצפון.... לגבי תאינד- העונה המומלצת היא ינואר-פרואר- מרץ למרות שיש שנוסעים ביוני יולי..אז זה לא כלכך משנה... ואז ללאוס זה קרוב מאוד... 25 אלף זה המון -אלא אם כן מתחילים בתאילנד ואז יש סיכוי שתבזבזי יותר ממה שחשבת... אבל לטיול כולל כמה טיסות (לא המון) זה סבבה אם לא תתפזרי על עצמך... המלצה שלי: אל תתכנני המון מקומות מראש ומסלול- כי יתכן שתתאכזבי שלא הספקת הכל.. תתמקדי בכמה מקומות- הכי הרבה תטוסי שוב (תמיד יש סיבוב שני/שלישי אם באמת רוצים)..אל תרדפי אחרי הזנב של עצמך... והכי חשוב זה הטיול הגדול שלך תעשי מה ב... שלך...(-: תעשי חיים מקנאת!!(-:

למעלה