טיול למזרח אפריקה

reuthi

New member
טיול למזרח אפריקה

שלום,
אני וחברה טסות למזרח אפריקה בעוד כחודש, ובעיקרון התכנון הוא אתיופיה, אוגנדה, קניה וטנזניה.

אשמח אם אנשים יוכלו לתרום קצת מניסיונם.

דבר ראשון, מה העלות הממוצעת לטיול שכזה?
(בהנחה שמדובר בטיול תרמילאים עם תנאי מחיה ממוצעים - שינה באוהלים, בישולים לרוב וכו', ואטרקציות - ספארי, טרקים נבחרים - הר קניה, סימיאין וכו').
כרגע הכרטיס שלנו עומד על חמישה חודשים.

ודבר שני - מתי כדאי לקנות כרטיס טיסה מאתיופיה לאוגנדה?
האם המחיר יהיה זול יותר כשנגיע לשמה, והאם יהיה אפשר להתמקח איתם?
כרגע לפי מה שראיתי כרטיס עולה בסביבות ה400 ד' וזה נראלי המון.

תודה לעונים ולעונות,
שבוע טוב

jeshu

New member
הכרטיסים בין מדינות אפריקאיות הם יקרים יחסית שוקר התעופה האפריקאי הוא לא בדיוק כמו זה האירופאי ולכן קשה להשוות. בררו דרכי הגעה יבשתיות.

כמו כן, רוב הזמן לא כדאי לבשל לעצמכן - האוכל לא יקר ברוב האזור אם אוכלים אוכל של מקומיים. מה שכן, חשוב להיות יכולים לבשל בטרקים.

בדיוק לפני יומיים חזרתי מאתיופיה וטנזניה

מבחינת עלויות:

באתיופיה:
שבוע בלי אטרקציות מיוחדות עלה לנו, כזוג כ200-300$ בערך
טיול בדנקיל עלה 400$ לאדם ל4 ימים (מומלץ)
וטיול בשבטים בדרום (מיותר בעיניי) עולה 150$ ליום לג'יפ
הסימיאן עלה לנו בערך 100$ לזוג, לארבעה ימים עם סקאוט ופרידה. לא כולל ההקפצה (תפסנו טרמפ בחזור עם משאית (ישבנו בקבינה) ב450 ביר, הקפצה עם רכב תעלה 1200 ביר לפחות עם מיקוח קשה

בטנזניה:
יום בספארי עלה לנו 150$ דולר לאדם (לינה בקמפינג)
לילה במלון גבול תחתון 8$ (לזוג) גבול עליון 20$
בזנזיבר הלינה והאוכל יקרים יותר, ואנחנו יחסית "התפרענו" (לינה במלון פשוט שורה ראשונה לחוף 30$ דולר ללילה, כולל א.בוקר (בסיסית מאוד) ארוחות דגים בערך 25$ לזוג.

הצלילות גם הן מאוד יקרות, לא זוכרת את השקלול הסופי אבל בערך 100$ לשתי צלילות מסירה (אין אפשרות לצלילות לא מודרכות)

חוויות אשתף בהודעה נפרדת בהמשך

אגב, לגבי טיסות

ב1.11 אתיופיאן איירלינס ייקרה את הטיסות הפנימיות לזרים פי שתיים לפחות

400$ לכיוון בין אתיופיה לטנזניה/אוגנדה זה גם מה שאנחנו שמענו ממי שהזמין באתיופיה.
אנחנו הזמנו את הכרטיס לטנזניה יחד עם הכרטיס מהארץ, לדעתי זה יצא יותר זול, אבל אני לא בטוחה

jeshu

New member
נשמח לאיזה שרשור יעודי לשמוע על חוויות ולראות קצת תמונות מהטיול.

אגב, אז איך כן, לדעתכם, לצאת לשטח בדרום אתיופיה?

לא התנסתי בדרך טובה לטייל בדרום

הדרך שמוצעת היום לתיירים זה לקחת ג'יפ עם נהג, שלוקח למקומות שהמקומיים מאפשרים כניסה של תיירים. (שחלקם ספק כפרים, ספק קבוצת בתי בוץ שנבנו במטרה להראות לתיירים)

החוויה רחוקה מלהיות אותנטית. הצגה לתיירים .
מקובל שבני השבטים, שלבושים בבגדים מסורתיים יותר או פחות (התכשיטים שלהם עשויים מחרוזי פלסטיק המוכרים לנו מחנויות יצירה פה בארץ) מקבלים תשלום על כל תמונה שמצלמים . אתה כבר יכול לדמיין את האנטרקציה שיש לך איתם.
זמן השהות בכל תחנה כזו מוגבל, ככה שאין שום סיכוי להשאר באותו מקום מספיק זמן כדי "להרגיש" אותו.
גם טקסי החתונה שלהם (קפיצה מעל שור וההצלפות של הנשים) מתוזמנים לתיירים.
אני כיניתי את המקומות האלה כ"סטודיו". מגיעים, מצלמים את המודליסטים, משלמים והולכים.

התרבות הזו קילקלה את האוכלוסיה המקומית, הוציאה מהם אגרסיביות ואלימות.

אני לא יודעת עד כמה אפשר לטייל שם באופן עצמאי בצורה כזו שבאמת אפשר להכיר את צורת החיים האמיתית. איפה שעובר כביש תפגוש מודליסטים לצילום.
ספציפית על שבט המורסי נאמר לי באופן חד משמעי שהכפר האמיתי שלהם נמצא מעבר לנהר האומו, במקום שזרים לא מורשים להיכנס אליו.

דווקא באיזורים צפוניים יותר, שהאוכלוסיה יותר נחשפה לקידמה, ולכאורה פחות מעניינת אנתרופולגית, נחשפנו לאורח חיים בצורה אמיתית יותר, כי שם הם לא למדו לעשות הצגות.

jeshu

New member
את מזכירה לי את הסרט של מטי קירשנבאום על אתיופיה.

חשבתי מהתיאור שלך שמה שמה שתכתבי יהיה בערך הנ"ל. החלטתי לכתוב את זה כאן עכשיו לא כדי לבקר אף אחד אלא פשוט כדי להדגים שאפשר אחרת בשביל הקוראים האחרים.

אני, מחוסר בכסף וחוסר רצון לשכור ג'יפ, טילתי בדרום מעט אחרת - לצערי לא היה לי זמן רב. נסעתי על גבי משאיות איסוזו עד ארבע מינץ' ומשם לג'ינקה דרך קונסו. גם יצא לי לבוא כך במגע עם המקומיים שגם הסבירו לי מעט וגם יצא לי ללכת ברגל. בפארק נצ'יסאר דיברתי עם מנהל הפארק ושאלתי אם אפשר לטייל בו רגלית בלי ג'יפ. התשובה הייתה שכן ולמיטב הבנתי זה המצב ברוב הפארקים בדרום אתיופיה, שמשכירי הג'יפים ומארגני הטיולים לא יספרו לך את זה - לכן תמיד חשוב לברר מחירים קרוב ליעד ולדבר גם עם מי שאינם בעלי אינטרס.לצאת מ"בועת התיירות" ורצוי כמובן ללמוד כמה מילים באמהרית, זה כבר שובר את הקרח. בג'ינקה הייתי ביום שוק וראיתי את התנהלות המקומיים וגם מצא אותי שם ילד שעושה הדרכות באזור לתיירים ולקח אותי לראות מקומות בעיירה ועיירה רחוקה יותר (ממנה נאלצנו לחזור ברגל 17 ק"מ מעייפים). בעיירה הרחוקה יותר התאכזבתי שהמקומיים בני שבט כלשהו לא לבושים בשום צורה מיוחדת אלא סתם בערימת הסחבות האופיינית. היה אפשר לצאת לטיולים רגליים נוספים באזור, אבל זמן לא היה לי. כשעבדתי בדרום אתיופיה כמה שנים אחר כך, הייתי באזור בו ראיתי תייר עצמאי רק פעם אחת וביליתי לא מעט בכפרים, אבל זה כבר צפונה ומעניין, אבל לא החברה השבטית של הדרום הרחוק ביותר.

jeshu

New member
אשמח מאוד לראות תמונות מהדנאקיל ולשמוע על הטיול שלכם שם. לי לא יצא לטייל בדנקיל.

reuthi

New member
תודהההה

הי,
תודה רבה.
אין הרבה מידע ברחבי האינטרנט, אז זה כיף לשמוע ממקור ראשון.

אשמח, כשתתאקלמו, למידע נוסף....

עצות/המלצות יתקבלו ממש ברכה.

שבת שלום,
רעות.

בשמחה..

תספרי קצת על המסלול שחשבתם, על העדפות שלכם כמטיילים ואנסה למקד את ההמלצות שלי

reuthi

New member
..

אנחנו שתי בנות,
בגלל שאנחנו קצת קצרות בכסף ורוצות להספיק הרבה, אני אשמח לשמוע מה מכל האטרקציות התיירותיות כדאי ועל מה אפשר לוותר (כמו שציינת לגבי השבטים...)

לגבי אתיופיה - חשבנו להתאקלם באדיס כמה ימים ולהתחיל להעלות לצפון. סימיאן, גונדר, לליבלה וכו'.
אנחנו מתלבטות לגבי הדנקיל - יש לשם אזהרות מסע די רציניות. שמעתם משו על זה? שווה למרות הסיכון?
אחכ באמת חשבנו לשכור ג'יפ עם מדריך לשבטים בדרום, אבל אולי צריך באמת לחשוב על זה עוד פעם.

לגבי טנזניה - כנראה נעשה את הסרנגטי (יש המלצות למדריך/חברה מסוימת?, וגם - מה כדאי לכלול בו?)
ומשם נתחיל לרדת לדאר א סאלם.
עשיתם את הר מרו? (אופציה זולה יותר מהקלימנג'רו)
יש עוד דברים שכדאי לראות?

בגדול האטרקציות התיירותיות היקרות

זה באמת מה שציינת: #הביקור בשבטים-תיארתי את דעתי עליו.
# הדנקיל- בעיניי מאוד מומלץ. אומנם חלק נכבד מהמסלול (היום הראשון והיום האחרון, בחזרה למקלה) המדבר מאוד מזכיר נופים שיש לנו בארץ, אבל הטיפוס על הר הגעש, אגם המלח ובריכות הגופרית שווים את הכל.
מבחינת אזהרות מסע, קטונתי מלהמליץ או לא להמליץ. אני לא אוהבת שאנשים מתייעצים על נושאים כמו אזהרות משא או צורך בחיסונים/תרופות. זה שחזרתי משם לא הופך אותי למומחית וזה שלי לא קרה כלום לא הופך את זה לבטוח.

#בסימיאן- מה שעשוי לייקר את הטרק משמעותית זה ההקפצה בהלוך או בחזור לסנאקבר. אם תתארגנו מספר גדול של אנשים אז המחיר יירד (המחיר הוא מחיר למיניבוס, בין אם תהיו עשרה ובין אם יבוא בן אדם אחד) כמובן שצריך להתמקח. בכל מקרה, המחיר בחזרה יהיה נמוך מהמחיר בהלוך, אז עדיף את ההלוך לעשות ברגל
בכלל, הדרך יפה ואין טעם לקחת הקפצה גם בהלוך וגם בחזור.

בעייני אין כל כך מה להשקיע באדיס יותר מיום-יומיים.

לגבי גז, אנחנו מצאנו מקום אחד באדיס שמוכר בלוני גז. הוא ממש קרוב לבארו ולאווטמה. המלונות האלה נמצאים ברחוב שהולך בירידה, יורדים בירידה ופונים שמאלה. כשמימינך נמצאת כנסיה, משמלאך יש את החנות.
כשאני אפרוק את התיקים (עדיין בהכחשה שחזרתי, אז עדיין לא עשיתי את זה) אני אמצע את הקבלה של החנות, שם יש את כל הפרטים שלה)
ההברגה של המיכלים לא מתאימה לגזיות של הארץ, אז או שתקנו שם את הגזיה (מחיר קצת יותר זול מבארץ) או שתביאו גזיה שמתאימה למיכל ניקוב.

jeshu

New member
ניסיון אישי מהסימיין יצאנו שניים לטיול אז פשוט יצאנו בהליכה מזרחה מדבארק וחזרנו במשאית של מקומיים (שהיה בזמנו קצת קשה לדעת אם אכן תגיע).

אדיס אבבה יכולה להיות עיר מעניינת - יש קצת מוזיאונים, יש את השוק ויש את חיי העיר באופן כללי. הייתי מקציב לה שלושה ימים, אבל בכל מקרה, נאלצים להגיע אליה בייחוד אם נוסעים לצפון אתיופיה ואז לדרום אתיופיה.

לגבי הספארי

הסרנגטי נהדר, אבל תדאגו לשהות בו שני לילות - הנסיעה אליו כה ארוכה שבשביל לילה אחד זה ייצא לכן המון נסיעה ומעט מאוד זמן בשמורה עצמה.
את הסרנגטי משלבים עם נגורונגורו, עוד שמורת ספארי נהדרת ששיאה נסיעת ספארי בתוך קלדרה עצומה (מכתש של הר געש שהתפוצץ).
אפשר לשלב עוד שמורה אחת או שתיים בפנים, לכדי טיול כולל של 5-6 ימים - למשל את אגם מאנייארה, טרנגירי וכו'.

לפחות בעבר (הייתי שם לפני עשור) הדרך הכי טובה להשיג מחיר זול לספארי בקמפינג היתה להגיע לארושה ולנסות שם עם מחירי הרגע האחרון. באופן מפתיע, מתברר שהמחיר שהם נותנים לישראלים לעתים נמוך יותר, כי הם מניחים מראש שאנחנו עם שמתמקח... לחברינו הזרים הציעו לרוב מחירים קצת יותר יקרים. כדאי להסתכל בספרי ההמלצות שיש בסוכנויות. מסתבר שלא מעט מהמטיילים מנצלים את העובדה שהם כותבים בשפה זרה שאינה אנגלית ושאינה מובנת לחברה, ורושמים הערות מועילות (על מה כדאי לשים דגש בהסכם עם החברה וכו').

לא עלינו לאף אחד מההרים, אבל חבר'ה שפגשנו מסקוטלנד/אוסטרליה שהיו גם במרו וגם בקלימנג'רו טענו שההר הפחות מוכר אולדוניו לנגאיי (oldoinyo lengai) עולה על שניהם. אין הרבה מידע יעיל עליו, הוא פחות פופולארי ופחות מפותח, אבל אכן עושה רושם מסקרן - במיוחד אם אתם חובבי נופים געשיים.

reuthi

New member
גזיה/בנזיניה?

האם הסתובבתם עם אחד מאלה?
גז זמין במקומות שהייתם?

jeshu

New member
אני השתמשתי בכהליה באתיופיה וקניתי כהל לחיטוי בחנויות מכולת - זה נמכר למספרות בבקבוקי ליטר או ליטר וחצי.

למעלה