טיול למזרח אחרי צבא

ofri442

New member
טיול למזרח אחרי צבא

שלום לכולם,

אני רוצה לתכנן טיול אחרי צבא של כ- 3 חודשים במזרח.
עקב מחסום השפה אצלי (לא טובה באנגלית בכלל), אני מחפשת מקום שאוכל להכיר בו הרבה ישראלים אחרים ולהסתובב איתם, וגם לא מקום שהוא רק של טרקים אלא גם תרבות ושווקים וכו'.
להודו אני לא רוצה לנסוע כל כך, מחפשת מקום פחות קשה וגם אנשים שהם לא רק בראש של סמים ושאנטי.
רציתי לנסוע מאד לסין, אבל להבנתי היא ארץ קשה יותר וגם אין בה יותר מדי קהילות של מטיילים.

אשמח להמלצות
עופרי

prizman

New member
שלןם לך.

זו שאלה טיפה בעייתית.
אני לא יכול להגיד שאני מכיר באופן אישי את אופן הטיול של בני גילך במזרח אבל ממה שאני קורא
בפורומים השונים רצון להכיר את התרבות המקומית והם אלו שני דברים שונים לחלוטין ברוב המקרים.
אני שמח על כל אחד כמוך שכן מעוניין בזה.
לתקופה של שלושה חודשים הייתי מציע שתתחילי בתאילנד למשך שבועיים, זו מדינה שממש קלה לעיכול,
תמשיכי ללאוס למשך כשבועיים, ויאטנם לחודש וסיום שוב בתאילנד, הפעם באיים. שכחתי שבוע שבועיים
בקמבודיה באמצע.
אני לא מבטיח לך שתמצאי שותפים ישראלים לכל המהלך הזה אבל טיילים אירופאים יהיו מאוד סלחנים
לגבי רמת האנגלית שלך.

ofri442

New member
שלום גם לך

אני שמחה לשמוע :)
זה נשמע מעניין וגם חוויתי להיות בכמה ארצות.
הבעיה היא, כנראה הייתי צריכה לציין לפני כן, היא שיש לי בעיית שמיעה ולכן אני מחפשת מקומות שאוכל להכיר בהם ישראלים שיעזרו לי עם התקשורת עם תושבי המקום וגם מן הסתם יארחו לי חברה בטיול.

לפי מה שאני יודעת בהודו יש את קהילת הישראלים הכי גדולה ואני מניחה שגם בתאילנד.
משנה את הצעתך עקב המידע החדש? :)

prizman

New member
קצת קשה לי לענות במדוייק

כי אני לא ממש מכיר את תחום בעיות השמיעה ועד כמה זה יפגע בחויית הטיול שלך.
עקרונית יש בהודו קהילת מטיילים גדולה אבל בה אני לא מתמצא, גם באיזור הקאוסאן
בבנגקוק וגם באזור שוק הלילה בצ'אנג מאי. גם בוואן ויאננג בלאוס.
אני לא בטוח שתמיד התקשורת דרך ישראלים עם מקומיים היא הדרך האופטימלית.
עד כמה זה יעזור או יפריע קשה לי לענות כי אני לא יודע מי תהיה החברה שתהיי בה, יש
מקומות שדי פיתחו אנטי לישראלים מכל מיני סיבות.

אני לא יכול לענות תשובה חד משמעית, מצטער. אני יודע רק מה אני עושה.

ofri442

New member
הסבר קטן :)

תחום בעיות השמיעה אומר שקשה לי עם שפות זרות (כולל אנגלית) ולמידת מילים חדשות. מבחינת עברית אין לי בעיה בכלל ואני נעזרת בקריאת שפתיים.
מנסיוני בטיולים עם המשפחה, אנשים שהם לא דוברי אנגלית בשפת אם קצת פחות סבלניים לאנשים שלא-מבינים אותם ולכן זה מלחיץ אותי.

זאת אחת הסיבות אגב שאני מחפשת מקומות שהם לא הודו כי להבנתי סוג האנשים שיש בהודו מחפשים דברים קצת שונים ממני ולכן התקשורת תהיה שונה ממה שאני רוצה.

תודה בכל מקרה

motekoo

New member
טיול למזרח אחרי צבא

שלום לך, אני סומך את ידיי על המלצות פריזמן , יחד עם זה בהמשך יש לך אתר עם מידע בעיברית על כל ארצות המזרח,
כולל נפאל והודו, לאוס,קמבודיה,בורמה, לגבי סין יש מצב לקחת טיול מאורגן בתוך סין כחלק מכול התקופה,
במאורגן אין בעיה של שפה, רק בעיה של מחיר, לשיקולך. בברכה

ofri442

New member
אהלן

שלום :)
טיול מאורגן לסין לא מיועד יותר לקהל יעד מבוגר? אני רוצה להסתובב עם חבר'ה בגיל שלי.
חוץ מזה שהרצון שלי לנסוע לסין נובע מהעובדה שכבר הייתי בה בטיול מאורגן-פרטי עם המשפחה והחלטתי שאני חייבת לחזור לשם לטייל יותר באיזי.

warbler

New member
ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך

סע לקורס שפה של 3 חודשים בחו"ל
יש שם חבר'ה מכל העולם, אתה מכיר אנשים, מטייל, יכול אחרי זה להמשיך למקומות נוספים
אתה חי שם אצל משפחה מקומית ואם יש לךראש פתוח אז זו חוווית ענק

אני עשיתי את זה וזו הייתה חוויה מעולה

לא בעניין פרסומת אלא לעזור לך
תתקשר לקמפוס לימודים (שמתי לך לינק למטה) והם מטפלים בזה בחינם

בהצלחה

ofri442

New member
תודה אבל נראה לי שזה פחות מתאים למה שאני מחפש

מחפשת*

קרלטון

New member
בדר"כ אני ממליץ פשוט לקפוץ למים ולהסתדר

אבל כיוון שציינת שיש לך גם מחסום שפה וגם בעיות שמיעה מסוימות, לדעתי כדאי שתנסי להתחבר עם שותף/ה לטיול עוד מהארץ. יש כאלה שמחפשים לנסוע ביחד. אני זוכר שהיה בחנות למטייל בת"א לוח כזה של הודעות כולל אנשים שמחפשים למצוא שותף לטיול, אולי עוד קיים, וכמובן יש קהילות ופורומים אינטרנטיים כמו זה בהם את יכולה לנסות.

אם לא הולך, אז תאילנד נראית לי מתאימה - גסטהאוסים שמומלצים על ידי ישראלים, מסעדות ישראליות, משרדי סוכני נסיעות ישראלים, בכולם תוכלי להכיר ישראלים למטרה זאת.
דרך אגב, להודו נוסעים לא רק אנשים שהם בראש של סמים, אם כי אי אפשר להתעלם מכך שאצל הישראלים אחרי צבא שטסים לשם זאת סצינה די דומיננטית. נכון, הודו היא קשה יותר ולפעמים מתסכלת, אבל בסופו של דבר גם זה חלק מהחוויה. מה שבאמת מרתק בהודו, זה השוני ממה שאנחנו מכירים, וזה כולל גם מאיך אנחנו מצפים מדברים שיתנהלו.

ofri442

New member
באמת יש לוחות-שותפים-לטיול

אבל אחותי נסעה עם מישהו משם, שבמקרה לא הסתדרה איתו, וזה מלחיץ אותי קצת להתקע במקום שומם-ישראלים עם מישהו שאני לא מסתדרת איתו.

כנראה שבאמת אתחיל בתאילנד ואזרום משם אם ארצה:)
בארצות אחרות זה לא שונה ממה שאנחנו מכירים? הרתיעה שלי מהודו היא בעיקר בגלל ההמלצות הפחות טובות של אחותי.

קרלטון

New member
כל מדינה היא שונה

אבל יש מקומות שנראים קצת כאילו נחתת בפלנטה אחרת. בנסיעה הראשונה שלי להודו נחתתי בבומביי, מיהרתי לתפוס מונית כדי להגיע לתחנת רכבת ויקטוריה ולתפוס את הרכבת של אותו יום לגואה (חברה שלי באותו זמן, נסעה מהארץ לפני והכוונה היתה שנפגש שם). אז 24 שעות ראשונות בהודו שמתחילים בנסיעה המטורפת של המונית שמשתחלת בין המכונית והזוהמה של בומביי, ואז בסופה את הנסיון לגבות ממני בערך פי 10 ממה שאמורים לשלם, ואז את הרכבת שבה בתחנות עולים ילדים נכים או חסרי גפיים וזוחלים עם חתיכת מטאטא לנקות את הקרון ולבקש על כך כמה רופי בתמורה, ואז את המעבר מול כפר שבו איזה 30 אנשים יושבים להם ועושים את צרכיהם באדישות ממש מול פסי הרכבת, במקביל את מוכר הצ'אי המדהים שעובר בין הקרונות וממתיק את הכל, ואז ההגעה לחוף השקט בגואה (לא הלכנו לאזורים עמוסים בתיירים) עם בעל גסטהאוס שבעונת התיירות בונה ומשכיר בונגלוז, ומחוץ לעונה מקפל הכל והופך להיות דייג מן השורה, טיול בלילה על החוף עם אלפי סרטנים קטנים שרצים לתוך החורים שלהם כשמתקרבים אליהם...

דרך אגב, גם את בורמה הייתי שם בקטגוריה של פלנטה אחרת, אם כי בצורה שונה. זה כמו מסע אחורה בזמן ובמקביל מסע למציאות של חיים תחת שלטון דיקטטורי קשה, בו את יודעת שאם את בבעייה, או גם אם לא, אז החייל, או אפילו השוטר, שאת רואה ברחוב הוא זה שאת צריכה להתרחק ממנו, ולא להתקרב אליו...

קרלטון

New member
רק שלא תביני לא נכון, כן...?

בכל הדברים האלה אין כדי לגרוע מטיול בתאילנד, שהוא סה"כ היעד המועדף עלי במזרח, ובהפרש גדול מכל יעד אחר... אבל יכול להיות שאני קצת משוחד..

ofri442

New member
למה משוחד?

ותודה, קצת עשית לי חשק להודו עכשיו :) אולי אמצא שותף נחמד לטיול בתאילנד.

prizman

New member
לאור כל הנתונים

בהחלט נשמעת לי האפשרות להגיע לתאילנד ומשם להחליט מה הלאה כטובה ביותר.
תמצאי לך גסטהאוס או מלונצ'יק באזור הקאוסאן או רח' רמבוטרי הסמוך, תקפצי
ל"מרכז למטייל" ובית חב"ד שבהם מתרכזים רוב הישראלים ושם בסבירות גבוהה
תמצאי שותפים להמשך הטיול, לכאן או לשם, את לא חייבת להחליט כרגע. גם תוכלי
להכיר את האנשים מראש ולדעת אם מסתדר לך איתם.

בד"כ אני לא ממליץ דברים כאלה אבל לאור מה שכתבת זו כנראה תהיה עבורך
הדרך הנוחה ביותר.

למעלה