טיול למדגסקר

טיול למדגסקר

שלום לכולם. לפני כמה ימים נכנס לי ג`וק לראש, והחלטתי שאני רוצה לנסוע בסוף החודש (מאי) לטיול במדגסקר, לתקופה של כחודש וחצי. להפתעתי, אבא שלי נדלק על הרעיון, והחליט להצטרף אלי לתחילת הטיול (לתקופה של כ- 18-14 יום). עכשיו רק נשאר לי לתכנן את הטיול, ואשמח לקבל ממכם כמה עצות טובות. 1. האם לנסוע דווקא למדגסקר???!!! - התיאורים והתמונות ''מספרים'' שזהו היעד הנכון לטיול, ומאידך, בפורום נכתב שזהו טיול קשה יחסית והתנאים בו לא קלים. רציתי לדעת עד כמה הטרקים קשים (כאן המקום לציין כי אני ואבי בכושר טוב, אך עד היום לא עשינו טיול תרמילאות משמעותי), מה רמת המלונות (מים חמים, שירותים בכל חדר ורמת הניקיון) ומהי איכות האוכל והמים באי. 2. האם תושבי האי דוברי אנגלית, או שבמידה ואינני דובר צרפתית, אתקשה לתקשר עם המקומיים ולהסתדר באי? 3. כרטיסי טיסה - קראתי את כל ההמלצות והטיפים שנכתבו בכל פורום אפשרי, התקשרתי למיליון ואחת חברות נסיעות, ועדיין לא הצלחתי ''לרדת'' מתחת לרף 1400$. איך אפשר להוזיל את עלות הטיסה? 4. האם יש צורך בחיסונים, למעט חיסון כנגד קדחת צהובה? 5. מהי עלות השהות היומית במדגסקר (כולל ארוחות במסעדות סבירות, לינה במלונות / קמפינג ברמה טובה ועלויות התחבורה מאתר לאתר). 6. האם יש באי הרבה תרמילאים, כך שאצליח למצוא שותפים להמשך הטיול בקלות, או שהאי איננו מתוייר? 7. מקומות ש''חייבים'' לראות / טרקים ש''חייבים'' לעשות / מדריכים מומלצים וכו`. המון תודה מראש על כל המלצה ועזרה.

jeshu

New member
מעולם לטא הייתי במדגסקר אבל אנסה לענות תשובות כלליות. 1.אין לי מושג - אבל אשמח אם תכתוב כאן על הנסיון לכשתחזור. 2.גם כן לא יודע - קח איתך מילון (קטן!!!) אנגלי-צרפתי או עברי צרפתי או אנגלית -שפה מקומית.אם לא יועיל לא יזיק (אם הוא מספיק קטן הוא לא יזיק. 3.הגיוני שיקר להגיע לשם.בטח אין הרבה תחרות על הקו וגם לא המון נוסעים.תבדוק הגעה למדינה קרובה ושייט אל מדגסקר (באיזה ספינה רעועה וזולה) 4.כן - צהבות,טיפוס וכו' - כל מה שנפוץ בעולם.תתיעץ במרפאת מטיילים. 5.אשמח לשמוע ממך 6.סביר להניח שהוא לא מאוד מתוייר.דיי בטוח שתפגוש קצת מטיילים בייחוד באטרקציות המרכזיות. 7.תקנה ספר הדרכה - זה יהיה שם. בהצלחה - ואיפה שכתבתי שאשמח לשמוע ממך על הנסיון - אני לא ציני.אני באמת רוצה לשמוע. בהצלחה

האם אתה מכיר מטיילים שהיו באי?

ראשית, תודה רבה על הטייפים, ובכלל, על הנכונות לסייע. לגבי שייט וכדומה - עלות ההגעה למדינות הסמוכות יקרה לא פחות, ואם מצרפים לכך את עלות ההפלגה (ואת הסיכוי/סיכון שייתכן וזו תהייה ההפלגה האחרונה בחיי), אז ככל הנראה זה לא כדאי... אשמח אם תוכל להפנות אותי למשהו שהיה במדגסקר (אם קיים משהו כזה...:), ושיוכל לעזור לי להוציא את הטיול אל הפועל. כשאחזור, אשמח לספר ו"לפתות" מטיילים נוספים לנסוע לאי. ושוב, תודה על העזרה.

kogawa

New member
תריץ חיפוש בנט

אחרי "דנדן בולוטין", יש במרבית האתרים טלפון, ואם הוא בארץ הוא יתן לך את כל המידע או יזמין אותך לאחת ההרצאות שלו על מדגסקר

jeshu

New member
הוא היה בארץ לפחות לפני שבועיים כשהייתי בהרצאה שלו על צמחי תועלת באקוודור. הוא גם דיבר משהו על הדרכת טיול בנימיביה,אבל אני לא זוכר מתי.

jeshu

New member
לא מכיר אף אחד כזה מצטער - אבל זה לא נשמע לי מסובך. דבר ראשון תברר האם העונה שאתה רוצה לבקר בה היא מוצלחת לטיול במדסקר. אחר כך זה להגיע ולטייל...ושוב,תקרא בספר הדרכה (ניתן להזמין במחיר נוח דרך האינטרנט (תעשה חיפוש בפורום על הזמנת ספרים) ותקרא באינטרנט על המדינה. תנסה גם את הפורום של Lonley Planet ושם יש אנשים מכל העולם שאולי יעזרו לך. אין לי יותר רעיונות - רק הערה אחת - זה עם המון חוף - בבקשה אל תביא לשם את כל עמישראל שישחיתו אותו.

בחרתי באי כי "עם-ישראל" עדיין לא שם

להפתעתי ולצערי הרב, גיליתי שזה דיי מסובך להגיע למדגסקר (אלא אם כן יש לך חשבון הוצאות בלתי מוגבל) ספרי ההדרכה על מדגסקר ישנים איתי, ליד הכרית, אבל לצערי על מקצת השאלות ששאלתי הם לא יכולים לענות, מה גם שאני חושש שהם לא הכי מעודכנים בעולם. ואל דאגה, בחרתי באי כי הבטיחו לי שגן העדן הזה פחות מתוייר. אני (עד כמה שזה תלוי בי)אשתדל להשאיר את עובדת קיומו וקסמו בסוד...:) בכל מקרה, המון המון תודה על העזרה, ואם משהו שטייל באי לאחרונה יכול למסור לי עוד מידע לגבי האי, אשמח.

sela v

New member
אתה מפחד לשוט באפריקה?

ואתה לא מפחד לטייל במדגסקר? צריך להיות עם ראש על הכתפיים, אבל לא להכנס לפראנויה. טיסות יותר זולות צריך לבדוק דרך אירופה, אבל לא נראה לי שזה יוזיל בהרבה. תבדוק כמה עולה לטוס מבריסל ופריז או בכלל חפש מאיה יעדים יש טיסות ישירות. נדמה לי שגם מאמסטרדם יש טיסה ישירה. יקר לטוס, אבל השהות שם לא צריכה להיות מאד יקרה אלא אם תשן במלונות יקרים, אבל אז השאלה מה אתה עושה בפורום תרמילאים. עוד לגבי המחיר גם לאוסטרליה תשלם מחיר דומה ואנשים טסים לשם אז מה הבעיה עם המחיר למדגסקר, בגלל שזה נראה לך יותר קרוב על המפה? אני לא הייתי שם עדיין, אבל חשבתי לסע ויש לי ספר וקראתי קצת על המקום וביררתי מחירים מלונדון שבה אני מתגורר.

קצת חוש הומור...

היי סלע, חשבתי שחוש ההומור הצולע שלי "השתפר עם השנים"... אבל מסתבר לי שהוא עדיין לא ברור לכולם. מן הסתם לא התכוונתי לחשש אמיתי מפני ההפלגה למדגסקר. הבעיה היא שעלויות השייט לאי + עלות השהיה על האוניה במשך השייט יקרות מאוד, ועולות על עלויות הטיסה. באשר לטיסות, הציעו לי טיסות דרך אירופה (איטליה - מילאנו ורומא, גרמניה - מינכן וצרפת - פריז), אבל הטיסה דרך ניירובי היא הזולה מכולן (כ-1400$). ועדיין, קיוויתי שמטיילים שטיילו באי הצליחו למצוא דרכי הגעה זולות יותר. אם יש לך המלצות נוספות (או כל מיני טיפים מועילים שמופיעים בספר, ובכלל), אשמח לשמוע עליהם... תודה

למעלה