טיול לירדן

nirota

New member
טיול לירדן

אני ועוד כמה חברים מתכננים לנסוע לירדן בקרוב, ויש לי כמה שאלות.
האם קל להסתדר בירדן? כולנו טיילנו כמה חודשים בדרום אמריקה ואני מפחד קצת שהאובר ספונטניות שאפיינה את הטיול בדרום אמריקה לא תתאים לטיול בירדן. אנחנו רוצים כמובן לטייל רק במקומות הקלאסים...בעיקרון הנקודת מוצא שלנו זה לראות את פטרה אבל אם אנחנו כבר שם לא נתנגד גם לטיול נוסף (עם או בלי שינה בשטח) לאחד הנחלים המומלצים.
בקיצור השאלה שלי היא איזה מסלול הייתם ממליצים בנוסף לפטרה ומה רמת התכנון שאנחנו זקוקים לה לפני שאנחנו יוצאים? האם זה הגיוני פשוט "לזרום" ולברר את הפרטים תוך כדי כמו שעושים בערך בכל דרום אמריקה?

jeshu

New member
אם יש לכם ידע ויכולת בסנפלינג - יש המון בלי זה, ישנם מעט מאוד נחלים נגישים - אבל גם הם יפים מאוד. ואדי חיסה הוא אחד מהם (בוא דווקא לא טיילתי אף פעם).

nirota

New member
אפס ידע בסנפלינג:(

מה לגבי תכנון מראש? זה יהיה טיפשי פשוט לקחת מונית מהגבול לנבי מוסא ולחפש שם הוסטל לישון בו או שהגישה של לזרום תעבוד גם בירדן?

jeshu

New member
פטרה לא נמצאת לייד נבי מוסא... אתה מתכוון לואדי מוסא - זה מה שאני ועוד גולש בפורום עשינו - נסיעה לואדי מוסא ומציאת מקום לישון בו. אני ממליץ להגיע לפטרה לא בשיא עונת התיירות - עדיף לבקר במקום כזה בזמן שפל - זול יותר ונעים יותר, אבל אני לא יודע מתי זה. רק אל תבוא ביום העצמאות הירדני בייחוד עם הוא נופל בשבועות. בנוגע להליכה בואדי חיסה - תקראו בספרים של איתי חביב (אני יכול לקרוא בשבילכם, אבל ייקח לי איזה 10 ימים עד שאהיה ליידו) ובספר של שוקה רווק ואבי שמידע. כמו כן, פשוט לחפש מידע באינטרנט. כן להגיע מוכנים להליכה של שלושה ימים, אחרי שעשיתם קניות לצורך הטיול. ובנוגע ל"לזרום" - אף טיול שלי לירדן לא דרש הכנה מראש, רק ציוד טיולים וסנפלינג (שלא אני אחראי בו על צד הסנפלינג, מקסימום על הבישולים בשטח). הטיול הראשון והאחרון היו לפטרה ווואדי מוסא ולג'ראש - אתרים תיירותיים. אתם יכולים פשוט לסוע לפטרה לסופ"ש ארוך, לבדוק קצת איך כל העניין עובד בירדן ואת הטיול הבא לתכנן עם קצת יותר הכרות עם המדינה. בסה"כ אין צורך בטיסה עד ריו דה ז'נרו, רק בנסיעה לאילת וחציית גבולות.

nirota

New member
תודה!

רק עוד שאלה בקשר לפטרה, אתה ממליץ על יום או יומיים? כי הבנתי שההבדל במחיר בין כרטיס ליום לכרטיס ליומיים הוא זניח...השאלה אם שווה לטרוח או שיום אחד מספיק בשביל למצות את העסק (אנחנו מאלה שדיי אוהבים לחרוש על דברים כדי לדעת שמיצינו אותם)

jeshu

New member
נראה לי שעדיף יומיים למרות שניתן בהחלט ביום אחד לראות הכל. גם אם עולים על כל נקודות התצפית - מי שהולך טוב יכול ביום אחד מאומץ מעל 10 ק"מ הליכה, לראות את כל האתר. אני ממליץ על הליכה מ"פטרה הקטנה" לפטרה עצמה דרך ה"דיר".

natyh

New member
לא ממש..

את כל ההמלצות ... לך ולעוד גולש בפורום היו מפה ספר תוכנית כללית וקצת ידע בערבית.ובמלונות המומלצים היה מקום.

למעלה