טיול לבד

gsolomon

New member
טיול לבד

אני ישמח לשמוע קצת סיפורים של חברה שנסעו לבד פעם ראשונה לדרום אמריקה אני חושב על זה וזה קצת מפחיד

jeshu

New member
זה אפילו עדיף (לטעמי) לטייל לבד אני טיילתי לבד בפרו,בוליביה וקולומביה בקיץ שעבר. תראה,אתה נוחת מברר מה קורה ומה כדאי לראות וישן במקום שבו ישנים תרמילאים נוספים כמוך ואולי גם תמצא עם מי לטייל. כשאתה לבד אתה חשוף יותר להתנסויות ואנשים אחרים ולא סגור בתוך דינמיקה של קבוצה או זוג. כל השאר - תקרא קצת לפני שתה נוסע,תשאל שאלות בפורום ותגבש איזשהו מסלול בסיסי ולא מחייב. האם טיילת איי פעם בעבר לבד או לא לבד ? בהצלחה

gsolomon

New member
לא

מה שמפריע זה שאין מי שיעזור במקרה הצורך (שודדים,מחלות או סתם אם הלכת לאיבוד)

jeshu

New member
תראה תמיד יהיו עוד בני אדם סביבך. אתה תישן בהוסטל ותוכל להעזר בבעלת הבית ומטיילים אחרים עם תהיה חולה וניתן גם להגיע לרופא...לבקשתי פעם אחת הזמינה בעלת הבית רופא והוא בדק אותי. הלכת לאיבוד - אל תצא לבד לטרקים - חפש שותפים לעניין ואתה לא תהיה היחיד שיחפש קבוצה.פעם אחת הלכתי לבד ופשוט היו שם עוד מספר קבוצות כך שלא הייתי באמת לבד .בתוך העיר - פחות נורא - אתה רק צריך לזכור (או לכתוב) את כתובת המלון שלך ולקחת מונית לשם או למקום מוכר לך.רב המקומיים,בניגוד לרושם שינסו ליצור אצלך מטיילים רבים אינם שודדים,אלא אנשים ישרים שאפילו יזהירו אותך משודדים. זה מביא את נקודת השודדים.אתה יכול להשדד לבד,כחלק מקבוצה ביחד עם כל האוטובוס - ברב המקרים הם רוצים רק את הכסף שלך.אותי ניסו לשדוד שלוש פעמים ופעם אחת גם הצליחו.אז הלכו 30$.

עוזיג

New member
לא לבד

אל תחשוב שאתה מטייל לבד כי זה כמעט אף פעם לא ככה-מעטים האנשים שממש מטיילים לבד.אתה תגיע לשם ותכיר אנשים-באכסניות ובנסיעות ובכל מיני מקומות ותוכל להמשיך איתם.אני אישית נחתתי בלימה לבד אבל כבר בטרמינל שם הכרתי שני חבר'ה שאיתם העברתי את שלושת הימים הראשונים שלי. מעבר לזה אני חייב להסכים שלצאת לטרק לבד זה לא ממש בריא,למקרה שחס וחלילה משהו קורה לך.אני אישית רק בחודש האחרון בטיול טיילתי ממש לבד והיה לזה את הכיף של זה-בראש שקט בלי להיות תלוי באף אחד אבל מצד שני לאן שלא הגעתי תמיד תמיד התחברתי לאנשים אחרים-לאו דווקא ישראלים,וזה דבר נחמד בפני עצמו. בקיצור אין ממה לפחד

sela v

New member
אני טיילתי 4 חודשים

באפריקה לבד, כלומר ללא שותף. לא יודע איזה סיפורים אני יכול לספר על זה. אני חושב שאם תסתכל אחורה תגלה דיונים בנושא, וגם ברשימת הסקרים ערכנו סקר איך אתה אוהב לטייל, ואחת התשובות הייתה לבד.

NetaSher

New member
טיול לבד בדרום אמריקה

האמת, שגם אני חששתי...קיץ שעבר טיילתי לבד באקוודור, פרו, בוליביה ומקסיקו. למרות שהיה לי נסיון קודם בלטייל לבד, שבעה חודשים במזרח לא נראה לי אותו הדבר כמו דרום אמריקה. חששתי מהפשע, ומהיותי בחורה לבד, אך כשנחושים אין דבר העומד בפני הרצון. אומנם לא שדדו אותי\או ניסו (טפו טפו) אך כן הייתי חולה מאוד (הרופאה טענה שזה מלריה - אני בספק). הייתי בהוסטל ובאמצע הלילה ירדתי למטה ובספרדית עילגת ביקשתי שייקראו לרופא - כך שתמיד יהיה מישהו לעזור. גם האנשים בהוסטל היו חביבים. הקטע בלטייל לבד הוא שאם אתה לא רוצה - אתה יכול "להדבק" לאנשים בקלות, אתה פשוט צריך למצוא מישהו שנראה לך נחמד, או חבורה ולהתחיל לדבר איתם (כולם עושים את זה). בדרום אמריקה היה לי קצת יותר קשה למצוא אנשים, משום שלא רציתי חבורה ישראלית, וגם הרבה טיילים שם מדברים רק ספרדית. ככל שהספרדית שלי השתפרה - כך היה לי יותר טוב חברתית - לכן עצתי היא - למד ספרדית!

Yo-man

New member
דרום אמריקה "לבד"...

עד שלא יוצאים לטיול כזה, לא מבינים כמה קשה באמת להיות לבד. אני טיילתי במזרח לבד 9 חודשים, בהם היו לי 3 ימים בהם באמת הייתי לבד (סינגפור), ובשאר הזמן פשוט אנשים מתחברים. הייתי בתחנת רכבת בה הייתי המערבי היחידי עד שהגיע בחור סקוטי אחד. ישר התחלנו לדבר ומצאנו את עצמינו 3 ימים יחד בהרים של אינדונזיה, וזה כי זו מדינה ללא ישראלים. בשאר המדינות (מהודו ועד ניו-זילנד) פשוט לא הייתי יותר משעתיים לבד. גם בדרום אמריקה יהיה לך קשה למצוא את עצמך לבד. מספיק שאתה יושב בגסט האוס (או הוֹספֶּדָחֶה, לצורך הענין) תמיד תהיה קבוצה של מטיילים שמחפשים עוד מישהו לטרק, לטיפוס על קיר קרח, לרפטינג... תמיד !!! אני מבין את החששות שלך, אבל צא בידיעה שכבר במטוס תמצא אנשים שפתאום יתחילו לדבר איתך, להשוות מסלולים ולברר אם יש לך כבר מלון. בלי שתשים לב אתה עלול למצוא את עצמך 6 חודשים עם אותם אנשים, ובכיף.

shirygo

New member
אני טיילתי עם בחור שאני הכרתי

מהלימודים, וממש פחדתי בפעם הראשונה, מה יהיה ומדובר ב"מדינת העולם השלישי", אז אני מבינה את חששותיך, אבל אני חייבת לציין שכבר אחרי שבוע טיילנו באופן צמוד לעוד 4 ישראלים שהכרנו ולאחר שנפרדנו מהם (כי טיילנו למקומות שונים) ישר הכרנו עוד אנשים. בשלב מסויים, אני טסתי לבד לאקוודור כדי לעשות הטיול בגלפגוס (ידיד שלי עשה זאת שנה קודם לכן), וגם לי היוו חששות, אבל ישר ניגשים לאנשים ומתחילים לדבר איתם וככה מכירים אנשים. רוב האנשים הם נחמדים וקל להתחבר ומי שמגעיל, פשוט אל תנסה לדבר איתו יותר כי יש מספיק אנשים נחמדים. בכל אופן, זוהי דרך טובה להכיר אנשים חדשים, כי בד"כ שנוסעים עם עןד אנשים נמצאים אחד בתחת של השני. שיהיה לך בהצלחה!

ddorrittoss

New member
לטייל לבד זה מאד נחמד להלהלהלהלה

אבל לטייל בשניים..... זה בטח שלא נחמד כפליים. יש לזה את היתרונות.....וכל זאת ממליצה בחום על לטייל לבד. ארבעה חודשים העברתי לבד (במקסיקו ומרכז אמריקה), מתוכם חודש טכנית היו סביבי רק מקומיים. לכן.... ספרדית- חובה חובה חובה. וכדאי לקחת מילון ממש ולא שיחון. אחרי יומיים כבר יודעים לשאול איפה המוזיאון וכמה עולה כניסה... אין מה לעשות, ידע זה כוח וברגע שאתה שולט בשפה ברמה זו או אחרת גם הם מכבדים אותך יותר. בנוסף התלות באחרים לא קיימת! עובדה היא שיש שם המון תיירים מספרד ואיטליה ומאמריקה הדרומית וממרכז אמריקה, רובם יודעים רק ספרדית ואם אנגלית אז חוץ מבודדים הרמה היא של כיתה ד' ומטה... במהלך הטיול השאלה הכי גדולה ששאלתי הייתה- איך זה שכולם אומרים שאפשר בלי השפה? או ששמעתי על מקרים שפשוט מראים לרוכלים את השיחון והם יראו לי את התשובה... תשכח מזה!! יש הרבה אנאלפבתים שלא יכולים לקרוא, וזה פשוט לא נעים... אז הם צוחקים על המבטא, לא מבינים איך מישהו לא יודע ספרדית... אז מה?? אני אישית חזרתי עם שפה רביעית לקורות חיים... אם נחזור לרגע לנושא של לטייל לבד- לדעתי בתור בחורה צריך לחשוב על זה יותר והיו דברים שויתרתי עליהם ולו רק כדי לא להפיל על עצמי צרות באמצע יער שומם.... היום אם היו נותנים לי כרטיס, לא בטוחה אם הייתי מתחילה לבד... בעצם כן.... לדרום אמריקה.

ddorrittoss

New member
רחוב סומסום.... או משהו כזה

אותו הרעיון.. ושיקול דעת.... כן אין ברירה....

למעלה