טיול לבד.

טיול לבד.

מישהו מכם התנסה? לאן הייתם נוסעים לבד ולאן לא? (עד 40000 שקל, ללא מגבלת זמן)

izzy g

New member
כמו כל דבר זה תלוי --->>>

אני הייתי ממליץ על אוסטרליה/ניו-זילנד, אלה מדינות מערביות ויפהפיות, אמנם יקרות יותר מהמזרח אבל הן מאוד מאוכוונות לתיירות (גם של תרמילאים), יש הרבה צעירים מכל העולם (כך שנוח למצוא שותפים אם אתה מעוניין) ומאוד נוח להסתדר בהן (מדברים אנגלית, רמת חיים מערבית), מה שבהחלט יכול להפיג את החששות של לטייל לבד.

טיול לבד...

זה עניין של אופי. יש כאלה שחייבים את הביטחון של החברה... ויש כאלה שלא מסתדרים לאורך זמן עם אחרים כשזה 24 שעות ביחד... אני טיילתי רוב הזמן בדרום אמריקה לבד (פוגשים אנשים חדשים בכל מקום כך שזה לבד רק בנסיעות...) אני הייתי בדרופ אמריקה כך שרק על זה יכול להמליץ לך... מקום מדהים מכל הבחינות.

Yo-man

New member
היה דיון קצר על הסוגיה

אין הרבה שהיו בשני המקומות וגם בקרב אלה שהיו שם וגם שם יש חילוקי דעות, אם כי, כמו שאני רואה את זה, הכף נוטה לכיוון המזרח. אבל זה מאוד תלוי בצפיות שלך מהטיול, באופי שלך ובחברה איתה אתה נוסע, בסופו של דבר.

jeshu

New member
דר"א או המזרח טיילתי בקיץ האחרון בדרו"א - פרו,בוליביה וקולומביה.וטיול ממושך יותר (אחרי צבא) במזרח - הודו ודרום מזרח אסיה. השאלה היא מה מושך אותך יותר - עושר תרבותי אנושי מגוון השפות והתרבויות גדול יותר באסיה.מצאי הטרקים והפעילות האתגרית גדול יותר בדרו"א.אבל האמת היא שיש הכל בשני המקומות. לטעמי,הטיול האסיה הוא אוטנטי יותר - פחות ממוסחר ויותר קל ללכת למקומות שבהם יש מעט תיירים. החוויה היא אחרת גם מבחינת האוירה הכללית.בדרו"א שררה איזה מין קונספציה שאני כאן כדי לעשות "בדיוק מה שכולם עושים".במזרח היו אנשים שלא רצו לספר מה הם עשו (כשחיפשתי רעיונות במקום חדש) כדי "לא לקבע אותך" או "מה? אני צריך לתכנן לך את הטיול?" בכל מקרה המלצתי היא סע לבד ועם ראש פתוח ובלי פחד.

Yo-man

New member
ואני טיילתי לבד במזרח

9 חודשים בהודו, אנידונזיה, סינגפור, אוסטרליה וניו-זילנד. באוסטליה וניו-זילנד התחברתי עם בחורה הולנדית, כך שהלבד הפך למשהו אחר לגמרי... אבל באופן כללי (ובעיקר באינדונזיה) זו הייתה חוויה נפלאה. פגשתי המון אנשים שונים, הגעתי למסיבה של מורים לאנגלית בעיר באנדונג בזכות אחד ששכן באכסניה שלי. טיילתי 3 ימים בהרים עם בחור סקוטי, 6 ימים של שיוטים ואוטובוסים עם 2 חבורות מניו-זילנד, 2 בחורים מהולנד ואחד מאנגליה, וכן הלאה. במדינה בה אין כמעט מטיילים ישראלים ההתחברות עם מטיילים אחרים קלה בהרבה, והם כאלה - לא מחפשים את בני ארצם אלא כל מי שנחמד. זה היה שונה ומעולה !!! וכשחזרתי להודו טיילתי עם בחור אחד, הצטרפו אלינו 2 בנות, עוד מישהו שטייל לבד, עוד 2 חברה שהיו עם אופנוע, עוד בחורה ובן הדוד שלה - כולם ישראלים. היינו בסופו של דבר חבורה של 12 איש שעשו יחד דברים מאוד לא שיגרתיים. פשוט מצאנו אחד את השני, וכולנו היינו בענין של לצאת מהשיגרה, וכך הגענו לטרק שהוא בעצם מקום עליה לרגל של מקומיים לאחד מיובליו של הגנגס. מהנסיון שלי (3 טיולים בני 6 חודשים ומעלה) - לבד מגיעים הכי רחוק.

koby329

New member
מסכים לכל מילה

טיילתי המון לבד (בסה"כ כשנתיים ב-3 טיולים) ובעצם לא הייתי רגע אחד לבד, תמיד פגשתי אנשים מרתקים.

maz

New member
טיילתי לבד בנפאל

למעשה הייתי יום וחצי לבד. ביום השני כבר הכרתי מישהו, טיילתי איתו כמה ימים, אח"כ דרכו הכרתי מישהי וטיילתי איתה עוד קצת וכו'. יש מקומות שיותר קל להכיר אנשים שגם הם לבד ואפשר להצטרף אליהם. נפאל היא מקום כזה.

לבד..

אם נעים לך עם עצמך, אין שום סיבה לחשוש מטיול לבד. כמו שנאמר, בכל מקום מכירים אנשים, יש אין ספור מטיילים עצמאיים ותמיד אפשר לבחור אם להתערבב או שלא. כל עוד אתה לא מרגיש בודד,אז לא תהיה לך בעיה להיות לבד.אני אישית הייתי עשרה חודשים באפריקה, כמעט כל הזמן לבד ולא היתה לי שום בעיה ולדעתי זה אפילו מומלץ.

תודה על התגובות! הכיוון נ"ז כנראה

משם כנראה לאוסטרליה ולהודו ואולי לעוד מדינות במזרח. הטיול מתוכנן לנובמבר בערך. אני עוד אציק לכם המון, אל תדאגו

למעלה