אז ככה...
בצפון זה מזג אויר טרופי, עונה רטובה ויבשה. העונה היבשה מתחילה באזור יוני ונמשכת אם אני לא טועה עד נובמבר דרומה מבריזביין זה עונות חורף-קייץ רגיל רק הפוך מאצלנו. ביולי אוגוסט ברור שיהיה שם קר אבל בסה"כ המזג אויר עד איזור סידני הוא די כמו אצלנו, חורפים לא קשים במיוחד (עניין של מזל כמובן). בספטמבר כבר מתחיל האביב. ראיתי אח"כ שכתבת שהתאריכים גמישים אז כמובן שכמה שתדחי את הנסיעה יהיה לך סיכויים ליותר שמש גם בדרום, אם תגלשי למשל לאוקטובר. אז אכן כן, הגיוני להתחיל בצפון. אם את רוצה להגיע גם למדבר את יכולה לעבור גם שם - בחורף קר אמנם בלילה אבל בימים נעים הרבה יותר מאשר בקיץ. זמן - תלוי מה את רוצה להספיק כמובן. המינימום נובע רק מכך שהטיסה ארוכה ויקרה אז לא הייתי נוסעת לשם לשבועיים, אבל גם בחודש אפשר לראות מקומות נפלאים וב-3 חודשים אפשר בכלל להנות. אני עשיתי הקפה של אוסטרליה כולל המרכז והמערב בקצת פחות מ-4 חודשים, אבל אפשר לקחת גם שנה לזה... בעניין עלות אני לא ממש האדם הנכון לשאול, הייתי קצת בזבזבנית, אבל הערכות של חברים תרמילאים יותר חסכניים ממני נעות סביב 1000-1500 ד' (אמריקאי) לחודש, עם לינה באכסניות, בעיקר בישול עצמי, בילויים במידה סבירה ואטרקציות (שזה כמובן משהו שקשה לאמוד מהי מידה סבירה ויכול לייקר בהרבה

. ושוב לעניין השכנה הקטנה - ניו זילנד בעונה הזו היא באמת חורפית, כלומר זה לא טיול רגיל של טרקים וכאלה, אבל דווקא יש פחות גשם בממוצע בחורף, ההרים לבנים יותר, והנוף יפהפה כרגיל. והרבה פחות עמוס, פרט לעיירות הסקי. ההבדל במחיר כרטיס הטיסה מהארץ לא גבוה (ואפשר גם לקנות טיסה שם, בעונה הזו טסתי מלבורן-קרייסצרצ-סידני בכ-240 ד' אוסטרלי שזה כ-200$), אז שווה לקפוץ ולו לזמן קצר.