טיול לבד לבחורה?

denies

New member
טיול לבד לבחורה? ../images/Emo140.gif

היי לכולם! נורא מתחשק לי לטייל, לתקופה של כחודשיים - שלושה, החל מיולי (די גמיש). לצערי, אף אחד מהחברים שלי לא פנוי כרגע, ואני לא כל כך בעניין של שותפים זרים
האם יש לכם רעיונות לטיול שיהיה בטוח לבחורה לבד (ויהיה שופע במטיילים כך שלא יהיה לבד מדי..)? אני אשמח גם לשמוע חוויות מאנשים שטיילו לבד, אם הם נהנו וכו'... ובבקשה לא הודו, זה לא הכיוון
(אבל מקומות אחרים במזרח יתקבלו בברכה!) המון תודה!

shmuel778

New member
לא בחורה אבל..

לא חסרים מקומות במזרח שבהם ניתן לטייל לבד (אן לפחות להתחיל את הטיול לבד ) . תאילנד היא נקודת התחלה טובה לטיול שכזה . היא נוחה מאוד לטיול ולא חסרים אפשרויות לחיפוש שותפים פוטנציאליים .מתאילנד אפשר להמשיך לבורמה שהיא כייפית ביותר לטיול ו/או לצאת לכיוון לאוס/קמבודיה/ויאטנם . טיול במזרח לרוב הוא די בטוח ופגשתי לא מעט בחורות שטיילו לבד . משהו בנימה אישית . הודו מדינה מדהימה . אני לא יודע מה שמעת ומה סיפרו לך עליה , אבל היא יעד שבהחלט כדאי להגיע אליו . הצצי בלינק המצורף. טיול מהנה

denies

New member
אחלה אתר ../images/Emo13.gif ושאלת המשך:

האם סביר מבחינת מזג אויר לטייל במזרח (סוף יוני, תחילת יולי והלאה)? אני אשמח גם להצעות למקומות אחרים בעולם... תודה

shmuel778

New member
דעתי .

אם תילכי על הודו , אז תוכלי למצוא איזורים שהם נהדרים לביקור ביוני-יולי בצפון . בטיול בתאילנד וסביבתה צפוי להיות חם , לח וגשום לפרקים וחוץ מזה אין שום בעיה לטייל שם . רעיונות נוספים ? אירופה הקלאסית , טרק במזרח תורכיה ? כמשוחד אני ימליץ על המזרח הרחוק ותחשבי גם על סין , מונגוליה ועוד. טיול מהנה ושמח שנהנת מהאתר .

Amoureuse

New member
אם לא רחוק לך מדי: אוסטרליה

אם לא רחוק לך מדי, אם לא יקר לך מדי... אחלה יעד, מעולה לבנות לבד - מדינה מערבית לגמרי, ותרבות תרמילאית מפותחת. העונה מעולה לצפון אוסטרליה אבל גם גיחה לניו זילנד אפילו שזה חורף תהיה מדהימה (מנסיון) וגם בחלקים הדרומיים של אוסטרליה סה"כ החורף לא קשה במיוחד בד"כ. (אני הייתי שם כמעט עד סוף אוגוסט והיה נפלא).

denies

New member
וואלה! רציתי לפסול את אוסטרליה בגלל

מזג האויר, אבל את אומרת שבצפון נוח? האם זה הגיוני להתחיל טיול בצפון ולרדת דרומה? (וכמה זמן מינימלי לדעתך?) ואם כבר מתקפת שאלות
: מה העלות לחודש טיול באוסטרליה? המון תודה!

Amoureuse

New member
אז ככה...

בצפון זה מזג אויר טרופי, עונה רטובה ויבשה. העונה היבשה מתחילה באזור יוני ונמשכת אם אני לא טועה עד נובמבר דרומה מבריזביין זה עונות חורף-קייץ רגיל רק הפוך מאצלנו. ביולי אוגוסט ברור שיהיה שם קר אבל בסה"כ המזג אויר עד איזור סידני הוא די כמו אצלנו, חורפים לא קשים במיוחד (עניין של מזל כמובן). בספטמבר כבר מתחיל האביב. ראיתי אח"כ שכתבת שהתאריכים גמישים אז כמובן שכמה שתדחי את הנסיעה יהיה לך סיכויים ליותר שמש גם בדרום, אם תגלשי למשל לאוקטובר. אז אכן כן, הגיוני להתחיל בצפון. אם את רוצה להגיע גם למדבר את יכולה לעבור גם שם - בחורף קר אמנם בלילה אבל בימים נעים הרבה יותר מאשר בקיץ. זמן - תלוי מה את רוצה להספיק כמובן. המינימום נובע רק מכך שהטיסה ארוכה ויקרה אז לא הייתי נוסעת לשם לשבועיים, אבל גם בחודש אפשר לראות מקומות נפלאים וב-3 חודשים אפשר בכלל להנות. אני עשיתי הקפה של אוסטרליה כולל המרכז והמערב בקצת פחות מ-4 חודשים, אבל אפשר לקחת גם שנה לזה... בעניין עלות אני לא ממש האדם הנכון לשאול, הייתי קצת בזבזבנית, אבל הערכות של חברים תרמילאים יותר חסכניים ממני נעות סביב 1000-1500 ד' (אמריקאי) לחודש, עם לינה באכסניות, בעיקר בישול עצמי, בילויים במידה סבירה ואטרקציות (שזה כמובן משהו שקשה לאמוד מהי מידה סבירה ויכול לייקר בהרבה :). ושוב לעניין השכנה הקטנה - ניו זילנד בעונה הזו היא באמת חורפית, כלומר זה לא טיול רגיל של טרקים וכאלה, אבל דווקא יש פחות גשם בממוצע בחורף, ההרים לבנים יותר, והנוף יפהפה כרגיל. והרבה פחות עמוס, פרט לעיירות הסקי. ההבדל במחיר כרטיס הטיסה מהארץ לא גבוה (ואפשר גם לקנות טיסה שם, בעונה הזו טסתי מלבורן-קרייסצרצ-סידני בכ-240 ד' אוסטרלי שזה כ-200$), אז שווה לקפוץ ולו לזמן קצר.

natyh

New member
לדעתי רק עם ההורים

להלן אירוח טיול תרמילאי עם אמא : אמא יש רק אחת , אם כי היום אולי מומלץ לשנות יעד ואולי דוקא ההיפך .

n0b0dy

New member
תאילנד!!!!!

מקום שמשלב הכול ומהכול!!!! תרבות מאלפת , נופים מהממים, ואת המערב "הפרוע...."

שמש א

New member
טיילתי לבד בהודו, נפל, תאילנד ו...

ואוסטרליה. בכולם אפשר לטייל לבד, חוויה מדהימה, כי את מתחכחכת הרבה יותר עם המקומיים.

דגנית

New member
לא הודו...

דווקא הודו מדהימה, טיילתי לבד, אבל למעשה לא הייתי כמעט לבד... מעט מאוד פעמים הייתי לבד, כי בחרתי בכך.. והיה מדהים. תאילנד... נפאל, הגעתי אליה לבד אני לא ממש יודעת מה קורה שם עכשיו אבל.. נפאל מדהימה. [לא ממש לטרקים לבד, אבל תמיד אפשר להגיע ולהכיר אנשים.] הודו.. הודו.. ושוב הודו מבחינתי. אחת החברות שפגשתי בהודו טיילה בניו זילנד ואוסטליה לבד. שיהיה לך טיול מדהים

m a a y a n 2 0

New member
לא כתבתי בתפוז המון המון זמן

אבל אני זוכרת כמה אני הייתי צריכה את העידוד הזה (האמת בדיוק לפני שנה) לפני הנסיעה שלי ואני חייבת להגיד לך את זה: אני טיילתי לבד* בארה"ב במשך כמעט 3 חודשים- אני גם לא הטיפוס של הודו, לא בטוח לטייל לבד בדרום אפריקה ומזג האויר לא התאים לאוסטרליה. ארה"ב היא יעד מצויין לטיול של בחורה לבד מאוד מסודרת ודי בטוחה א ב ל היא מאוד יקרה, לא תמצאי הרבה מטיילים ישראלים אבל תפגשי בהוסטלים הרבה אירופאים, אוסטליים, יפנים וקוראנים ש*כיף ונחמד לטייל איתם. את לא תהיה אף פעם לגמרי לבד (אלא אם את בוחרת להיות) וזאת חוויה מיוחדת ונדירה לפגוש ולהכיר. בין אם תבחרי לטייל בארה"ב או לא אני יכולה רק להמליץ לך בחום לטייל לבד, זה כיף גדול, זה סוג של התרגשות שלא היה לך או יהיה לך אף פעם. אל תפחדי, תאמיני בעצמך- כמובן שאת צריכה גם להיות חכמה והגיונית בבחירות שלך- אבל צאי וטיילי לבד*- זאת חוויה מדהימה. ועוד שנה תחזרי לפורום ותתני את אותה עצה לבחורה אחרת. :)

אוסטרליה, וגם העונה הזו לא רעה בכלל

אני טיילתי לבד באוסטרליה בחודשים יוני-ספטמבר, והיה נפלא. מכירים אנשים ממדינות אחרות, מזג האוויר טוב יחסית. וכן, אני בחורה. סעי ותהני!

לאוס/ויאטנם

בתור אחר שטייל לבד (בחורה אני לא אבל מטייל כן) עשיתי טיול של בערך אותה תקופה. אין ספק שאידאלי להתחיל בתאילנד ולברוח מבנקוק כמה שיותר מהר. יש מקומות מדהימים בלאוס והאנשים שם מאוד מאוד מאוד נחמדים (הרבה יותר מהתאילנדים וגם מהויאטנאמים) בלאוס אפשר לנוח בויאנג ויאנג, אני הגעתי לשם לשלושה ימים ונשארתי שבועיים, באיזור לואנג נמטה וב 4000 באיים בדרום. שימי לב שבמרכז לאוס את לא צריכים את הכדורים של המלריה. בצפון ובדרום כן. לגבי ויאטנם - בצפון ויאטנם היו המקומות הכי יפים שראיתי בחיים ובדרום יש אווירה יותר כייפית. מומלץ להקדיש לה לפחות חודש (אני עזבתי כי נגמרה לי הויזה) בשתי המדינות האלו אין בעיה לטייל לבד, בנוסף לתאילנד כמובן שהיא שורצת ישראלים...

למעלה