טיול לארגנטינה

טיול לארגנטינה

חייבת עזרה, בבקשה. אנחנו מתכננים לטוס לארגנטינה ולברזיל לחודש וחצי לירח דבש. התכנון הוא החל מספטמבר.. כל אחד אומר לנו משהו אחר, ואני לא מבינה: אפשר לטייל בארגטינה בספטמבר או לא (בהנחה שנרצה גם להדרים)? אם נתחיל בברזיל ורק לקראת סוף ספט' נגיע לארגנטינה זה יהיה עדיף? תודה!

jeshu

New member
בקרוב אולי יגעו המומחים בינתיים חיפוש בפורום בעזרת המילים "ארגנטינה","מזג אוויר" ו"זמן טוב" יעלה את המידע המבוקש.

kogawa

New member
אפשר הכל

אבל הדרום קפוא, ומפשיר בהדרגה עד שיא הקייץ בינואר אם יש כאלו שאמרו אחרת שאלי אותם האם היו שם בספטמבר

הדרום עדיין רדום בספטמבר...

לא פגשתי אנשים שממש טיילו שם לפני אוקטובר... אז קשה לי להגיד מה ניתן לעשות ומה לא... אבל ישנם מסלולים ופארקים שעדיין סגורים בספטמבר... ואם מחליטים ליסוע זה אומר יותר ערים ופחות הרים... בעיקרון כמו שאמרו הם מתחילים לנער את השלג מעליהם... אם מעוניינים לסוע לדרום רצוי שזה יהיה בסוף... ותראו מה ניתן לעשות ומה לא.

תמיד נשאר מקום לעוד...

תמיד יש דברים שמפספסים... שלא רואים... שרוצים לעשות עוד... אפשר תמיד למצוא את השלילי והפספוס או להנות ממה שיש
אפשר לסוע לדרום... פשוט יהיו דברים שבהם תהיו מוגבלים ולא תוכלו לעשות. אבל מצד שני גם אין לכם הרבה זמן...

natyh

New member
לא הבנתי

החיזבאללה התקיף גם את ארגנטינה ? למה אסור לטייל שם בספטמבר? הזמן הכי טוב לראות לויתנים בואלדז הוא תתפלאי ספטמבר אוקטובר. אולי בסירו קתדרל אפשר יהיה עדיין לעשות סקי בריצוצה מדהימה בתקופה הזו. ובואנוס והאיגוסו יפים כל השנה . הנסיעה ממנדוזה לסנטיגו בתקופה הזו מתחת לפיסגתו המושלגת של האקונקוה יפהפיה במיוחד בזמן הזה, להגיע לפטגוניה בתקופה הקרה עלול להיות מהמם . בקיצור אם תקשיבו כל הזמן למי שלא יודע לא תגיעו לשום מקום .... אני מקוה שלא שאלתם את היועצים האם להתחתן או לא .....

לא כל כך הבנתי את הציניות.

מזג אויר זה היבט שיכול להרוס כל טיול באשר הוא. כשאנחנו היינו ברישיקש טיפה מחוץ לעונה - קפאנו מקור ומן הסתם לא הצפנו עוד. מעבר ללשאול אנשים שהיו שם בתקופה האמורה, אין לנו יותר מדי מה לעשות. אני שמחה לשמוע ממך שמזג האויר שם בסיידר גמור, ואין לנו איך לדעת מי יודע יותר מהשני, כי יש לנו חברים שהיו שם ואמרו לנו להימנע לגמרי.. ולא, לא שאלנו יועצים אם להתחתן. זה משהו שקשור רק אלינו שנינו ולא נוגע לאחרים מנוסים, בניגוד קטנטן לעצות על טיולים.

jeshu

New member
אבל אם מגיעים עם ציוד מתאים וציפיות מתאימות אז אפשר להנות מהנופים החורפיים גם כן.אני לא יודע בנוגע לארגנטינה,אבל יצא לי לבקר בפארק יוסמיטי בקליפורניה פעם בחורף בשלג ופעם בשיא הלבלוב של האביב - זה היה שונה בשתי הפעמים ומולץ מאוד בשתיהן (אם כי באביב המקום שורץ אמריקאים).

natyh

New member
מזג האויר לא בסדר גמור בכלל

מזג האויר קשה מאד באיזורים הללו תמיד ובמיוחד בספטמבר אוקטובר . זה ממש לא אומר שאי אפשר לטייל שם . גם בדצמבר ינואר שיא התקופה אתם עלולים למצוא עצמכם סגורים בבקתה בלי אפשרות לצאת , או שתתכוננו לטיול מתאים באזורים קשים. בסך הכל מאד נהניתי שם , אם תתכונני כראוי מאד תיהנו ואם לא תסבלו, בקיצור כדאי לצאת מוכנים בהתאם , נראה לי על פניו שיעצו לכם לא כל כך מדויק.

למעלה