טיול לאפריקה

טיול לאפריקה

היי אני רוצה לצאת עם זוגתי לטיול באפריקה הפראית (בין שבוע לעשרה ימים ) מה שמעניין אותנו זה טבע וטורפים - בעיקר צ'יטות, נמרים, אריות וכו'. אנו מוותרים מראש על ה"עונג" בטיול תיירותי ורוצים לשמור מרחק כמה שאפשר מאזורים מתויירים מאוד או דברים שבדרך כלל עושים באפריקה. מה המסלול שהייתם ממליצים לי? האם כדאי לי לשכור רכב ? איפה ישנים? ( לודג'ים ) וכו' אשמח לקבל עצות תודה

tiger34

New member
עצות

יש המון אופציות. לתקופה שציינת נראה שהכי מתאים קניה, בייחוד מסאי מארה. גם אני פעם ראשונה באפריקה רציתי להתרחק מהמקומות התיירותיים, ומסאי מארה זה המקום התיירותי, ולכן לא התלהבתי להגיע לשם. אבל מסתבר שזו השמורה הטובה ביותר בקניה ובין הטובות באפריקה בכלל. מלא חיות, מגוון גדול, תענה על הציפיות שלך ויותר. יש גם יתרון במקום תיירותי יותר, קל יותר לראות, כי הרבה רכבים מאתרים יותר חיות, וכשאתה רואה רכב עוצר אתה מגיע. יש לשמורה הזו עוד הרבה יתרונות, כמו מיליון שבילים ולכל נקודה כמעט תמיד אפשר להגיע (בניגוד לשמורות אחרות). כשתהיה בשמורות אחרות, תדע להעריך יתרון זה. למרות העומס, אתה יכול לנסוע גם שעה בלי לראות רכב, בייחוד בשעות הצהריים אז הרבה מרכבי הטיולים המאורגנים נחים, וגם בצהריים אפשר לראות דברים יפים. אם תקרא את מה שכתבתי על סיפורה של הצי'טה ו- 3 גורים (כמובן במסאי מארה), הצייד היה בשעה 12:00 בערך. לגבי השכרת רכב, אפשר לעשות טיול מאורגן, יכול לצאת גם יותר זול, אני הרבה פחות אוהב, הדרך האידיאלית לדעתי לשכור רכב בניירובי ולנסוע 4.5 שעות לשמורה (בפעם הראשונה שהייתי בקניה זה לקח יום וחצי, היום הדרך סלולה). בשמורה יש לוד'גים בכל מיני רמות, אופציה זולה יותר היא לישון באוהלים בשערים, בד"כ יש מחנות קטנים פרטיים ליד השערים, ולפעמים מגיע בחור מקומי ומציע שמירה בזול. היה מיקרים שגם שסתם שמנו אוהל ליד השער. לגבי שכירת רכב, הסוכנויות המקומיות מחזיקות רכבים בתחזוקה הרבה פחות טובה, מצד שני החברות הבינלאומיות מחזיקות רכבים טובים אבל השכירות יקרה מאד. לגבי הסוכנויות המקומיות, לא תמיד אפשר לסמוך עליהן, שוב מתוך ניסיון, אותה חברה שפעם היתה בסדר במקרה של בעיה עלולה לנסות לרמות. האופציה המומלצת היא חברה מקומית יותר יקרה מהמקומיות האחרות שהרכבים שלה מתוחזקים טוב יותר - central car hire, מאד מאד אמינה, מומלצת גם בלונלי-פלנט. אם אתה עושה טיול ל- 10 ימים, ניתן לשלב עוד מקומות חוץ ממסאי מארה - אמבוסלי (4 שעות מניירובי, מאד יפה), נקורו, ברינגו ובוגוריה, סמבורו ובפלו ספרינגס - אחלה טיול, לדעתי תתמקד במסאי מארה.

Mar1Zipan

New member
זכית!

אין על tiger34...דפדף טיפה אחורה ותראה כמה תמונות יש לו מהטיולים שם!!!

למעלה