טיול לאיסטנבול.

rachelcohen9

New member
טיול לאיסטנבול.

אני ובעלי זוג גימלאים רוצים לטוס בחודש הקרוב לאיסטנבול לשבוע.רצינו טיול מאורגן אבל משום מה אין טיולים מאורגנים וגם כל המלונות שם הם על בסיס של ארוחת בוקר בלבד,אולי מישהו יודע למה?.במשרדי הנסיעות ממליצים על מלונות באזור תקסים כמו מרמרה ,קריסטל או ניפון.אני קראתי פה מספר פעמים שאתם ממליצים דווקא לקחת מלון בעיר העתיקה כמו מלון קרלטון שהוא קרוב למקומות מתויירים.שאלתי היא עם גם בשעות הערב והלילה יש מה לעשות באזור הזה אחרי שסוגרים את האתרים . וגם רציתי לדעת עד מתי אפשר לטייל בבזר הגדול העם סוגרים בשעות הערב. תודה רוחה.
 

טליה ג

New member
ברוכה הבאה, רוחה../images/Emo39.gif כמה תשובות:

המלונות באיסטנבול אינם קלאבים או מלונות נופש, אלא נועדו ללינה בלבד, ולכן מראש לא מגישים בהם ארוחות נוספות מלבד ארוחת הבוקר. זה עניין של עלויות והשקעה, וכנראה שלא משתלם להם. דרך אגב, גם בטיולים מאורגנים בטורקיה שכן כוללים ארוחת ערב, במהלך השהות באיסטנבול לא מוגשת ארוחת ערב במלון, אלא כל אחד צריך לדאוג לעצמו ולאכול על חשבונו. בקשר לטיולים מאורגנים, היום כמעט ואין טיולים מאורגנים לאיסטנבול, אבל יש דילים של טיסה + מלון שבמסגרתם אפשר להצטרף, בתוספת תשלום כמובן, לטיולים שונים באיסטנבול בליווי מדריך ישראלי. גם אנחנו נסענו בפעם האחרונה במסגרת דיל כזה, ובאוטובוס שלקח אותנו למלון הציע המדריך לנוסעים טיולים שונים באיסטנבול, הסביר מה הם כוללים וכמה הם עולים. יש בזה משהו הרבה יותר נוח ופחות כובל מטיול מאורגן רגיל, כיוון שאפשר להצטרף רק לטיולים ספציפיים שרוצים, אם בכלל. במשרדי הנסיעות לרוב ממליצים על מלונות באיזור טקסים ואיכשהו זה נעשה מקובל אצל ישראלים להתגורר דווקא באיזור טקסים, אולי בגלל מדרחוב איסטיקלאל שמושך את הישראלים תאבי הקניות, ואולי מפני שהעיר העתיקה נחשבה לפני שנים לפחות בטוחה ויותר שוממת בשעות הלילה. אבל בינתיים זה השתנה לגמרי. העיר העתיקה שוקקת חיים גם בלילה, יש שם המון מסעדות ובתי קפה, כל האתרים מוארים, ופשוט נעים לטייל שם! כדאי לגור בעיר העתיקה לא רק בגלל שעות הערב והלילה, אלא גם בגלל הקרבה לאתרים החשובים והנוחות להגיע אליהם דווקא ביום. בביקור הראשון שלי באיסטנבול גרתי ליד טקסים, ואילו בפעם האחרונה גרתי בקרלטון בעיר העתיקה, וזה היה פשוט הבדל ענקי! לא הצטרכנו יותר לבזבז זמן יקר בהמתנה לאוטובוסים, רוב האתרים החשובים היו במרחק הליכה מהמלון שלנו, ובערב היה כיף לטייל! הרבה יותר כיף מאשר במדרחוב איסטיקלאל היקר! בקשר לבזאר הגדול, הוא פתוח כל יום (מלבד ימי ראשון וחגים) מ-7:00 בבוקר עד 19:00 בערב. מקווה שעזרתי!
 

orensaab

New member
שימרו מרחק ממלון קריסטל

כאשר הייתי באיסטנבול באפריל לנתי יומיים במלון קריסטל. זה אינו ראוי להקרא מלון !!! יומיים לפני כן, לנתי במלון סמינל (Seminal), גם הוא בטקסים, והוא היה בסדר גמור. סמינל אינו מוכר לרוב סיכנו הנסיעות בארץ, ואני לנתי בו עם קבוצה של עיתונאים מכל רחבי אירופה שבאו לסקר תערוכה. בברכה, אורן
 
למעלה