טיול יומי...

yaniv_h

New member
טיול יומי...

בהתחלה היית צריך יומיים,לאחר שיקולים והחלטתי לנסוע רק ליום אחד. מי שרוצה להצטרף - ברוך הבא. בתאריך 20.4.03 מסלול : נחל פרס, גבי פרס, כביש 25, צומת הערבה, נחל אדמון, נחל חמרית, נחל עזגד, נחל עמיעז, מישור עמיעז, מערת הקמח, נחל פרצים, נווה זהר, כביש 90, כביש 2499, עין תמר, נחל אמציהו, חצבה. רציתי לדעת , כמה שעות כל המסלול הזה ? איזה שעה מומלץ להכניס לשטח ולהספיק את הכל... אני חשבתי לצאת מהבית (ירושלים) משעה 6 וחצי בבוקר עד לנחל פרס בערך 8 וחצי בבוקר... - בסדר ?

Nadav 7

New member
עדיף קצת אחרת

תרד לגבי פרס, תעלה למסוע ותרד עימו לנחל חמריה

yaniv_h

New member
היי...

למה אתה מציע לשנות את המסלול ? אכן מאד מעוניין לשמוע את הדעה שלך... , האם נסעת שם בעבר רכב שטח ? אם אתה יכול לראות לי את המפה את הדרך המסלול שאתה המציע ? כי אני לא מוצא את המפה את הדרך שביל מסוע לנחל חמריה.. ??? ותודה לך... לתשובתך...

Nadav 7

New member
הנה ההצעה

אפשר לרדת מכביש דימונה - ערבה לגבי פרס מדרך שמתחילה מייד אחרי שהירידה הגדולה מסתיימת (מול הכניסה לדרך כניסה למכתש קטן) אח"כ להמשיך עם הסימון האדום לכיוון צפון מזרח לתצפית יפה על דרום ים המלח (מעל מעלה צורים). משם להמשיך לכיוון צפון מערב עד המפגש עם המסוע. במקביל למסוע יש דרך שרות של המסוע שיורדת למטה. שים לב שתהיה זו דרך השרות של המסוע ולא דרך אחרת (מקווה שלא סגרו אותה בשער לאחרונה או משהו כזה). אם אתה רוצה לעשות מסלול שיכלול את רוב האלמנטים שבחרת אבל ברצף ללא נסיעה על כביש ניתן לעשות באופן הבא: כניסה ליד מצד תמר, הר צבאים, נסיעה לאורך המסוע, מעלה צורים גבי פרס כביש דימונה - ערבה (בחלקו כמו למעלה אבל הפוך). חציית הכביש לכיוון מכתש קטן, באזור פתח מכש קטן (כדאי להכנס ולהציץ) ירידה לאורך נחל חצרה לנחל צין תחתון עד המפל, יציאה לכביש הערבה. חצייה שלו לנחל אביה וממנו לנחל אמצייה. קטע כביש יחידי עד כביש סדום ערבה, וכניסה לשטח לנחל אדמון חמריה ונחל פרצים כמו שתכננת בהתחלה. מנחל צין תחתון כדאי לסטות לכיוון מפל ומערה בנחל חצרה. טיול נעים

Nadav 7

New member
לגבי השאלה למה והאם ניתן ברכב שטח?

את כל המסלול הזה עשיתי מספר פעמים לאחרונה ברכב שטח, להוציא את הירידה דרך המסוע אותה עשיתי פעם אחרונה לפני כשנתיים. נראה לי במסלול שלך פשוט חבל לרדת מלמעלה למטה על כביש, וגם אח"כ לחזור מנחל פרצים לנחל אמציה כשאתה צריך להמשיך צפונה. המסלול השני שהצעתי ניתן לעשייה ביום עמוס. מקסימום אם לא יהיה לך זמן תקצר על הכביש מנאות הכיכר לנחל פרצים.

pacoo

New member
יש הרבה גניבות באיזור !!!!!

לא לעזוב את הרכב לרגע אחד !!! אני מכיר כמה חברים שטילו ברגל בנחל בפרס (יום שבת האחרון) חזרו לרכבים, ואת כולם פרצו ורוקנו מתכולתם !!! ראו הוזהרתם !!!

למעלה