טיול השבת

-רוני-

New member
טיול השבת

לאחר מיספר שבועות שהינו באזור נחל תבור ואכלנו הרבה בוץ השבוע נשנה אזור אנו נוסעים לאזור הכרמל, נעבור בהרים ליד כרם מהר"ל ורכס הבזלת משם דרך עמק מהר"ל ושבצריה הקטנה לנחל אורן ומערת אורן נכון לעכשיו יש לנו כחמישה רכבים כולם מוזמנים לבוא רק תתאמו פלאפון 050-736808 להתראות בשטח רוני

-רוני-

New member
רכבים שיצאו השבוע

טראנו האדום איסוזו בוץץץץץ מיציבושי קינג שני רכבים לא היגיעו ובנוסף לכך חשבתי שהאיסוזו מהקריות יתקשר אלי, והחבר עם ההילקס לא נורא שבוע הבא אנו יורדים לדרך הבשמים או מישור עמיעז ומערת הקמח היה שגעון הרבה בולדרים ובוץ בנחל המערות ונחל קלח לאחר מכן עלינו עד לצומת דאמון ירדנו מהכביש דרך הנחלים והשבילים עד לכביש 4

הגיל

New member
פרוט רמת עבירות

רוני אם תוכל לפרט את רמת העבירות בטרם היציאה זה יסעיה עד מאוד. אני אשמח להצטרף לטיולים, אבל מכיוון שברשותי יונדאי סנטה פה, הרי שטיולים ברמת עבירות מעל לבינונית אינה מתאימה לי ורק תסבך את הטיול. הבעיה היא בעיקר עם מדרגות ופחות עם בוץ.

teen17

New member
אתה יכול לתת פרטים נוספים על הסנטה

פה שקנית? כמו איזה עבירות שטח יש לו, נתונים טכניים, האם שיפרת אותה?

-רוני-

New member
רמת עבירות בנונית

אך היו גם הפתעות בנחל המערות לא ציפיתי לבולדרים גדולים אבל היה ניתן לעקוף מהצד, וכמובן שהיו מיים בנחל ובוץ תראה שבוע הבא יש לנו שתי אופציות לטיול א. אזור מישור עמיעז דרום ים המלח ב. דרך הבשמים הקטע הראשון ליד קבוץ בארי שאותו עברתי גם עם רכב רגיל תמיד אתה מוזמן בכייף

הגיל

New member
סנטה פה מנסיון

טיין שלום, כבר כתבתי משהו דומה בפורום 4x4 ובפורם של YNET (ז"ל) אז פשוט צרפתי את התגובה ההיא כתמונה. מאז צברתי עוד כמה חודשי נסיון, שכללו: 1. עברתי את נחל תבור (מכיוון נחל יששכר כולל הירידה לנחל יבניאל). לא היו בעיות מיוחדות, אבל ושוב אבל, צריך לשים לב באופן מתמיד איפה מניחים כל גלגל ואיזה סלע עובר מתחת לגחון. מצד שני בשבת האחרונה בסיבוב קצר באיזור בן שמן גרדלי את הטמבון האחורי בירידה לערוץ נחל - לא נזק של ממש אבל הלב החסיר פעימה. 2. התקנתי מגן גחון קידמי - מהחזית ועד הגיר - אצל גפני (1100 ש"ח לפני מע"מ, אצל גתוס תשלם עוד 400 ש"ח). קיימת אפשרות להגביה את הרכב בשני ס"מ לערך אבל כרגע אני עוד שוקל את זה. 3. עם האוכל בהחלט בא התאבון, ואני עדיין מתלבט מה לעשות (למכור ולקנות פראדו או דיסקו, או להשאיר ולקנות CJ או סופה ישנים לסופי שבוע - פתחתי על זה דיון ארוך ב JEEPTRIP). בקיצור, יש עשרות שיקולים שונים לכאן ולכאן, אם אתה נוסע הרבה בכביש חשובה לך הנוחיות המרווח, ואינך מתכנן טיולים קשים מידי אז זה רכב מצויין. אם ה 17 מעיד על הגיל, אינך זקוק לרכב גדול ומעוניין להיות יותר חופשי בשטח, אז יש הרבה אופציות יותר טובות ויותר זולות. בכל מקרה אם תפרט יותר לגבי מה אתה מחפש ומה התקציב אשמח לייעץ מנסיוני הצנוע. (נ.ב. - רוני אני מקווה שלא תכעס על הזכרת כל פרומי השטח האחרים בתגובה אחת)

teen17

New member
אני לא מעונין לקנות רכב שכזה

פשוט סתם התענינתי מה עבירותו בשטח של כלי שכזה מה גם שהוא לא נראה כמו אחד שמתאים לו לצאת לשטח.

rodas

New member
רק לגבי

רק תיקון קטן לגבי חלק מהקישור, אתה ציינת ש-GMC וסופה שקעו אכן שאתה כשניסו לחלץ אותך, לא חוכמה. השאלה האם הם היו שוקעים במידה ולא היו מנסים לחלץ אותך? לא קשה לשקוע בחול לפחות אם סופה רק מה צריך לדעת איך לעשות את זה. לידיעתך קשה לשקוע אם סופה בחול במידה והורדת אויר מהגלגלים כמו שצריך וזה בגלל יחסי העברה שלה מול הזמינות האדירה לכוח, מדובר בסופה בנזין. אני לא מחזיק מעצמי נהג גדול ואני די חדש בשטח אבל לאחר ניסיון קצר בדיונות קיסריה, ראיתי איך קשה לשקוע עם סופה מדולדלת אויר בצמיגים ונהג שחושב קדימה, מצד שני רק עזרתי לחלץ כמעט את כל האחרים. לא יודע איך הסנטה פה (ללא זלזול) אך הסופה כשעולה לכביש נהיית חולה ובשטח חיה. בכבוד גיל

-רוני-

New member
לא כועס, שאלה לי אליך

את המסלול בנחל תבור החלתה מקבוץ גזית נכון להיום היציאה היחידה היא לכיוון כוכב הירדן אל תנסה לעלות

הגיל

New member
הבהרות

לרוני - בגלל הבעיה של החסימות התחלנו בשביל שחוצה את נחל יששכר, עלינו לכיוון כוכב הירדן וירדנו לתבור, משם עלינו לכיוון יבניאל, באמצע הירידה לנחל יבניאל נאלצתי לפרוש בגלל מחושים של חברתי. לגיל (גיל=גגג???), אין לי שום טענות לסופה, פשוט מחוסר נסיון שלי באותם הימים שקעתי בזיפזיף, הסופה כשנכנסה לזיפזיף שקעה גם היא. אני מניח שאם נהג הסופה היה מודע לקרקע בה שקעתי הוא היה נזהר יותר ואולי נמנע מהשקיעה, בכל מקרה הסיפור היה יותר ארוך: הסופה התקרבה ושקעה, GMC חילץ סופה, GMC חילץ אותי אבל בנסיון המשיכה האחרון התיישב על הגחון. סופה ניסתה לחלץ אותו ושקעה ובנתיים אני יצאתי לחול מבטחים. אני ממש לא נתתי את הדוגמא להיות הסנטה טובה או לא, אלא לעובדה שכנהג דביל באותם ימים (וחצי דביל בימים אלו) הצלחתי להשקיע שלושה רכבים.

למעלה