טיול בתל אביב

BellA עלמה

New member
טיול בתל אביב

יצא לי ביום חמישי להיות בתל אביב באיזור שנקין. אני אישית לא מאילה שאוהבות את תל אביב אז מתשדלת שאני שם פשוט לעשות מה שצריך ולחזור. הפעם הייתה לי קצת הליכה. בזמן שהסתובבתי שם הסתכלתי מסביבי על הביניינים ונזכרתי בהודעה של להבה על המאמר שקראה על מה שחבוב זה בין הביניינים ולא הבניין עצמו. זה גרם לי לחשוב הסתכלתי מסביבי על הבניינים ומה שראיתי זה פייח מתקלף, בניינים(בעיקר בתי דירות) מוזנחים , אפורים. שלא גורמים לשום רצון להתקרב אלהם אלה להתרחק. (אולי זה רק אני אבל לא מעורר שום חוש אסטתי) זה הוביל אותי למחשבה עלנו- בני אדם אם נראה מוזנחים, לא מתופחים איך זה ישפיעה על אחרים? איך זה משפיע על הסביבה . אומרים שבכמה שניות של הסתכלות על מישהו אפשר לדעת אם הוא טיפוס שתסתדר איתו או לא. הכל על פי מראה חיצוני. מה דעתכם?

לקשמי

New member
שקר החן והבל היופי

אני מסכימה שלא צריך להיראות מוזנחים. חשוב להיות מסודרים ונקיים. גם בשביל ההרגשה האישית שלנו. אבל מעבר לסדר וניקיון, אני חושבת שהתעסקות עם מראה חיצוני זה דבר כל כך ריקני. לא מסכימה עם הטענה שמראה חיצוני מעיד על האופי של הבנאדם. (אלא אם כן הוא באמת מוזנח ומרושל ואז זה כן אומר משהו). אם למשל בנאדם יעשה ניתוח פלסטי ויקצר את האף, זה לא ישנה את האופי שלו. או אם אישה תתחיל לשים שפתון אדום במקום וורוד, זה לא ישנה משהו באישיות שלה. אני מאוד מסכימה ומזדהה עם המשפט שכתבתי בכותרת. המראה החיצוני לא מעיד שום דבר על מה שיש בתוך הקנקן.

BellA עלמה

New member
יש בזה משהו

אבל עדיין לבוש (סתם מראה מוזנח)מוזנח גורם לסביבה להתרחק חבל שזה ככה כי גם לדעתי הזנחה לא אומרת כלום על האופי של הבן אדם

שני דברים שונים

ואני אתחיל מהסוף- מראה חיצוני יכול בהחלט להטעות. גם אדם שנראה מטופח ומתוקתק בחיצוניות יכול להתגלות כאדם לא נחמד ומוזנח רגשית, או סתם לא אחד כזה שתסתדרי איתו.. ההפרדה היא למעשהבשאלה, איך אפשר עפ"י מראה חיצוני לדעת האם תסתדרי עם אותו אדם? אדם שנראה מוזנח מעלה בראש אסוציאציות של מצב כלכלי רעוע, נרקומן/אלכוהוליסט/אסיר נמלט, אסוציאציות של אחד שפוחד, לא חברותי, מחשיד תמיד וכו'.. כמובן במידת המוזנחות שלו. לכן, נדמה שהרבה אנשים יעדיפו להתרחק ממנו למרות שייתכן מאוד שזה בדיוק איך שהוא אוהב להתלבש, ובפנים הוא מאוד חביב ונחמד וטוב לב. אני מכירה כמה אנשים, שחלקם חברים שלי שלא מי יודע מה משקיעים בלבוש ובהופעה החיצונית [רובם שנטי-שנטי כאלה ומסתפקים במסרק פעם בכמה ימים, ובבגדים שהאופנה עבורם מעולם לא היתה קיימת].. ייתכן שאם היתי רואה אותם ברחוב מבלי להכיר הייתי מעלה ישר את האסוציאציות של "פריקים", מעשנים, למה בנאדם לא משקיע בעצמו וכו'.. אבל לאור היכרות אחרת אני גיליתי שאלו אנשים מלומדים, חכמים, מתוקים להפליא. סטיגמות ודעות קדומות יש מלא היופי או יותר נכון החיצוניות של אדם לא מלמדת כמעט דבר עליו. אדם שנוהג לטפח עצמו אולי הוא אוהב את עצמו מידי ואת האחרים לא? אולי הוא באמת לובש מסכות כדי לכסות על פאקים אחרים? אולי הוא אדם נחמד וטוב שמקרים את זה במראהו החיצוני? אי אפשר לדעת... כדי להכיר אנשים צריך להכירם באמת.

BellA עלמה

New member
האם הזנחה לא מעידה אולי

על חוסד אכפתיות מעצמך? או על דיכאון? האם הדברים האלה מקרינים "תתקרב אלי" אם אני חושבת על עצמי אני מאוד מוזנחת בלבוש ובמראה. לדעתי (אם אני מנתחת את עצמי) יתכן שזה נובע מחוסר שביעות רצון מהגוף שלי.

ייתכן שכן אבל לא בהכרח

אני גם חושבת שהמושג - הזנחה של מראה חיצוני - היא מאוד אינדיבידואלית. לכן אני מסכימה איתך שיהיו אנשי םשלא ישקיעו בעצמם בגלל חוסר אכפתיות או דכאון או אי נוחות עם הגוף שלהם אבל מצד שני, זה לא אומר שהם לא אנשים נחמדים וטובים, נכון? וגם, כפי שהזכרתי יש אנשים שאוהבים את הלוק הזה או שבאמת לא מטריד אותם ההופעה החיצונית [בת'כלס זה טומן בתוכו המון שטחיות, אם נשפט רק לפי זה], וכשמתחילים לדבר איתם מבינים שזה גם לא משנה. מה שאני מנסה להסביר שמראה חיצוני גם אם לא מתוקתק ומטופח למשעי תלוי בהרבה באדם שנושא אותו. תשאלי את עצמך, למה את לא מטפחת ומשקיעה בעצמך יותר? אם זה בגלל שאת לא אוהבת את הגוף? אז ההיפך, כאן יש הרבה מקום לטפח ולהשקיע בעצמך כדי להפנות תשומת לב שלילית. בכל מקרה, הטיפוח וההשקעה היא בעיקר בשביל שאנחנו עצמנו נרגיש טוב עם עצמנו, לא בשביל לרצות אחרים - לפחות ככה זה אמור להיות לצערי זה לא תמיד הסיבה.

BellA עלמה

New member
צודקת

ואם אני חושבת על עצמי אני יכולה להגיד שזה גם מטעמי נוחיות(נוח לי ככה) אבל גם מרצון לא להבלט בסביבה. לצערי אי אפשר ללכת מוזנח לכל מקום למשל ברחוב או בקניון מכוון שמה לעשת הסביבה לא רואה את זה בעין יפה. אם הייתי יכולה הייתי מסתובבת כל היום בשרוואל וחולצה או סתם טרנינג.

מאחורי הלוק שנתת, מסתתר אורח חיים

האמת היא שבתקופה שלנו, אני חושבת שכל לוק שאדם בוחר לעצמו, מעיד קצת על אורח החיים שלו. זה לא חייב להעיד על אינטיליגנטציה (וברב המקרים זה באמת לא קשור), אבל יש משהו בבחירת המראה החיצוני שמעיד על אורח חיים ועל מצב מנטלי בו האדם נמצא. חוסר טיפוח - יכול להעיד שלאדם אין סבלנות לטיפוח, אמנם, אבל כשזה מגיע לרמה של נקיון אישי, זה מעיד על יותר מחוסר סבלנות. עודף טיפוח - גם הוא יכול להעיד משהו על האישיות, על התעסקות יתר שמחפה על משהו אחר. או שאולי זה הפך לתחביב, ויצא מתוך קטגוריית ה"תחזוקה".

hayapollak

New member
האדם כבניין - היופי בעיני המסתכל

ההקבלה שעשית בין הבנינים לאדם -יפה כשלעצמה אך גם לבניין ישן ועזוב עם "קמטים" וסימני שיפוץ, עזוב או בודד - יש יופי משלו ובהחלט אופי משלו. לבניין ישן היו ימים יפים יותר.. ואפשר לחוש בבנין ישן "אופי" וצביון וזה כמובן למי שאוהב בנינים עתיקים עם אופי.. (כמו בשכונות מסויימות בירושלים, חיפה וכו') אבל את כותבת שאת עצמך - לא ממש אוהבת את תל-אביב... כך שבעצם כתבת את מה שאת חשת כשהלכת בין הבנינים המתקלפים, המוזנחים והאפורים - (אולי אנשים זקנים,בודדים,מוזנחים, אפורים? שכשאת רואה כאלו קשה לך לדמיין את עברם אופיים או חייהם בעבר שהיו מלאי תוכן,חוויות ועניין?) בכל מקרה - אפשר למשל להשוות את האנשים ל - עצים יש עצים רעננים, גבוהים,זקופים, נותני פרי, פורחים, עצים במיטבם לעומת עצים יבשים, קמלים, פגועים וחסרי צל והשראה.... כל עץ, כל בניין, כל אדם - יש לו חיצוניות שמשתנה עם גילו והטיפוח שלו - אך יש גם אופי ואישיות וזה לא הולך לאיבוד אלא נשאר אתו.

BellA עלמה

New member
אממ

נלך מהסוף. לגבי עצים זה נראה לי ההפך. ככל שעוברים השנים הם נהיים יותר חזקים ומאסיבים ויפים. יצא לי בטיוליי בעולם לראות כמה עיצים מעל 100+ שנה פשוט יפים. שמדברים על בניינים ככל שעוברים השנים הם נראים פחות יפים אם לא משפצים מדי פעם. יצא לי להיות לפני הרבה שנים ב San fransisco שם בתי המגורים נראים אחרת לגמרי. עם חן ויופי מסויים. זאת עיר עם אופי

לפעמים מראה חיצוני משקר...

לא כל מי שיפה בחוץ הוא יפה מבפנים... אני לא אומרת שצריך להיות מלוכלכים ולא מסודרים, אני בנאדם מאוד אסטתי... אבל יש משהו מסקרן דווקא באותם בניינים <ולפעמים גם אנשים> שהם מפויחים ונראים לא משהו, אבל יש מאחוריהם סיפור חיים מדהים וקסום.

למעלה