טיול בשמש

forglemmigej

New member
טיול בשמש

היום 9 לאפריל הוא יום זיכרון לפלישה הגרמנית לממלכה הקטנה לפני 71 שנים. דגלים בחלק מהמקומות הורדו לחצי התורן, אבל לא עושים מזה יותר מדי עניין , אין שירי בכי ברדיו הטלביזיה משדרת כרגיל וכיוון שהייתה שמש יפה כל כך ו-14 מעלות טבין ןתקילין החלטנו לצאת לדרך לא משנה להיכן העיקר לא להיות בבית . המקום שאהוב עלי במיוחד וגם הבאתי לפני כשנה או שנתיים תמונות משם נקרא דולרופ (Dollerup), זהו מקום שבו לפני עשרות אלפי שנים שני קרחונים התיישבו אחד על השני וכתוצאה מהלחץ נוצר בקע עמוק שלתוכו התמוסס הקרחון העליון ויצר את האגם המרהיב. מסביב עצים ודשא והמון ספסלים פזורים פה ושם כדי לשבת וליהנות מהנוף. היום היה צלול מאד בהתחשב באתמול שהייתה סופה נוראית עם אדמה מסתלסלת באוויר כאילו איזה טורנדו תקף אותנו . בכל מקום פרחי Anemone פורחים ומכסים את קרקעית העצים, אנשים מתקלפים מהמעילים ופשוט מתחרדנים בשמש. החלטתי לצלם בשחור-לבן אחר וזה יצר אפקט יותר דרמטי לטבע ונראה קצת כמו הסרטים המוקדמים של אינגמר ברגמן שצולמו בשחור לבן ובטבע. כמה פיסות נופים.

forglemmigej

New member
קאי מונק

זוהי אבן זיכרון לקאי מונק (Kaj Munk) שהיה כומר ומחזאי די ידוע ועבד ככומר בחוף המערבי ביוטלנד. הוא בתחילת הקרירה העריץ את הנאצים אבל לאחר ששמע מה הם עשו ליהודים הוא התחיל לכתוב ולפרסם מאמרים בלי סוף נגד העריצות הנאצית בצורה גלויה. הוא הופיע בכנסייתו ואף בכנסיות אחרות בנאומים נגדם (הנאצים) למרות שהזהירו אותו שזה מסוכן הוא לא שמע להם והמשיך ביתר להט בליל ה-4 לינואר 1944 הוא הוצא להורג וגופתו נמצאה למחרת היום בתעלה ליד הכנסייה. השורה שחרוטה (או חרותה?) על האבן לקוחה משיר שלו ואומרת I tændte for Danmark i dybeste mulm en lysende morgenrøde. הדלקתי נר לדנמרק בשעתה השחורה ביותר עם עלות השחר או במילים אחרות "תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר" ואני, אני פשוט לא יכולתי להפסיק לצחוק כשראיתי את השורה הזו כי נזכרתי בשלום שהולך נגד הרוח ואיך הוא בכלל קשור לקאי מונק..ואלו שעברו פשוט לא הבינו מי זו הפסיכית הזו שמחייכת לעצמה מול אבן הזיכרון וג' שאל מה כל כך מצחיק.. על קאי מונק פה==>http://en.wikipedia.org/wiki/Kaj_Munk

forglemmigej

New member
המקום הבא מסעדה-פונדק מדליק ביער

ושם ישבו בחוץ כל האנשים והסניפו שמש צילמתי את השולחן בשחור-לבן וצבע

ohari

New member
אחלה תמונות

אבל למה את תמיד שמה תמונות קטנות מדי? קשה לראות פרטים. אני חושב שתמונה צריכה להיות מינימום 800X600 ואפילו 1200X900 פיקסלים. היום לכולם יש מסכים עם רזולוציה גדולה. זו ההמלצה שלי
מה שכמובן לא מוריד מערכן של התמונות היפות!

MayFebruar

New member
תמונות מאוד יפות, אבל

למה בשחור לבן? ועוד אחרי החורף שהיו כמה ימים שנראו כמו תמונות בשחור-לבן...

למעלה