טיול בסוף החודש

zivan4

New member
טיול בסוף החודש

אנחנו קבוצה של משפחות שמחפסת מסלול למשפחות עם ילדים משהו נחמד עם איזה אטרקציה לילדים אשמח לקבל המלצות ( את הסטף כבר בקרנו)

זדשב

New member
מסלולי טיול יש אינספור

ללא איזור מוגדר מאוד קשה לתת הצעות.

זה כמו לשאול: מלה"ע ה-2: תאר הסבר ותן דוגמאות

אי אפשר לעזור לפניות כאלה.

zivan4

New member
אזור הרי יהודה או לרדת דרומה

חשבתי על נחל תמר אבל יש לנו ילדים קטנים גילאים 3-7 אני לא בטוח עם זה יהיה בטוח עבורים אופציה נוספת זה מערת הנטיפים ומסלול נוסף באזור (אנחנו הלכנו כבר את נחל קטלב)

אמברון

New member
כמה אופציות

נחל צפית (ליד תמר) - מאוד דומה בתוואי וברמת הקושי. ילדי חרשו את צפית 3 פעמים בלי בעיה (הקטנה בת 4, הגדול בן 6.5. הם היו שם קטנים יותר. הקטנה במנשא ובחלק מהסולמות לבד, והגדול לבד עם עזרה שלנו). נחל מקסים, מיוחד ומהנה מאוד. אגב, תמיד אפשר לקחת חבל סנפלינג ולאבטח את היורדים. עין בוקק - במדבר יהודה, מול מלון היאט (נדמה לי ששינו את שמו). מאוד דומה לנחלים דוד וערוגות (שגם בהם נעים לבקר בעונה הנוכחית), פחות מוסדר ופחות מטוייל. נכנסים מחניה קטנה על הכביש הראשי או שמחנים את האוטו ליד המלון וחוצים את הכביש והולכים כ- 5 דקות עד שמגיעים לזרימת המים. מחברים שהיו שם אתמול הבנתי שיש המון מים. גם הנחל הזה מקסים. נחל פרצים ומערת הקמח (לבדוק קודם אם המערה פתוחה למבקרים. בשנמה שעברה היא היתה סגורה עקב חשש להתמוטטות). גם אם המערה סגורה הנחל נחמד. נחל סלבטורה - עליה תלולה אבל קלה דרך סלעים גדולים עד לעץ שלרגליו המעיין. בעונה הזאת אין, למיטב ידיעתי, מים. נחל אוג - ליד קיבוץ אלמוג. מסלול למיטיבי לכת. גם שם היינו עם הילדים כשהיו קטנים יותר. הם מורגלים בטיולים כאלה ואנחנו מקפידים על כללי זהירות. גם הם. אני אנסה לחשוב על מסלולים נוספים.

ששש

New member
מערת הקמח סגורה, כנראה להרבה זמן. אולי לתמיד

אני מניח כי עשית את נחל צפית- תמר הכמעט מעגלי, נחל צפית הוא ארוך למדי ואורכי בעוד שילוב נחל צפית - תמר משלב את שני הקטעים האחרונים בשני הנחלים וידוע כיפה, נוח וקצר המתאים גם לשפחות חובבות הליכה. נחל אוג למיטב הכרותי לא מיועד למטיבי לכת. אם הוא היה למטיבי לכת באת ולא סתם כהגדרה באוויר, אני מניח שלא היית יכולה לעשותו עם ילדים ולסיים בצורה מהנה, בלי להתקע בחושך, סתם להסתבך. הוא מסלול נחמד, אתגרי המתאים גם למשפחות שאוהבות הליכה אתגרית וסולמות.

אמברון

New member
מתקנת את הטעות

את צפית עשינו מלמעלה למטה (שני רכבים). ולגבי אוג - אני זוכרת שקראתי שהוא מיועד למיטיבי לכת. בכל מקרה, מצרפת תמונה של הינוקא בנחל גוב. תלויה לה על המנשא גם בובה שהיא לא הסכימה להשאיר באוטו.

אמברון

New member
ועוד תמונה שלה

מתעקשת לנסות כמו האח הגדול שלה (אגב, היא כבר בת 4)

אמברון

New member
גם אזור הנגב (צפוני ודרומי) נהדר

נחל חווארים (ביום וגם בליל ירח מלא) לא רחוק משדה בוקר. המסלול אינו מעגלי לכן כדאי ללכת בו כשיש יותר מרכב אחד בטיול. זהירות עם הרכבים - מדובר במקום מועד לפורענות מבחינת הפריצות. עין עבדת (אולי בנאלי), אבל אם כבר - ללכת על המסלול הארוך. נחל גוב (בחלק התחתון של מעלה עקרבים). יש מסלול מעגלי ויש את הארוך שמחייב שני כלי רכב. משלב הליכה קלילה עם אתגרית (סולמות וחבלים). מכתש רמון - מה לא? תתייעצו במרכז המבקרים. הם יוכלו לסייע לכם בבחירת המסלול. אפשר ללכת לאטרקציות הרגילות ואפשר גם לעשות את המסלול של עין סהרונים, שהוא קצת ארוך (תלוי בקצב שלכם) אבל מאוד יפה, וגם את הארדון (הנחל וההר).

למעלה