טיול בי"ס לפולין!!!

Mister Matrix

New member
טיול בי"ס לפולין!!!

שלום לכל חברי הפורום כאן! אני כרגע בכיתה י"א ושנה הבאה יש טיול/מסע של 8 ימים לפולין וצריך עד סוף השבוע להגיש בקשות (אלו המעוניינים) רציתי לשאול אתכם (ובטח יש כאן כאלו שנסעו) האם כדאי לצאת לטיול כזה? אשמח אם תרשמו דיעות לכאן ולכאן ולספר לי דברים נוספים תודה!

asddsa

New member
בטח שכדאי

אם אין לך בעיה כספית אז אני ממש ממליץ בחום לצאת. אני פשוט חייב ללכת אבל אם אתה צריך שישכנעו אותך יותר אני ישמח לעשות את זה אח"כ

unagy

New member
חובה גם חובה../images/Emo70.gif

הייתי השנה וזה פשוט חובה! אחרי שתלך רק אתה תבין כמה שאתה לא הייתה רוצה לפספס את זה

shirakl

New member
בהחלט כדאי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לדעתי זו חוויה חשובה וחזקה שנשארת איתך לכל החיים. היא מלמדת אותך ומבגרת אותך ועוזרת לך להתמודד בצורה נכונה יותר עם כל התקופה ועם כל הסיפורים של השואה. במקרה כזה אין כמו מראה עיניים כדי לרגש אותך וכדי להבהיר לך בצורה חזקה יותר מה בדיוק קרה שם.. זה הופך את הבן אדם ליותר שלם, בעיקר אם יש לך איזשהו קשר משפחתי לפולין ולשואה. אני ממליצה בחום לנסוע כי אני יודעת שבשבילי זו היתה חוויה שלא הייתי מפספסת בעד שום מחיר. בהצלחה

meital17

New member
ברור שלנסוע ../images/Emo70.gif

ואגב, זה משהו שצריך לקחת ברצינות, מסע שצריך להבין גם איפה אפשר וכדאי לפרוק עול ולבלות אבל גם איפה צריך להיות רציניים וממש להפנים את חשיבות המסע. ובחיים לא לשכוח שאנשים היו שם, מתו שם, ועברו שנים במקומות הנוראיים האלה

Mister Matrix

New member
תודה ותגובה לכולם

קודם כל תודה לכל אלו שהשיבו והגיבו מה שרציתי לבקש עוד מעט מאוד התייחסו לסיבות ולמניעים עצמם של מסע לפולין, לחוויות וכדו' ומעבר לעובדה שהבנתי שמומלץ וחובה לצאת למסע הזה אשמח לשמוע קצת יותר....מדוע אתם בחרתם לצאת ומה היו הציפיות שלכם למשל? אמרו לי שזה מסע קשה ובכלל לא קל וחוייה רצינית ולכן אני מאוד מתלבט כרגע ושוב תודה לכולם!

meital17

New member
נכון זה מסע קשה, אבל זה גם מסע

שמקרב את כולם. אני לדוגמא יצאתי עם חברה אחת ותוך יומיים כולם נהיו ביחד (ושם גם הכרתי את החבר שלי עכשיו
) אני אישית נסעתי כדי להבין, ואם יעשו לכם מפגשים לפני אתם תבינו בעצמכם שלנסוע למסע הזה בכלל לא קשור ללהבין- זה קשור ללא לשכוח ולהעביר הלאה. זה לפחות מה שאני הפקתי מזה. לא ציפיתי לכלום, רציתי לראות במו עיני את כל זה, זה חשוב, אתה לא יכול לדעת מה יהיה עם כל זה בעוד 10-20 שנה. אז שוב, זה קשה אבל יש גם רגעים של כיף ונחת, תצא כי אם לא אתה תמיד תחשוב אחורה. כזה "טיול" לא תעשה במסגרת אחרת.

הדריתוש

New member
ברור שכן!!!!!

אני ממליצה מאוד לנסוע לטיול הזה... אני נסעתי שהייתי בי"א ווזה חוויה אחת גדולה.. כל כל נהנתי...למרות הרגעים הקשים.. כולם מתגבשים...עוישם צחוקים..יושנים ביחד..בוכים ביחד.. למרות ההוצאה הכספית הגדולה שגרמה לי לוותר על דברים אחרים ..אני לא מצטערת על אפילו רגע.. איפה תהיה לך עוד הזדמנות כזאת לנסוע בצורה מסודרת עם מדריכים ואנשים שתומכים בך.. זה טיול של פעם בחיים..שאם לא תעשה אותו עכשיו אתה אף פעם לא תעשה. ואני חושבת שכל אחד צריך לנסוע לשם ולראות את המראות..כי את הסיפורים אנחנו שומעים..אבל אף פעם לא ראינו באמת בעיניים מה יש שם.. ואחרי שתהיה שם כל הההשקפה שלך תשתנה..פתאום תבין את הדברים ויום השואה לא יהיה עוד יום עצוב והוא יהיה מלא משמעות בשבילך... בקיצור אני ממליצה לך מאוד לנסוע למשלחת...אתה לא תתצטער על שום רגע..

CANDY MAN

New member
אבל אני כבר מודיע לך מראש...

אל תצפה לאיזה מסע אבל שתיכנס לדיכאון של שבועיים לפני ושבועיים אחריי... המסע עצמו מלווה בהרבה קטעים עצובים אבל יש גם המון צחוקים והמון קטעים נחמדים במיוחד באוטובוסים (עקב הנסיעות הארוכות) ובבתי מלון בלילה. המסע הוא חשוב ואני ממליץ עליו בחום אבל אל תבוא בגישה של דיכאון ואל תכעס על עצמך אם אחרי המסע או בסופו של כל יום אתה לא תמרמר בבכי... וגם אל תקשיב לכל ההגזמות שאומרים לך שאתה תחזור אדם אחר ושהחיים שלך ישתנו - כי רוב הסיכויים שהם לא! בשיחות סיכום שעשינו בסופו של כל יום במסע, חלק מהילדים הרגישו רע עם עצמם שהם לא בכו אחרי כל הזוועות שהם ראו... וחלק מהילדים כעסו מאד על ילדים אחרים שהתבדרו ועשו שטויות אחרי יום קשה במיוחד... אז כבר כדי להכין אותך, כל אחד מקבל את מה שהוא רואה בצורה שונה, אין דרך אחד להסתכל על הדברים או להגיב עליהם! בהצלחה! ושוב, המסע מומלץ בחום, כמובן במידה ואין לך בעיות כספיות.

Mister Matrix

New member
ושוב אני...... ../images/Emo13.gif

טוב, תודה לכולכם!....אני חושב שבהחלט אגיש מועמדות לצאת למסע לפולין, כמובן שהדבר גם תלוי בעניין הכספי שזה המון כסף ועלול לבוא על חשבון דברים אחרים בכל אופן די התרשמתי שכדאי לצאת ואני מקווה לטוב! [אחלה פורום!]

Mister Matrix

New member
אם יש לכם עוד טיפים או משהו להגיד..

אשמח לשמוע כל דבר בנושא....הגשתי את המועמדות ונראה מה התוצאות בכל אופן אני מקווה שזה לא יהיה נטל כספי גדול מדי ושאוכל להתמודד עם המסע הזה.. תודה לכולם!

HoNeYyYy

New member
פולין זה דבר אישי

אני חושבת שאת צריכה להחליט בעצמך,אני נסעתי לשם,אני לא מצטערת אבל אם הייתי צריכה לעשות את זה שוב לא הייתי עושה את זה,אני בטוחה שיש הרבה שלא יחשבו כמוני,אבל כמו שאמרתי זה אישי,אם את מרגישה שזה משהו שאת חייבת לעשות,בלי קשר לזה אם יש לך במשפחה ניצולים,אז תעשי את זה. אני אגיד לך מה לי זה עשה-כלום,זה אולי יישמע מזעזע אבל כן,זה לא אנושי מה שקרה שם ולראות את זה זה עוד יותר מעורר אי הבנה.....בקיצור זיינתי לך את השכל,תחשבי על זה טוב טוב אם זה משהו שאת באמת רוצה,אני דווקא חושבת שזה משהו שכן צריכים לעשות,במקרה הכי גרוע תבכי כל יום שאת רוצה הביתה כמו כל המשלחת שלי.....

פבפ

New member
לצאת מבלי לחשוב פעמיים

המסע לפולין זה אחד הדברים הכי טובים שקרו לי בבית הספר ובחיים בכלל. אני ממש התחברתי לכל הפעילות הענפה של הקהילות היהודיות טרם מלחמת העולם השנייה. הסיורים במחנות היו כמובן מזעזעים, זה מרפה את הנפש רגעית אבל לטווח הרחוק זה רק מחזק את הנפש, מלמד אותך עד כמה שנאו (ושונאים ) אותנו בעולם ועד כמה המדינה חשובה. עד היום הזיכרון של המסע חרוט לי בלב וממש השבוע אפילו חלמתי (נשבע לכם !) שאני חוזר לשם וכשהמדריך שואל אותי למה חזרתי אמרתי לו שחזרתי לסגור מעגל ! בקיצור, אם יש לך אפשרות כלכלית לא להעיז לפספס !

Mister Matrix

New member
תודה לכולם...היה לי היום ראיון

אז כמו שאמרתי כבר החלטתי להגיש מועמדות והיה לי היום ראיון ות'אמת היה די סיוט כי היו מלא אנשים והארגון היה לקוי והיה ש-ע-ת-י-י-ם ו-ח-צ-י פיגור בזמנים אבל למזלי אחת מהמורות שדי הקשתה בשאלות מתוסבכות על האנשים שהיו לפני היתה כבר די עייפה והראיון היה סבבה ועכשיו אני מצפה לתוצאות...עד אז אשמח לשמוע כל דבר על המסע ושוב אני חייב לציין יש כאן אחלה פורום!

למעלה