טיול בירושלים

טיול בירושלים

שלום לכולם
אנחנו מגיעים לירושלים בסוף החודש, מתכננים לבלות בעיר לילה אחד ומחפשים בילויים, טיולים ודברים מיוחדים שניתן לעשות בעיר
אשמח לקבל המלצות - כולל מקומות טובים לאכול בהם

מה מעניין אותכם?

מוזיאונים? גן חיות? סיורים?
איזה סוג של מסעדות?

תני כיוון

בעיקר דברים לא שגרתיים

מוזיאונים בהחלט
סיורים
מבחינת מסעדות - אוכל קליל ולא כבד שמתאים לשעות הערב המוקדמות - אבל שיהיה אותנטי ומיוחד

כמה רעיונות

מוזיאונים-
יש לך כמובן את מוזיאון ישראל
יש את מוזיאון ארצות המקרא ממש מעבר לכביש- גם מאד יפה
אם בא לך משהו לילדים, יש את מוזיאון המדע

יש מקומות יפים באזור העיר העתיקה-
מנהרות הכותל ושרשרת הדורות, מרכז דוידסון, עיר דוד (יש סיורים עם מים- מאד נחמד), טיילת החומות ובכלל האזור של הרובע היהודי מאד יפה.

יש לך את קו 99- אוטובוס קומותיים שעושה סיורים של שעה וחצי-שעתיים בכל ירושלים. את יכולה לרדת בתחנות בדרך ולעלות שוב מאוחר יותר מאותה נקודה כדי להמשיך את הסיור.

אני ממליצה בחום גם על גן החיות התנ"כי אם מעניין אותכם- פשוט מקסים שם. הדשא, המים, השבילים- לא צריך ללכת רק בשביל החיות. וקו 99 עוצר שם.

מבחינת מקומות לאכול בהם-
אני יודעת שיש מקומות "אותנטיים" באזור שוק מחנה יהודה (גם שווה ביקור) אבל לא מכירה מספיק כדי להגיד לך- אולי מישהו פה יודע?
אני יכולה להמליץ לך על מסעדת "הטאג'ין" באזור תלפיות, על מסעדת "אמא" שנמצאת בין השוק לאזור תחנה מרכזית, מסעדת "דארנא" באזור מרכז העיר.
כל אלה מסעדות בשריות- אמנם לא "קליל" במיוחד כמו שרצית, אבל זה מה שמתחבר לי עם המילה "אותנטי"

יש גם את "בית אנה טיכו". לא יודעת לגבי האותנטיות של האוכל עצמו, אבל טעים שם והאווירה שם מאד נעימה.

מקווה שעזרתי מעט. אם יש לך שאלות ספציפיות, מוזמנת לשאול

שמים1

New member
יש בשוק מחנה יהודה באיזור השוק העיראקי

מסעדה בשם פתיליה , אוכל ביתי על פתיליה טעים ומיוחד
יש גם את מסעדת אזורה בשוק לא רחוק משם , באותו סגנון
השוק הוא מקום נפלא לבקר בו מעבר לאוכל יש בו עולם ומלואו - בית קפה של מזרחי - חנויות תכשיטים , תבלינים , דליקטסים
ואווירה מיוחדת וארומה נפלאה .

הייתי כמובן ממליצה לבקר באיזור הכותל המערבי ובעיר העתיקה
שווה ומיוחד לבקר גם במנהרות הכותל - יש סיורים מודרכים כדאי לברר מראש .
אין על הכותל שלנו המחזיר לשורשים והעיר העתיקה נפלאה .

כמה המלצות:

טיולים בין בניינים ורחובות מענייינים + מסעדות:

שכונת עין כרם
המושבה הגרמנית
רחוב עזה ברחביה

טיולי נוף:

טיילת ארמון הנציב - כולל החלק התחתון, וטיול באבו-תור
גשר הסינמטק + טיול בימין משה ומשכנות שאננים. ניתן לאכול במסעדת "תאנים" שבבית הקונפדרציה.
מרפסת בית מאירסדורף והתיאטרון ההיסטורי של אוניברסיטת הר הצופים.

טיול נעים

למעלה