טיול בהולנד

Tintin20

New member
טיול בהולנד

שלום לכולם,

בנובמבר אני מתעתדת לנסוע להולנד לתקופה של חצי שנה והייתי מעוניינת לדעת מהם פרטי הלבוש וההנעלה שהכרח (או מומלץ) להביא או שמא עדיף לרכוש אותם שם (זול יותר)?

בנוסף, באילו מקומות הייתם ממליצים לבקר? הייתי באמסטרדם, אוטרכט, כרונינגן, פריסלנד, הארלם ורוטרדם. הבנתי שמאסטריכט ומידלבורג שוות ביקור.

תודה.

חנהר

New member
שלום וברוכה הבאה לפורום

לטייל בכל המקומות שציינת בטוח, אני טיילתי בהולנד במקומות שאף אחד לא מכיר וגם היה מצויין. הולנד מאוד ציורית ויפה כך שלא תרגישי הפסד אם לא ראית משהו, למרות שבחצי שנה תוכלי להספיק המון.
סתם שאלה יש לך ויזה לחצי שנה?

Tintin20

New member
תודה!

אני מאד אוהבת את מזג האוויר בהולנד (אוהבת קור), אבל עוד לא יצא לי להעביר שם חורף. אני מקווה שזה לא יפריע לטיולים. איך מזג האוויר שם בחודשים הכי קרים?

אין לי ויזה, לכן לפי מה שהבנתי אני צריכה לצאת משם אחרי 3 חודשים כדי לשוב. אני יכולה לצאת לשוויץ?

חנהר

New member
את יכולה לצאת לאן שבא לך

כל עוד את עוברת במעבר גבול ומקבלת חותמת.
בהולנד בחורף מאוד קר, כשתגיעי להולנד תקני לך שם בגדים חמים, המחירים סבירים יותר והחומר של הבדים תואם לאקלים.

עוד שאלה למה לך לטייל חצי שנה בהולנד? יש לך שם מישהו?

Tintin20

New member
מצוין!

חשבתי שמדינות האיחוד האירופי לא תופסות. אם כך, אולי אסתפק בגרמניה.

טוב, את המעיל והנעליים אשאיר להולנד.

למה חצי שנה? רציתי לצאת קצת, להתאוורר, להתנתק מהאיזור הזה והולנד היתה הבחירה הכי טובה לשם כך. יש לי שם חברים (הולנדים) מאד טובים ואני כבר מכירה אותה היטב. יש לי שם הרגשה טובה ונעימה של בית.

חנהר

New member
תודיעי מתי את מגיעה

נארגן עוד מפגש עד אז.
אגב, לגבי מכנסיים, גרבוני צמר מתחת למכנסיים עוזר מאוד נגד קור.

Row123

New member
הבעיה היחידה שאני מוצאת עם זה

זה כשנכנסים פנימה לאנשהו לבית או בעיקר לאוטובוס מרגישים שאוטוטו מתחילים לרתוח והקיטור יוצא מהראש
אני באופן אישי מנסיון של חורף ראשון ממליצה על גרביים של סקי, חולצה קצרה עליה סווטשרט חם פליז אם את רוצה ומעל זה מעיל נפוח כזה כמו שמיחת פוך ארול עד הברך, כפפות וכובע
יותר מזה לא צריך בכלל ואת זה אפשר להוריד בקלות. כשלובשים את גרבי הסקי והמעיל הזה לא מפריע שיש שכבת מכנסיים אפילו גינס רגיל על הרגליים הקור פשוט לא מפריע

Tintin20

New member
תודה!

כן, שמעתי שהחימום שם בחורף בלתי נסבל וצריך להתלבש בצורה כזאת שיהיה קל להשיל את הבגדים.

סליחה שאני מתערבת - את חייבת לצאת

מאיזור שנגן.
לישראלים יש זכות לשהות בכל איזור שנגן למשך 90 יום בתוך תקופה של 180 יום.

חנהר

New member
קודם כל את לא צריכה להתנצל

את אפילו יותר ממוזמנת להתערב. טינטין נעמה צודקת, לכן שוויץ היא אחת מהאופציות הטובות. לגרמניה לא תקבלי חתימה במעבר גבול.

Tintin20

New member
אוקיי, תודה רבה לשתיכן!

אני חוזרת לתוכנית המקורית של שוויץ.

ואני מאד אשמח להגיע למפגש.

TatyBar

New member
את טועה. או מוטעית יותר נכון.

כשאומרים 90 יום בכל 180 יום - הכוונה היא שאת לא יכולה להיות שם חצי שנה רצוף.
לא שוויץ, לא רוסיה ולא אמריקה יעזרו לך פה עם חותמות בדרכון.
את נכנסת להולנד - לאיזור השנגן - וחייבת לצאת תוך 90 ימים.
ואחרי זה - לא תוכלי לחזור במשך 90 ימים נוספים.
אין חצי שנה רצוף בהולנד.
יש 90 ימים בכל תקופה של 180 ימים.

חנהר

New member
כדאי שתבררי עם רשות הגבולות

הכי בטוח לטוס לאנגליה, זה בסה״כ שעה טיסה.

TatyBar

New member
לא

לא בטווח של שלושה חודשים.
את יכולה להיות בשנגן 90 ימים בכל 180 יום.

חנהר

New member
הבא נבדוק את הנושא יותר לעומק

מצאתי כמה קישורים שמאמתים את מה שהחברים אמרו:
קישור1
קישור2
והקישור השלישי הכי חשוב, מצ"ב ציטוט:
"ויזה למדינות אירופה ולמדינות החברות באמנה לזמן ארוך יותר, ניתנת רק בנסיבות מיוחדות. למעשה, מי שמתכנן טיול בין המדינות החתומות על האמנה ומקבל אישור להכנס לאחת מהן, קיבל למעשה ויזה לאירופה שהיא ויזת תייר לאירופה – או לפחות לרובה. המדינות שאינן חתומות על אמנה זו הן בריטניה ואירלנד – המספקות ויזה לחצי שנה, בולגריה ורומניה – המספקות ויזה ל-30 יום וכן קפריסין. הן עשויות להצטרף לאמנה, על כן רצוי לבדוק בשגרירויות השונות."

חנהר

New member
אני עשיתי זאת דאז דרך גרמניה

טסתי לגרמניה שהיתי בהולנד שלושה חודשים, חזרתי לישראל לשלושה שבועות וטסתי חזרה לגרמניה לעוד שלושה חודשים רק ששהיתי את אותם החדשים בהולנד. אף אחד לא עשה לי בעיות ולא שאלו אותי אף שאלה.

Tintin20

New member
חוק בעייתי מאד

הוא קיים בשביל למנוע כניסה של עובדים בלתי חוקיים, אך בפועל דופק את המטיילים.

אחרי שיטוט באינטרנט הגעתי לכמה מסקנות:

1) הרוב לא נתפסים. 2) גם אם תופסים אותך, יש סיכוי שיחליקו את זה ויתנו רק אזהרה. 3) עם קצת פחות מזל, תקבל קנס (עד 1100 אירו). 4) עם *הרבה* פחות מזל, תקבל גם קנס וגם איסור כניסה למדינות שנגן (בין 3 חודשים ל-5 שנים).

עוד מסתבר, שרבים מאד לא מודעים בכלל לקיומו של החוק הזה, או מפרשנים אותו לא נכון. אני חשבתי שמספיק לשהות אפילו יום אחד במדינה אחרת והמונה מתאפס. טעות מאד נפוצה. יש פעולות (או אי פעולות) שמורידות את הסבירות להיתפס. יש גם מדינות (שהן חלק מהאמנה) שבהן יותר מחפפים בנושא ולכן יותר בטוח לחזור דרכן. בכל אופן, הסיכון להיתפס קיים ורק נותר לשקול האם הוא כדאי או לא.

למעלה