טיול בהודו

דרורה2

New member
טיול בהודו

שלום לכולכם בחודש אוקטובר תחילת נובמבר אנו רוצים לנסוע לטיול בחבל רגיסטאן בהודו מעונינת לנסוע בטיול עצאי כששם אנו רוצים לישכור מכונית עם נהג שהוא גם מדריך. אשמח אם תעזרו לי למצוא חברה שיכולה לקשר אותי עם מדריך שכזה. תודה מראש דרורה

אני לא מכיר אבל לא צריכה להיות

שום בעיה קרוב לוודאי שלא חסרים בחבל זה משרדי נסיעות\תיירות וכדומה אך לפי דעתי את יכולה לטייל לבד וללמוד ולהכיר כל דבר ללא שום הבדל. קחי מדריך של לונלי פלנט (יכול להיות שיש מדריך מיוחד עבור חבל ארץ זה אבל צריך לבדוק את זה). סעי לשם על כל עיר ועיר יש לך מידע מדויק מבצרים,ארמונות,הסטוריה ופשוט טיילי לפי המפה יש את העיר הוורודה יש את מבצר אג'מר ויש עוד הרבה מאוד מה לראות ברגיסטאן. בהצלחה

פיני007

New member
הכי כדאי לשכור מונית + נהג

בדלהי לקונונט סקוואר. במרכז דלהי, יש חברות השכרה. הסיבה מדלהי כי רגאסטאן קרובה יותר לדלהי ובדרך כדאי לעצור באגרה לראות את הטאג מאהאל.

2u4u

New member
עוד שאלות להודו

האם אפשר למצוא איזה שהוא מחירון כדי להימלט מרמאים. מחירים כמו מדריך לטראק. כמה על כל יום... עלות ממוצעת ללינה במלון זול יחסי. אוכל וכל דבר שעולה בראשכם... ועוד דבר, כדי לסדר את עניין תלושי נוסעים צריך להיכנס לבנק שלי ולסדר או אולי כדאי במקום אחר? תודה מראש

פיני007

New member
ובכן בהודו אין רמאים. פשוט לכל אחד

יש מחירון משלו והכי כדאי לעשות סקר ולמצוא את המחיר הממוצע. וספציפי יותר: מחיר של מדריך לטראק כמו מחיר למלון, אבל כיאה להודו המחירים מוצגים לעיני כל בכל מלון כי הם רוצים את העבודה- בכל מקום קצת שונה כיאה לארץ מתויירת. מחיר הלינה משתנה לפי העיר, המיקום, העונה, סוג המלון, וכו'. קשה לקבוע מחיר פיקס. אבל אם בניו דלהי במיין בזאר ניתן לישון לילה ב-150 רופי שזה 15 ש"ח וגם ב900 רופי שזה 90 ש"ח. בכל לפי הכיס והיכולת. כמובן שרוב הישראלים המגיעים להודו הם מסוג הקמצנים ביותר כי רוצים למתוח את הכסף כמה שיותר ועל כן מסתפקים בעשרות רופי בלבד ללילה. כמובן שהם מסתכנים בחדרים קרים, מעופשים. היתרון היחידי שישנה קבוצה גדולה של ישראלים באכסניה וישנה הרגשה של "ביחד". לא ברור לי מה אלו תלושי הנוסעים? האם הכוונה לטרוולרס צ'קס (המחאות נוסעים)?

יש ויש רמאים בכל מקום...

כאשר את לוקחת למשל ריקשה או בשפת הנהגים ההודים "אוטריקשה" תוודאי שהמקום בו את יורדת הוא אכן המקום אותו את צריכה. לי כבר קרו מספר מקרים שהנהג אומר לי כן כן אני מכיר את המקום בטח בטח (והוא יגיד כל דבר כדי לקחת אותכם ולהרוויח עוד נסיעה) ואז בעצם הוא מוריד אותי במקום אחר לגמרי... אז חשוב מאוד שאיך שאת יורדת מהאוטוריקשה לפני שאת משלמת תשאלי סתם עובר אורח האם זה המקום שאליו את ביקשת להגיע (למקומות ספציפיםם כמו בית מלון או מסעדות זו לא בעיה כי את יורדת ישר במקום ואת רואה את המסעדה\בית המלון). דבר שני לא פחות חשוב יש מקרים שהנהגים לוקחים אותך לחנויות תכשיטים יקרות בתקווה שתקני משהו היות ועל כל נוסע שהם מביאים הם מרווחים קומישן (עמלה) אני למדתי את הטריק והייתי עושה איתם דילים למשל את יכולה להגיד שיחק אותך למקום X ובדרך יעצור ב-2 חנויות את תיהיי בכל חנות אהיה נניח 10 דקות לא משנה אם את קונה משהו או לא ובתמורה לזאת את לא תשלמי לו על הנסיעה או נניח תשלמי לו חצי מהמחיר עוד דבר חשוב כאשר את למשל מבקשת שיקחו אותך לגסטהאוס מסוים יש הרבה מקרים שהם יבואות איתך עד לכניסה כדי שבעל המקום יראה אותם ושוב נכנסת כאן פעולה העמלה אם למשל חדר באכסניה עולה 100 רופי הוא יקח ממך 120 או 150 רופי (100 בשבילו כל השאר בשביל הנהג) לכן תגידי לו שיעצור לך בפינת הרחוב ומשם את תגשי לבד לאכסניה. רכבות לקחת תמיד כרטיס למיטה העליונה היות ובאמצע היום המיטה האמצעית יורדת ומשמשת כמשענת לגב של אילו שיושבים על המיטה התחתונה לכן תמיד תקני כרטיס למיטה עליונה אם למשל באמצע היום את רוצה לנמנם קצת לא תיהיה לך בעיה המיטה העליונה נשארת קבוע ולא הופעת לספסל. כמו כן שמתי לב שפיני עשה השוואה בין הרופי לשקל אם את תרמילאית והתכנון הוא לשהות כמה חודשים במזרח עצתי לך היא שלא להפוך לשקלים אלא לחיות ממש כמו ההודים על פי רופים. ככה גם תחסכי יותר ותבזבזי פחות על שטויות פתאום את תראי ששקל אחד (10 רופי.) יכול להיות כרטיס לאוטובוס,אינטרנט,ולפעמים אפילו ארוחת צהריים שלמה. בקשר למחירים תמיד כדאי להתמקח אך בסבר פנים יפות לא להרים את הקול לא להתעצבן ולא להוריד מחיר בצורה דרסטית כל כך. תמיד תזכרי שסך הכל הם אנשים שמנסים להתפרנס בכבוד וזה קצת משפיל שהוא למשל מבקש על נסיעה 60 רופי ואת אומרת לו או 20 או שום דבר. ממממממ.....מקווה שלא שכחתי משהו ואם כן רק תגידי

2u4u

New member
תודה ו..

אבל מה עם העניין של הבנק? צריך לסדר בארצ? לקנות כבר עכשיו רופים ולהפקיד בחשבון? דולרים גם אפשרי?

לא לא בארץ את לא קונה רופים

את ניגשת לדואר וקונה המחאות נוסעים אמריקן אקספרס נחשבת לידועה שבין החברות כמו כן גם תומס קוק. לא לשכוח לרשום את מספרי ההמחאות למקרה שחלילה הם יגנבו וכך תיהיה לך רשימה מסודרת של המספרים איתה תלכי לאחד מהמשרדים על מנת לקבל את כספך חזרה... מומלץ כמובן לטוס עם מזומנים וכרטיס אשראי לכל מקרה או צרה שלא תבוא

2u4u

New member
שוב תודה ו...

קודם כל אני זכר. בחור. בן. בולבול... עכשיו אני רוצה להבין לפרטי פרטים: מהארצ אני יוצא עם קצת מזומנים(נניח 200$) ולפני שאני יוצא מהארצ אני צריך להיכנס לדואר ולקנות תלושי נוסעים אשר איתם אני אוכל לשלם בהודו ב...? רק מקומות מרכזיים? כאילו הוסטל מרכזיים וכאלה. ועוד משהו מז"א מספרי תלוש למקרה גנבה? ואם אני אבטל את התלוש אחרי ששילמתי- לא שאני כזה נבזה. אבל אני רק רוצה לדעת עם כל העסק הזה עם התלושים לא כזה תמים כמו שזה נראה. נ.ב הטיול שאני מתכנן זה בשיטה הכלבלבית מה שנקרא עם זה משנה משהו

ronyboy

New member
עיצה ידידותית

קח לך כסף בטרוולרס ותחליף לכסף מזומן כשתצטרך ואל תשלם ישירות בטרוולרס (עדיף לנסות להרויח עוד כמה רופי בשער הגבוה ביותר ולא לשלם בדולרים שזה תמיד הרבה כסף בהודו) את המספרים אתה צריך במקרה שיגנבו את הטרוולרס כך שתוכל לפנות לחברה של ההמחאות וליידע אילו המחאות עוד לא נוצלו טרום הגניבה. רצוי גם שתיקח המחאות גם של תומס קוק וגם של אמריקן אקספרס ותחביא אותם בחגורת הכסף מתחת לבגדים ושהמספרים של הצ'קים יהיו במקום נפרד מהצ'קים ושוב אל תשלם ישירות בדולרים אלא תחליף כסף ותשלם ברופי ותחסוך לך הרבה צרות וכאבי ראש.

אופסס מקווה שלא הרסתי לך

קו מחשבה של שנים ואתה עדיין ממשיך להיות זכר
עוד דבר חשוב ששכחתי להגיד לך זה אל תעבוד או תסחור ביהלומים או בכל תכשיט אחר שם (שרשראות,צמידים טבעות עגילים וכו') זה דבר מאוד נפוץ בחבל רגיסטן ויש הרבה מאוד שלטי אזהרה לתיירים לגבי נושא זה. זה מתחיל שמישהו רואה אותך במסעדה יושב מציג את עצמו מסביר לך שהוא סוחר ומתעסק ביהלומים מראה לך כרטיסי ביקור ישראלים שנראים אמינים מאוד "שמעון את דויד יבואני יהלומים רחוב שנקין 13 ת"א (ובגב כרטיס היבקור אותו מראה לך ההודי "הנחמד" יש לך מפה של רחובות אלנבי קינג גור'ג וממש הסבר היכן נמצא העסק. שוב עלי לציין זה נראה אמין מאוד ואמיתי לחלוטין. עכשיו הוא פשוט יאמר לך שבגלל שהוא הודי הוא יכול לייצא סחורה עד נניח למשל 4000 דולר ללא מיסים ומעל סכום זה הוא צריך לשלם מס ואתה בגלל שאתה תייר אתה פשוטר ממיסים ואז תבוא ההצעה הבאה שלו. הוא יציע לך לקחת תכשיטים נניח ששוי הכללי שלהם הוא 10,000 $ ואתה פשוט רק תיתן לו על החשבון נניח 3000$ וכשתגיע לישראל תלך לאותה החנות ותמכור את התכשיטים הללו כל דולר מעבר יחשב כרווח שלך. שוב זה נשמע אמין לחלוטין אתה רואה איש עסקים אתה רואה את הסחורה את כרטיס הביקור ואתה יכול להשתכנע. אם נפלת בפח וקנית את הסחורה לפני שאתה יוצא מהודו יחכה לך שוטר עם האיש בשדה התעופה ופשוט יבוק מדגמית אנשים בטענה שמישהו גנב לו סחורה ששוה אלפי דולרים. מיותר לציין שאחרי מספר אנשים מן הסתם יגיעו אליך ולך תסביר לשוטרים שאתה קנית את זה ממישהו על מנת להעביר ,0מביוחד אם אין לך את כל המסמכים הנדרשים). ואז באה ההצעה של תשלום שוחד "קטן" כדי שלחרר אותך (עוד דבר שנפוץ בהודו במיוחד ברשות הדואר) ובכסף זה יתחלקו השוטר והאיש אשר טמן לך את המלכודת וכמובן שתבחר באופציה של תשלום כי הרי אין לך ברירה ואתה לא תרצה ללכת לתחנה ולהעצר במיוחד כשאתה אמור להיות עוד שעה וחצי במטוס בדרך לארץ. פשוט להיזהר וגם בלי קשר לשים לב מי הם האנשים איתם אתה מסתובב שמור היטב את חפציך ולעולם לעולם אל תספור כסף כשיש אנשים לידך (תמיד במקום בודד,בחדרי שירותים,או בכל מקום אחר בו אתה לבד לגמרי... ייאלה יום טוב יש כאלו שעוד צריכים לעבוד היום

asihiz

New member
אין צורך במונית

בין דלהי לרג'סטאן זה מרחק של 6 שעות אפילו פחות. יש לך את אגרה בין אגרה לדלהי יש מרחק קטן מאוד של שעתיים אולי קצת יותר. ואני אישית לקחתי סיור מודרך שעלה לי בסביבות 250 רופי. שזה מדלהי לטאג' מאהל וחזרה לדלהי. ברג'אסטן יש את פושקר שהיא מלאה במקדשים והיא עיירה קטנה עם אנשים מקסימים. את אודאיפור שיש שם הרבה מקדשים וגנים יפים-היא מזכירה קצת את ונציה. ויש באזור הרבה מקדשים. בספר של דרום הודו לדעתי היה את המידע על רג'אטן בכל מקרה ממקום למקום את לוקחת אוטובוס, רצוי אוטובוס תיירים כי המקומי זה חוויה לא הכי נעימה. ובתוך הערים יש ריקשות את יכולה לקחת לך לכל היום ולסגור איתם על מחיר הם עושים הכל בשביל כסף. אפשר לשכור גם אופנוע בכל מקום.

למעלה