טיול בביגיין

dariiia

New member
טיול בביגיין

היי.. שבוע הבא אני טסה לביגיין.. רציתי לקבל מכם המלצות למקומות מעניינים לבקר.. מידע עם קניות ושווקים שנים.. ועל כל מיני דברים מגניבים ומעניינים נוספים שיש. תודה :]

dariiia

New member
תודה,אבל..

מישהו יכול לתת לי יותר פרטים על קניות בביגין.. טווח מחירים וכו'?

milindapanna

New member
טווח המחירים (במדויק):

0-המון. יש לך משהו מסוים בראש שאת רוצה לקנות?

erezor

New member
קצת קשה לעזור לך עם הפרטים שנתת

מה זה "טסה לבייג'ינג"? לכמה זמן? ומה זה "טווח מחירים"? מה את מתכננת לקנות? בגדים, מוצרי חשמל, קוסמטיקה, בעלי-חיים אקזוטיים? בעקרון בשרשור שגנום הפנה אותך אליו יש פרטים על מקומות ללכת אליהם. מוצרי אלקטרוניקה בבייג'ינג נמכרים בד"כ במחצית המחיר שלהם בארץ, אבל מומלץ לדעת בדיוק מה את רוצה לקנות לפני שנכנסים לשווקי האלקטרוניקה. בגדים יכולים להיות ממש זולים אבל הכל מזוייף (אלא אם את הולכת לאחד הקניונים, וגם שם אסור לקחת אותם במילה).

dariiia

New member
את האמת חשבתי על לוויתן סגול..

בגדים(מותגים מזויפים) נעלים.. כל מיני תיקים ושעונים.. מתחום האלקטרוניקה,טלפון ניד מחשב נייד מצלמה ודיאו.. דברים שקונים בסין :]

GnomeBubble

New member
אני זוכר שטלפונים סלולריים דווקא

לא היו הרבה יותר זולים. אולי זה השתנה, אבל בכל אופן קחי בחשבון שחלק מהמכשירים (ואולי בעצם רובם) לא באים עם עברית צרובה. אם תרצי להתקין תמיכה בעברית במכשיר בארץ אצל אחת הספקיות כמובן שיבקשו ממך כסף. מוצרי אלקטרוניקה אחרים היו זולים יותר, אבל זה לא נראה לי ממש עניין סיני - מוצרי אלקטרוניקה פשוט עולים הון בארץ... כדאי כמובן להזהר - גם במוצרי אלקטרוניקה יש זיופים בסין. גם כנראה שלא תהיה לך אחריות לדברים האלה בארץ, אז תקחי גם את זה בחשבון. בכל מקרה, אני בניגוד לארז לא הגעתי לחצי מחיר על אלקטרוניקה, אלא רק עד איזה 70% במקרה הטוב (לא עבור זיוף כמובן), אבל אני לא מקומי ולא חיפשתי מוצרי אלקטרוניקה בבייג'ינג.

erezor

New member
דברים משתנים...

לגבי הסלולרים, עבדתי עבור החברה שעושה את הלוקליזציה לטלפונים של נוקיה (מסתבר שגם את זה עושים בסין), והטלפונים שבדקתי עלו בסין בדיוק מחצית מהמחיר בארץ, כמעט על השקל - מחיר בקניון, על תגית, בלי להתמקח על כלום. כמו שגנום אמר, לעומת זאת, סלולרי אולי דווקא לא כ"כ שווה לקנות בסין, למרות שיש מכשירים שיהיו מסוגלים להציג עברית, אבל לא יאפשרו לך לכתוב בעברית. לדעתי המכשירים שיאפשרו את זה הם הכי יקרים, ולא בטוח שהמוכרים בחנויות ידעו על מה את מדברת. רוב מוצרי החשמל שבדקתי כאן, מחשבים ניידים, נגני MP3, MP4, קונסולות משחקים ואפילו מכשירים להסרת שיער (לא בשבילי!) - המחיר שלהם בסין ביואנים דומה למחירים בארץ בשקלים, מה שאומר פחות או יותר חצי המחיר, לפני מיקוח. אני לא מדבר על זיופים אלא על מוצרים אותנטיים. לגבי בגדים - המחירים יכולים לנוע מ-5 יואן לדברים קטנים ופשוטים ודי מזויפים, ומעלה. טי-שירטס, למשל, יעלו בסביבות 15-20 יואן בשווקים המתויירים, ג'ינסים יכולים להגיע ל-40-50 - הכל, כמובן, אחרי מיקוח.

bizhar

New member
לא מתלהב לקנות מוצרי אלקטרוניקה בסין

אם רוצים ביטחון במוצר משלמים כמעט כמו בארץ ועדיין יש את עניין האחריות וכדומה. לא הייתי קונה מצלמה או מחשב נייד בשווקים ובחנויות המחיר לא רחוק מהארץ. למי שחי בסין זו לא בעיה אבל מי שבא לשבוע וחוזר ארצה - ממליץ שלא ישקיע הרבה כסף על מוצרי אלקטרוניקה על מנת לחסוך עוגמת נפש. כל השאר לעומת זאת - אפשר להשתולל חופשי. ביגוד "מזוייף" מחזיק אצלי יותר מקסטרו וגולף. רק צריך להקפיד לבחור - אפשר למצוא ביגוד איכותי למדי גם בשווקים כמו שוק המשי ושוק הפנינים (פחות מומלץ, עובר שיפוצים והמבחר מצומצם לעומת העבר, אבל ממש ממול נמצא מקדש השמים אז למה לא לנצל הזדמנות?:)). מחירים? אין בכלל הגיון וקשר בין המחיר שינקוב המוכר למחיר הסופי. אם לפני כמה שנים היה לי כלל של שליש מהמחיר שמוצע, היום לא ניתן לדעת. בביקור האחרון תקעו לי מחירי התחלה הגבוהים עד פי 8 מהמחיר ששילמתי בסופו של דבר. צריך להחליט כמה מוכנים לשלם ולא להתפשר. דוגמאות? תחתוני "מותגים" באיכות טובה למדי ניתן לקנות ב 8 יואן ופחות. מעיל קל באיכות טובה שהוצע לי ב480 יואן נקנה ב 100 יואן. בהצלחה!

GnomeBubble

New member
בשווקים מתויירים נתקלתי לפעמים במחיר התחלתי

של יותר מפי 10.
הבעיה היא שאין כלל אצבע מוצלח שעוזר לדעת את המחיר בכל מקרה. יש מוכרים שמתפרעים יותר ויש מוכרים שמתפרעים פחות (למרות ששמתי לב שבבייג'ינג כמעט כולם מתפרעים לפחות באיזור הפי 2-3 אם הם רואים זר...) חוץ מזה, יכול להיות שדווקא טלפונים סלולריים (אם לא מפחדים מבעיות של אחריות כמובן), אם מבררים קודם כמה יעלה לצרוב עברית לפלאפון בארץ. בחלק מהפלאפונים אפשר גם לצרוב שפה באופן עצמאי (אני יודע שלפחות בפלאפונים של מוטורולה זה ככה), אבל זה לא נטול בעיות. בגרסה עם העברית שלי, למשל, יש כמה באגים שתוקנו בגרסה הסטנדרטית של אורנג'.

erezor

New member
לגבי אלקטרוניקה...

במידה מסויימת זה נכון, ולכן בחיים לא הייתי קונה בסין מחשב נייד, למשל. אבל נגנים מתקדמים (כמו ארכוס), כרטיס מסך למחשב שולחני (ה-nvidia 8800 שעולה בארץ מעל 2000 ש"ח...) וכו' - אין לי שום בעיה לקנות פה. ההבדל במחיר הוא פשוט עצום בחלק מהמקרים, שהוא שווה את הסיכון. בתקופה שבה עבדתי כצלם מקצועי, למשל, חישוב קל הראה שאם אני קונה כרטיס טיסה לבייג'ינג, וקונה בבייג'ינג את הדגם שרציתי, עדיין הנסיעה כולה (כולל לילה או שניים בבית מלון) היתה עולה לי פחות ממחיר המצלמה בארץ... הבעיה בארץ היא שהאחריות על מוצרים, ברוב המקרים, היא ארצית, כי אין נציגויות לחברות האלה בארץ. כך שאם תקנה אפילו בארה"ב מצלמה של קנון, עם אחריות של קנון, לא תקבל עבורה שירות בארץ, ותידרש לשלם עבור כל דבר, ככה שאם הולכים על בטוח, לפעמים יוצא שהסכומים שמוציאים גבוהים נורא גם ככה, ושווים קניית מוצר שאין עליו אחריות. אני מאוד ממליץ לבדוק את הקניונים הגדולים ב-海龙 hai long בבייג'ינג, קניתי שם הרבה דברים ועוד לא התאכזבתי, ושוב - מניסיון שלי (וקניתי / עזרתי לקנות שם די הרבה מוצרים) -,הכל חצי מחיר מהארץ. ודבר נוסף - לגבי מחיר התחלתי... למי אכפת מה המחיר ההתחלתי? הם תמיד זורקים את המספר הכי גבוה שעולה להם בראש, כי ברור שצריך להתמקח. פשוט צריך להחליט מה המחיר הכי גבוה שאתם מוכנים לשלם עבורו.

GnomeBubble

New member
מה שמטריד אותי במחשבים ניידים

הוא שיקחו מותג (אפילו מותג סיני, כמו לנובו
), יפתחו אותו, ויחליפו חלק מהרכיבים בפנים ברכיבים פגומים ו/או overclocked, שזה לפעמים בערך אותו הדבר. מומחים יכולים עקרונית לפרק את המחשב ולהחליף את המעבד והזכרונות שבפנים למעבד וזכרונות איטיים יותר ובמקרה של הזכרונות, גם של חברה פחות אמינה. אז הם יכולים להריץ את הכל במהירות גבוהה יותר, וככה במבט ראשון המחשב יראה בסדר גמור, אבל הוא יהיה מועד יותר לתקלות. אין לי מושג אם באמת עושים דברים כאלה, בסין או בכלל, אבל זאת סכנה אפשרית. עוד חשש שלי, שנכון לגבי כל מוצר אלקטרוניקה בעצם, הוא שימכרו לך מוצר מחודש. גם לגבי זה אני לא בטוח. דווקא בנושא האחריות, האמת, אני מודה שאני לא ממש חושש. הנסיון שלי עם רוב היבואנים בארץ מלמד שרובם פשוט יעשו הכל כדי להתחמק מהאחריות. עדיף כבר לקנות בחו"ל ולקבל אחריות של חברת האם, שלפחות שווה משהו, גם אם קשה להשתמש בה.

erezor

New member
מחשבים ניידים הם בכלל מטרידים

למזלי זכיתי במחשב הנייד שלי בהגרלה שהיתה באוניברסיטה...
לא הייתי צריך בכלל להתמודד עם השאלות האלו...

erezor

New member
חאי לונג

נמצא ב-中关村 (ג'ונג גואן צון), לא רחוק מאוניברסיטת בייג'ינג ובערך 10 דקות נסיעה במונית מתחנת ההרכבת התחתית של ה-五道口 wu dao kou. אני הולך לשם היום...

nitzano

New member
או בעברית - צפונית לטבעת הרביעית

מי שלא גר בבג'ינג לא ידע היכן נמצא המקום רק על סמך השמות בסינית.....

למעלה