טיול בארהב

• פותח הנושא iti4
  • פורסם בתאריך

iti4

New member
טיול בארהב

אהלן..בעוד יומיים אני טס לארה"ב: לדטרויט,מישיגן להופעה. חשבתי אחרי זה לבלות קצת בלוס אנג'לס לפני שאני חוזר ארצה וחשבתי אולי לנסות לשכור אוטו ולסוע עד ללוס אנג'לס. אם למישהו יש המלצה חיובית על העניין אני אשמח לשמוע וגם עם זה לא מומלץ לדעתכם אשמח לשמוע גם! תודה רבה בכול מקרה!

jeshu

New member
כמה זמן יש לך? אני לא הרבה טעם לנסיעה רצופה ומעייפת מדטרויט ל-LA. יש המון מה לראות בדרך, בעיקר פארקים לאומיים מהמרשימים ביותר, אבל צריך זמן ולא פחות מזה, רצון. מה שכן, אתה יכול גם ליסוע לטייל קרוב יחסית לדטרויט בדקוטות - הצפונית והדרומית, בעיקר אם יש ברקים בעונה זו ב-bad lands national park.

iti4

New member
יש לי שבועיים שלוש

זה גמיש.. יש גם רצון היום בערב אני טס לדטרויט ואני אהיה שמה עד 10/6 עד אז אני צריך לקבל החלטה מה לעשות

sailor

New member
לנסוע מדטרויט ללוס אנג'לס ולחזור

תוך 3 שבועות זה אבסורד.
תראה המון כביש ואם תרצה לראות דברים בדרך זה יקח לך את כל התקופה.
בנוסף, אם אתה בן 23 ככתוב, יהיה לך קשה ויקר לשכור רכב.
לא ברור לי למה דוקא LA, יש ערים הרבה יותר מענינות בארה"ב בכלל ובקליפורניה בפרט, למשל סן פרנסיסקו.

iti4

New member
not correct..

sorry for english i dont have hebrew now..
i have 3-2 weeks and i leave the car in LA, its coast 900 dollar to rent the car and ill sleep in my tent and cook in my gas i have everything.. i just interest about the way and if its enough time to see nice places (of course that its not enough time to see all but part of the road)

sailor

New member
יש המון מה לראות בדרך ומרחקים גדולים בין לבין

המרחק בכבישים מהירים הוא כ-2300 מייל (כ-3700 ק"מ) ו"סטיה" למקומות מענינים יכולה להכפיל את המרחק ואף יותר.
במקומך הייתי מחפש טיסות ושוכר רכב ביעדי הטיול בפועל, זה יותר מהיר, יותר זול, בלי נהיגת סרק ועם הרבה פחות זמנים מתים.
יש הרבה פארקים לאומיים בדרך, ערים, אתרים הסטוריים, מה מכל אלה מענין אותך?

iti4

New member
,,,

i come from peru (trip after army)..i traveled in south america 3 monthes so i interes in views and nacionals park more then cities and museums. i think that the experienceis is to drive to the unknown and drive a lot and stuff like that..what do you think??

sailor

New member
אני מציע לך לבדוק טיסה למונטנה

לבילינגס או לבוזמן או לחליפין לג'קסון הול ויומינג, לבקר בילוסטון, אחד הפארקים המיוחדים בעולם!
אם אתה מאד רוצה להמשיך ברכב תוכל להמשיך דרומה לאורך סנייק ריבר דרך אידהו וסולט לייק סיטי לפארקים של יוטה - יש הרבה, בחר 2-3, במזרח יש קניונלנדס וארצ'ס אחד ליד השני - נופי מערבונים קלסיים, מערבה משם ברייס קניון, גם הוא מיוחד מאד ובדרום זיון (ציון).
משם תוכל להמשיך לגרנד קניון באריזונה ולראות הן את הגדה הצפונית ולעבור דרך LEE'S FERRY לגדה הדרומית.
מהגרנד קניון תוכל להמשיך דרך פלגסטף לסדונה עם גבעות אבן חול צבעונית לאורך הדרך או לחתוך ישר ללייק מיד ומשם ללאס וגאס (או להסתפק בבולדר סיטי) ולקליפורניה. בדרך אני ממליץ לא לדלג על ג'ושוע טרי או אם יהיה לך זמן וכח - דרך הסירה ומעבר טיוגה ליוסמיטי.

לחליפין אתה יכול לטוס לדנבר, לטייל ברוקיז בקולורדו, במסה להמשיך דרומה לניו מקסיקו ומשם לאריזונה ולהמשיך לקליפורניה.

כדאי לך לבדוק איזה פארקים אתה רוצה לראות באתר www.nps.gov

אני הייתי בוחר לטוס מילוסטון לסולט לייק סיטי, ולהמשיך באופציה הראשונה משם.

iti4

New member
i'll consider it

thank you, you really helped me with the site and the recommendation

sailor

New member
בבקשה

ואני ממליץ לחשוב על הטיולים ועל הדרך היעילה ביניהם - לרוב טיסה במקום לבזבז ימים "ריקים" בדרכים.

natyh

New member
ההודעות שלך ידידי המלח

מאד לא מדויקות ,אתה חייב רכב בדיוק לפארקים המדוברים.

sailor

New member
בודאי

אבל לא צריך לנסוע 2000 מייל או יותר ביניהם. אפשר לטוס לכל אזור מהר ובזול ולשכור שם מקומית.
אני הייתי עושה את זה עם 3 טיסות ונמנע מנהיגת סרק מרובה.
מלבד זאת זאת דוגמא שכנראה לא הייתי עושה כלל, ודאי לא במיטת סדום כזו של זמן, אבל ניסיתי לתת לו תמונה של האפשרי.

natyh

New member
מסכים לחלוטין

צריך להתיחס לשאלה כיריה באפלה ולכן צריך לצמצם את הפרוייקט זו גם ההמלצה שלי לקחת פארק אחד או אפילו שניים בדרך כפרוייקט
יוסמיטי וילוסטון לדוגמא ולהקדיש את כל הזמן רק להם וגם זה לא יספיק .
אבל זה מה שיש .

בהצלחה .

sailor

New member
אין לנו ויכוח בענין זה

רק שלא נראה לי שזה מה שהוא רוצה.

jeshu

New member
יוסמיטי וילווסטון? הם רחוקים מרחק מספר ימי נהיגה אחד מהשני. ולא חסרים פארקים קרובים לילווסטון או לחלופין להתרכז בפרקים של קליפורניה שאפשר למלא בהם חודש בלי לשים לב בכלל.

sailor

New member
יש טיסות

וילוסטון כל כך יחודי שהוא שוה טיסה מיוחדת אליו וממנו.
ראיתי גם את הגייזרים וברכות הבוץ בניו זילנד ואין מה להשוות וגם אלה שהיו באיסלנד אומרים שהתופעות בילוסטון מרשימות יותר מאשר באיסלנד.
מתוך 3 שבועות הייתי מקדיש אפילו פעם שניה לפחות 3-4 ימים לילוסטון.
אפשר כמובן להמשיך ברוקיז הן בפארק גרנד טטון הסמוך והן במונטנה, איידהו (יש שם כמה וכמה מקומות מאד מיוחדים) ואפילו להכנס לוושינגטון ולא להגיע כלל לקליפורניה, אבל לא נראה לי שזה יספק את השואל.

jeshu

New member
יוסמיטי יותר מרשים מבחינת הנוף הדרמטי לטעמי אגב, ביקרתי בו פעמיים - ראשונה בשלג בחורף ושניה באביב כשהכל מלבלב.

בנוגע לילווסטון - בהחלט מרשים ומומלץ, ולכן פשוט הייתי מתכנן סבוב פרקים סביבו או סביב יוסמיטי ולא מנסה לאכול שליש מארה"ב בשלושה שבועות.

sailor

New member
פארקי פעילות קרחונים ראיתי הרבה

פארקים של פעילות מגמטית כמו ילוסטון ראיתי שנים, יש גם באיסלנד ובקמצ'טקה אבל הם הרבה יותר נדירים ומיוחדים מאשר גאומורפולוגיה של קרחונים וטוענים שילוסטון הוא המרשים ביותר מסוגו.
אני מסכים שהנוף של יוסמיטי מרהיב ומיוחד, אבל אם הייתי צריך לבחור אחד כשעוד לא בקרתי באף אחד מהם, אני הייתי בוחר בילוסטון.
בשלושה שבועות אני הייתי מתמקד במערב ויומינג, מערב מונטנה, אידהו ואולי גם קצת וושינגטון, ודאי לא יותר מזה.

במקרה כזה...

הייתי מוותרת על עניין הנסיעה בין שני היעדים שציינת, לוקחת טיסה ללוס אנג'לס או סן פרנסיסקו, ויוצאת משם לטיול עם רכב שכור בפארקים הגדולים באזור (גראנד קניון, יוסמיטי, ציון, ברייס, גלן קניון וכו'). אם אתה בעניין של נוף הרבה יותר הררי וקריר - שבועיים באזור הרי הרוקיז הקנדיים.
כך אתה מתמקד באזור קטן יותר עם הרבה אתרי טבע סמוכים, במקום נסיעה מ-A ל-B שמאלצת אותך למסלול בהתאם, עם הרבה יותר שעות ברכב ואולי גם פחות מקומות מעניינים לראות.

sailor

New member
הרבה יותר הגיוני לצורך זה לטוס ללאס וגאס

או לסולט לייק סיטי שהיא נמל עוגן של שתי חברות גדולות.

למעלה