טיול בארהב עם ילדים

saritsn

New member
טיול בארהב עם ילדים

אנחנו מתכננים לטייל בקרוב עם הילדים הצליאקים שלנו בחוף המזרחי בארהב. למישהו יש עיצות לגבי אוכל במסעדות (פסט-פוד) או בסופרים. בבקשה עזרו!!!

ליאורט1

New member
אני מניח שזה לא יהיה שונה בהרבה מ

בארץ הקודש. בפאסטפוד יכולות להיות בעיות כמו כאן בסופר אני מניח שיש כמה מדפים נטולי גלוטן ובכל מקרה בטח יש פריכיות אורז. שווה לגגל(ככה כותבים את זה?) ולמצוא אתרים של צליאק בארה"ב, לראות מה הולך שם בנושא.

זה יהיה שונה לחלוטין מארץ הקודש

בארה"ב כל המוצרים מסומנים בקפדנות לגבי תכולת גלוטן ואף לגבי העובדה שהם הוכנו במיתקן שמעבד גם גלוטן. יש רשתות של מזון אורגני שבהן מוצאים מגוון עצום של מוצרים נטולי-גלוטן, לחמים נפלאים טריים או מוקפאים ובר סלטים שבו יש סימון מדוקדק של כל המוצרים ששימשו להכנת כל סלט (למשל. הם מציינים אם רוטב הסויה שבסלט הוא נטול-גלוטן או לא) רשת כזאת למשל היא whole food market. כדאי לכם לעשות חיפוש על חנויות אורגניות במקומות שבהם תהיו. בכל סופר יש פריכיות אורז, יש עופות בגריל מוכנים וחמים וכ"ו וכ"ו. קשה לי להמליץ לכם אם לאכול בחוץ, זה תלוי במדיניות שלכם בדרך כלל. אני באופן אישי לא נוהגת לאכול משהוא שלא אני עצמי בישלתי, אבל אצלי יש גם מגבלות של תפוחי-אדמה, תירס, מרגרינה, סוכר, קטניות, אורז וכ"ו... כמובן שכדאי לכם גם לעשות חיפוש על מסעדות GF. בכל מקרה, כשאתם שואלים על תכולת מזון תציינו שלילדים יש אלרגיה חמורה לגלוטן. האמריקאים מאוד מפחדים מתגובות אלרגיות של לקוחותיהם (והמושג של אלרגיות מזון מאוד מוכר) כך שתקבלו התייחסות רצינית ביותר אם תשתמשו במושג זה. בהצלחה! ענת שמר, צפון קרוליינה, החוף המיזרחי.

ליאורט1

New member
אני דווקא חושב שהמצב בארץ

לא רע כל כך ההבדל המשמעותי הוא כנראה בנושא היחס של נותני שירות בגלל הפחד מתביעה או משהו כזה.

Immigrant

New member
טיול במזרח ארה"ב עם ילדים

אני לא יודעת איפה בארה"ב מתגוררת גיליוענת. אנחנו גרים באזור בוסטון, ובסופר לא כל המוצרים מסומנים לתכולת גלוטן.בחנויות בשם whole foods ו trader joe's ישנה רשימה של המוצרים בחנות שאינם מכילים גלוטן(לבקש ב- customer service( או לחפש online. אל תצפו שעל המוצרים עצמם יצויין נטולי גלוטן. בחנויות הספציפיות האלה יש גם מאפים טריים נטולי גלוטן.בסופר רגיל יש בד"כ מדפים מיוחדים לאוכל נטול גלוטן, אבל לא בכולם ולמרות שהמודעות גדלה עדיין לפעמים מסתכלים עליך בצורה מוזרה כשאתה שואל על מוצרים נטולי גלוטן. אם אתם צריכים עוד עזרה על מסעדןת ןכו' אתם יכולים לשלוח מסר

saritsn

New member
שאלה ל-Immigrant

האם יש אפשרות לאכול ברשתות הפסט פוד??? כי הילדים בד"כ מחפשים שניצלים וציפסים או שניצל ואורז. יש משהו בטוח שמומלץ???

Immigrant

New member
תוספת

פיספסתי את הבקשה ל- fast food. ראי רשימה של מקדונלד ווונדי'ס. במקדונלד לא מומלץ הצ,יפס מאחר ולאחרונה גילו שיש בשמן שהצ,יפס מטוגן חומר טעם המכיל גלוטן. הם טוענים שבכמויות מאד קטנות, להחלטתכם. אנחנו הפסקנו לאכול את הצ'יפס. בקשר למסעדות אחרות אם אתם צריכים עזרה אשמח לעזור.

Immigrant

New member
רשימת חטיפים

עוד משהו שיכול לעזור לכם. רשימת חטיפים נטולי גלוטן שאפשר למצוא בכל סופר ( עוזר מאד בנסיעות עם ילדים) צי'פס דוריטוס וכו'.

saritsn

New member
שוב תודה ל-Immigrant ושאלה נוספת

אודה לך מאוד אם תוכלי לשלוח רשימת חטיפים(מלוחים וגם מתוקים) ואולי עוגות ועוגיות....אנחנו עם 2 ילדות צליאקיות... אני מניחה שבנוגע למוצרי חלב---אין בעיה. נכון?? בעיקרון, אנחנו נוסעים לניו-יורק, וושינגטון, ניאגרה, ואורלנדו. אודה לך מאוד אם יש לך גם המלצות ספציפיות למסעדות. יש לך נסיון או המלצות איך כדאי להתארגן באורלנדו? כי רוב היום מסתובבים שם בחוץ... מודה לך מאוד על תגובתך!

Immigrant

New member
חטיפים ומסעדות

רשימת חטיפים צרפתי בהודעה שנקראת חטיפים (אני אצרף שוב) החברה fritolay היא מהגדולות בארה"ב וניתן לקנות את החטיפים בכל סופרמרקט רגיל במדפי החטיפים. מוצרי חלב - אם תהיי יותר ספציפית אוכל לענות, חלב אין בעיה, אבל שוקו, פריגורטים וכו' לא כולם מותרים. אורלנדו את מתכוונת דיסניוורלד? לחנות whole foods יש סניפים בניו יורק וושינגטון, לא מצאתי באורלנדו. יש שם לחם טרי (שלא צריך לחמם ) ואפשר להכין סנדויצים. אם את צריכה רשימות של מוצרים לסנדויצים אני יכולה לשלוח לך במסר. כמו כן עוגיות אפשר לקנות שם ללא גלוטן. מסעדות - עניתי קודם. בקשר לfast food - אפשר לאכול לפי הרשימה שצרפתי קודם. את ההמבורגר לבקש ללא לחמניה. לא להתבייש לשאול ולבקש מה שרוצים.

Immigrant

New member
בנודע לפאסט פוד - כמו שתבתי לגבי

מקדונלד'ס, הם "הודיעו" לאחרונה שגילו חומר טעם בשמן שמכיל גלוטן. לא ברורה ההשפעה של זה וזה נתון לשיקול דעתכם (אם אתם מחמירים, או מחמירים למחצה). לא ידוע כמה זמן החומר הזה נמצא שם, אנחנו בכל אופן לא ראינו תופעות יוצאות דופן אצל בתנו. בכל אופן, אנחנו נמנעים ממקדונלד'ס באופן כללי בחודשים האחרונים. שימי לב שלמרות התגלית הזאת, באתר שלהם הצ'יפס עדיין מופיע כנ"ג. וונדיס - אלטרנטיבה טובה למקדונלדס, אבל עם תפו"א אפוי, לא צ'יפס. באופן כללי, בהרבה מאוד מסעדות אמריקאיות טיפוסיות ניתן להסתדר...אפשר לבקש לצלות המבורגרים על מחבת נפרד, לבקש להגיש בלי לחמניות, רטבים ותוספות על צלחת נפרדת, סלט בלי קרוטונים ו/או גבינות שלא מכירים. אם הרוטב לסלט לא מוכר, לבקש שמן זית במקום.

saritsn

New member
שאלה נוספת חשובה ל- Immigrant

כתבת באחת התגובות למעלה שבסופר רגיל לא הכל מסומן. האם זה אומר שיש מקום לטעויות? הכוונה: האם לא מסומן בכלל? או האם מסומן והאינפורמציה לא נכונה??? שוב, תודה רבה רבה על עזרתך הרבה.

Immigrant

New member
זה אומר שרוב המוצרים לא מסומנים

כלל, אבל מוצרים שכן מסומנים הם בוודאות נ"ג (כלומר - אינפורמציה נכונה).

Immigrant

New member
אורלנדו

שאלת קודם לגבי אורלנדו. כמעט בכל בית מלון אפשר לבקש שיהיה מקרר בחדר. מה שאנחנו עושים בד"כ זה דואגים שיהיה חלב וקערות חד פעמיות, ואז יש ארוחת בוקר(קורנפלקס וקרקרים). המקרר עוזר גם לאחסן פירות שאפשר לקחת איתכם כשמסתובבים כל היום בחוץ, וחטיפים. בדיסניוורלד אפשר להזמין מראש ארוחות נטולות גלוטן במסעדות. המבורגר או נקניקיה בלחמניה וצ'יפס. חוץ מזה שיהיה לכם טיול מהנה, ואם יש עוד שאלות נשמח לעזור.

saritsn

New member
צצו שאלות נוספות...

אמרת שבדיסניוורלד אפשר המבורגר/נקניקיה בלחמניה???. יש שם לחמניות נטולות גלוטן??? ובקשר לקורנפלקסים---אפשר למצוא בסופרים הרגילים?? או שצריך יהיה להצטייד ב - Wholefoods ? יש מבחר של קורנפלקסים? באזור הפארקים של דיסני יש סופרים של Wholefoods ?

Immigrant

New member
שאלות נוספות

אין לי זמן כרגע לחפש ולפרט. מבטיחה תשובה עד מחר.

Immigrant

New member
תשובות

בדיסני וורלד במסעדות (לא בדוכנים) אפשר להזמין ארוחה ללא גלוטן (חברים בקבוצת התמיכה שלנו שהיו שם אמרו שהם עשו זאת) לא מצאתי באתר שלהם כלום על זה. אני מצרפת את את כתובת ההתקשרות שלהם. תשלחי להם אי-מייל ותקבלי את כל הפרטים. לפי מה שראיתי אין באזור whole foods. צרפתי לך רשימה של קבוצות תמיכה בפלורידה. צרי קשר עם הקבוצה באורלנדו. אני בטוחה שהם ישמחו לעזור לך ולתת לך רשימה של חנויות של אוכל ללא גלוטן באזור דיסני. בקשר לקורנפלקס קשה למצוא אותם בסופר רגיל. בwhole foods המבחר גדול יותרת וכל הקורנפלקסים שהם ללא גלוטן מסומנים (לא לשכוח לגשת ל-customer service) ולבקש גם רשימה. האוכל נטול הגלוטן ב - whole foods בעקרון לא נמצא במדפים מיוחדים אלא במדפים הרגילים ובד"כ מסומן כללא גלוטן אבל הרשימה שלהם מאד עוזרת.

למעלה