טיול ארכיונים

שטמון

New member
טיול ארכיונים

בעקבות מידע חדש שהגיע (כמובן הג´ואישג´ן דרכו איתרתי בן דוד של סבתא בשיקגו) מצאתי כי סבא של סבתא שלי, יונה היימן הכהן, עלה לארץ מוישנייבה, ליטא, ב 1891, התחתן כאן בירושלים ב 1892, הוליד כאן שמונה ילדים מתוכם שניים נפטרו ונקברו בירושלים. גוייס בכפייה לצבא התורכי ושוחרר עבור שוחד, ולבסוף ירד לשיקגו ב 1922. כל הפעילות הזאת ודאי השאירה רישום ארכיוני. למישהו יש רעיונות היכן לחפש?

כוכה

New member
וישנבה - בלרוס

וישנבה היא היום בלרוס, הייתה פולין בין שתי מלחמות עולם,וברית המועצות מ 1939. נמצאת 80 ק"מ מערבה למינסק, 100 ק"מ מזרחה לוילנה. ישנו ספר העיירה. חפש בהיסטוריה שם וישנו חומר גם בקובצי העיירות של הJEWISHGEN - לפי בלרוס - החיפוש הוא לפי שם המקום ושיוכו היום. בהצלחה!

friend9

New member
פריט ארכיוני

Jewishgen Databases Israel U.S. Dep. of state, Jerusalem...consular post records הגעת לשם? יש שם רישום על מסמך של Cohen Jonas ירושלים. נשאלות השאלות: 1. האם זה יונה היימן הכהן? 2. מה המסמך: תעודת לידה, נישואין, צוואה? בקשת דרכון או ויזה? או סתם אישור קבלת חבילה מארה"ב? על שאלה 2 (ובעקיפין גם על שאלה 1) ניתן לענות רק אחרי עיון במסמך עצמו. כיצד לקבל העתק המסמך? יש שם הסבר מפורט !!!

מה בדיוק מכיר מאגר זה../images/Emo35.gif

אני מוכרח להגיד שקראתי שוב ושוב את ההסברים שם, אך כנראה פספסתי משהו בסיסי שמונע ממני להבין מה יש שם
... ארנון

friend9

New member
מסמכים בעלי חומר גנאלוגי

מתוך תיקי הקונסוליות האמריקניות בארץ ישראל בשנים 1857 - 1935.

שטמון

New member
תודה לכולם

יום עמוס, ולא אספיק כנראה לבדוק את הלינק של הקונסוליה האמריקאית (המשחק של מכבי חיפה לא יחכה והתיקים האלו חיכו משנת 1800) אבל תודה לכל המגיבים. אגב כוכה, וישנייבה היא עיירת מוצאם של שמעון פרס ונחום גולדמן (או כך לפחות המקור שלי בוישניבה טוען). שוב תודה.

שטמון

New member
חתול בשק

הצצתי בדטה בייס של הקונסוליה האמריקאית. החומר עצמו נמצא בוושינגטון וכל תושבי וושינגטון והסביבה מוזמנים להוציא משם חומר חמש פעמים ביום (פרט ליום שבת). בקשות למשלוח בדואר יישקלו אבל צריך לשלוח אליהם 10$ בשביל חמישה עשר עמודים ראשונים, ועוד עבור כל עמוד נוסף. מכיוון שהאדם שאני מחפש נקרא יונה הכהן היימן ולא ג´ונס הכהן וידוע לי שבארה"ב הזדהה כהיימן, נראה לי קצת דחוק להתאמץ כך בשביל לקבל אישור שג´ונס כהן קיבל איזה חבילה מדוד באמריקה ב 1910. עוד פרט הוא שהיו אז מכסות הגירה, ומשפחתי השתמשה בפספורטים אוסטרים מזוייפים כי ההגירה מארצות "לא מפותחות" כמו "פלסטינה" היתה מאד מוגבלת (רצו לשמור על אמריקה "נקייה" מכל מיני גורמים כמו יהודים. פרשה אמיתית ומאד עצובה שאפשר לקרוא עליה בספר של סטיבן ג´יי גולד ´אין מידה לאדם´), כך שלא ברור איפה ומתי ביקשו את הויזה. ידוע לי שהאוניה יצאה משרבורג לסאות´המפטון ומשם לאמריקה כך שסביר שהתחילו את המסע, השיגו פספורטים מזוייפים בדרך ורק אז קיבלו את הויזה. שוב תודה על ההפניה ללינק.

א י י ב י

New member
אליס איילנד

כדאי לנסות לאתר דרך האתר של אליס איילנד השומר אינפורמציה על 20 מליון מהגרים שהיגרו לארה"ב בשנות ההגירה הגדולה.

א י י ב י

New member
צילום מסמך הכניסה

ניתן להגיע עד צילום מסמך הכניסה של הנכנס עם חתימת הנכנס ופרטים נוספים עליו כגון גיל, לאום, שם נמל המוצא , תאריך כניסה.

friend9

New member
צודק, אבל...

מובן שאתה צודק !! אבל כוונתי בתשובתי הייתה כפולה: גם לנסות לעזור לך וגם להביא לידיעת משתתפי הפורום אתקיומו של מאגר נתונים זה.

למעלה