טיול ארוך לאירופה

ngn224

New member
טיול ארוך לאירופה

היי אני אשמח אם תוכלו לעזור לי ניסיתי להסתכל בשרשורים קודמים וגם קצת לחפש באינטרנט אבל לא מצאתי תשובה ברורה.
אני ביולי טסה לטיול ארוך באירופה. הסדר הוא ככה : מונטנגרו,איטליה,ספרד,פורטוגל,אירלנד,אנגליה,הולנד,גרמניה...
הבנתי שיש את עניין "אמנת שנגן" ושאסור לשהות יותר מ3 חודשים בתוך חצי שנה במדינות מסוימות...
הבנתי שיש צורך בויזה מסויימת... איפה אני צריכה להוציא את ה"ויזת שנגן"? והסתכלתי שאני חושבת שמונטנגרו לא נמצאת בהסכם אז הספירה של ה90 יותר תתחיל כשאצא ממונטנגרו?
ואם אני באמצא הטיול מבקרת באירלנד ובריטניה... הספירה מפסיקה? איך זה הולך? ומה אני יכולה לעשות כדי לטייל טיפה יותר מ3 חודשים?
תודה רבה על העזרה :)

קצת סדר

ישראלים לא נדרשים בויזת שנגן, דרכון ישראלי מקנה "ויזת תייר" אוטומטית למשך 90 יום ברחבי האיחוד האירופאי. מותר לך לשהות 90 יום מתוך כל 180, כלומר בערך 3 חודשים (לאו דווקא רצופים) כל חצי שנה. אני לא יודעת לגבי מונטנגרו, אבל בבריטניה שאכן לא נכללת בשנגן מותר לשהות עד חצי שנה על ויזת תייר. עם זאת, הספירה של השנגן לא תתאפס אם תכנסי במהלך הטיול למדינה שלא חברה, אלא תמשיך ברגע שתחזרי למדינה שכן חברה (כאמור, 90 יום שהייה חוקית מתוך כל 180 יום).
שמעתי פעם על כך שניתן להאריך ויזת תייר בשגרירויות אבל לא יודעת איך זה הולך. בכל מקרה, בפורום אנשים שמבינים יותר ממני בנהלים האלה - חכי שיענו לך המומחים.

ngn224

New member
תודה רבה

אז אין לי כל כך ברירה וזה 3 חודשים ככה או ככה?
ואת הויזת תייר אני צריכה להוציא במיוחד?

crips

New member
אם את רוצה להיום שם יותר מ-90 יום מתוך 180

אז תצטרכי ויזה מיוחדת, מהשגרירות של המדינה הראשונה בשנגן אליה את נכנסת (במקרה שלך איטליה).

ngn224

New member
רק לאיטליה?

ואם אני מוותרת על השהייה הממושכת אז אני לא צריכה להוציא שום ויזה?
ואני אמורה ללכת לשגרירות ישראל באיטליה?

crips

New member
לא - שגרירות איטליה בישראל

אם איטליה היא הארץ הראשונה שלך בשנגן בטיול, אז היא הכתובת שלך לבקשת ויזה ממושכת.

אם את מוותרת על השהייה הממושכת, לא צריך ויזה, רק דרכון ישראלי, וכרטיס טיסה חזרה לישראל למקרה שיבקשו לראות.

ngn224

New member
כמה זמן זה לוקח?

אני חייבת כרטיס טיסה חזרה? כי כרגע אין לי.
אז אני הולכת לשגרירות איטליה בישראל?

למעלה