טיול אחרי הצבא

loffler

New member
טיול אחרי הצבא

צהריים טובים אני חייל שעומד להשתחרר בקיץ הקרוב (אוגוסט 07) ליתר דיוק. אומנם יש עוד לא מעט זמן עד לרגע הגדול אבל בכל זאת אני מתחיל לתכנן את הטיול שאני רוצה לעשות. אני רוצה לטוס לאוסטרליה וניו זילנד בסביבות אוקטובר (07) לתקופה של חצי שנה. אשמח עם תעזרו ותייעצו לי לאן כדי ללכת ו"לבנות" טיול מסוג זה... בחברת נסיעות? בחברות כמו "למטייל" וריקושט?... אומנם יש לי משפחה בסידני אבל לא עליהם אני רוצה לבסס את הטיול למרות שזו יכולה להיות נקודת מוצא לא רעה בכלל... עם מישהו היה באיזור זה וחזר משם אשמח שיעזור לי... סופ"ש נעים... יובל

אזרח111

New member
בוגדת!!!!!

אזרח111

New member
Wow, that was QUICK

כפרע, התחלת לרפרש בטירוף?
ואולי אני אסע לאנשהו בקיץ, אין לדעת. לא משהו שיימשך יותר מדי זמן, בכל מקרה ... קצת חופש.

yehuda18

New member
את נוסעת

לקורס קיץ בדיני ביטוח. ואל תכחישי.. יא חננה

loffler

New member
אני אשמח...

אבל לעניין... מישהו כאן יכול לעזור/לייעץ?...

Jan22

New member
אני אומר לך מה

אישית לא טיילתי בחו'ל (אבל בארץ כן!) אולם הרבה חברים שלי כן טיילו ,טיולים של חצי שנה - שנה. בעיקרון די ישבתי עם כמה מהם ובנינו תוכנית מלאה שכללה מסלול מפורט ופרטני (בראש ובראשונה) ,לינה בכל מקום שמגיעים אליו ,קשר עם גורמי ביטחון / הצלה במקרים של "לך תדע" (זה חשוב ,אין לך מושג כמה ,חבר אחד שלי נפל באמצע טיפוס הרים ,נפל משהו כמו 20 מטר ונשאר מדמם קרוב ל5 שעות עד שבמקרה הגיע תייר "פסיכי" נוסף. לא היה לו מושג לגבי מספרי טלפון של הגורמים הנחוצים). מה עוד ,את המסלול עצמו בנינו בעצמנו ,איך ? א-נ-ט-ר-נ-ט-! אם אתה באמת רציני בנוגע לטיול אז אין לך שום בעיה לשבת לילות על גבי לילות ,עם נייר ועט ,ולתכנן באיזה נתיב תלך ,כמה מים תיקח ומתי ובאיזו שעה תפתח את הפק"ל קפה והאוהל. כמה דברים שתמיד צריך : מצפן ,מספרי טלפון ,תעודות BACKUP (במקרה ונעלמות לך הרגילות). בקיצור ,סיפור לא קטן.דבר קטן אני כן אומר לך ,אין לך מה לחפש אצל חברות נסיעות ,רק אתה ,הספר והאנטרנט !

Jan22

New member
יהודה,איך פעם אמר ג'אן

לך תכין קפה ! ועדיין אומר (כבוד!) .

Jan22

New member
אווא כמה קפה זורם אצלי

בוורידים ,אני לא מגזים ,שתיתי כבר איזה 10 כוסות מהבוקר!

haych

New member
ג'אן...

אתה לא חושב שזה מוציא את הכייף מכל הטיול? לתכנן זה סבבה, גם אני בעד, אבל עד כדי כך לפרטי פרטים?? זה לא טיול של שבוע שיש לך את האתרים שחובה לבקר בהם ואתה צריך לדחוס את כוןלם בפרק זמן קצר. זה טיול ארוך, שבו אתה כל הזמן פוגש אנשים שונים והתוכניות שלך משתנות בהתאם. לתכנן באיזה נתיב תלך וכד' זה קצת מוגזם ויותר מזה-זה גם ככה לא יצא לפועל. אני מתכננת בגדול. בגלל שאין לי ספר על נ"ז אני מכינה מסלול כללי-שאני אדע איפה יש מקומות מעניינים. את הסדר ואם לנסוע לשם או לא-אני אחליט כבר תוך כדי טיול. לגבי הניירת וציוד הכרחי-בזה אין ספק שאתה צודק.

Jan22

New member
תראי

שעשיתי טיול של איזה חודש וחצי בצפון הארץ+אילת אז הגדרתי לעצמי איפה אני אשן ,מה אני אוכל ומי אני אפגוש . את פוגשת אנשים ,כן ,אבל את צריכה גם לקבוע האם זה אמור להשתלב או לא בלו"ז שלך: אנחנו רצינו לטייל בX,Y,Z , ופגשנו אנשים לפני שהגענו למקומות הנ"ל ,אבל לא הבאנו לזה "להפריע" ,יותר חשוב היה לסיים את המסלול שנקבע מראש! לא יודע ,זה שאת לא מכירה מקומות מעניינים זה בטוח ,את לא גרה שם ,אבל בשביל זה "אלוהים/ישו/מישהו אחר" ברא את האנטרנט ו/או את "פורום טיול תרמילאים" שמכיל ה-ר-ב-ה הרבה מידע ,חוויות ומה לא. ואני מניח שאת מכירה את "למטייל" ,מהאתרים הנ'ל את יכולה לחלץ את כל המקומות שצריך ולקבוע כמה זמן תהיה בכל מקום וגם מספר הימים המוקצבים. תאמיני לי ,קחי מצפן ,ופלאפון לא חשוב איזה (גם ענתיקה לפני 9000 שנה) ,העיקר שתוכלי להתקשר לרשויות! כמו כן מצלמה ( עדיף לא פילים אלא יותר דיגיטאלית) ,פק"ל קפה איכותי .אלה ארבעה דברים שתרמילאי **חייב** עליו.

haych

New member
כשזה בארץ זה הרבה יותר פשוט.

כשאתה מטייל בחו"ל, המסלול שלך יכול להשתנות 100 פעם ביום. פתאום תשמע שהמקום שכ"כ רצית להגיע אליו לא כזה מלהיב, או שיש אחלה חבר'ה שממשיכים לכיוון אחר, או שלא יודעת מה! או שהגעת למקום מסויים, טוב לך שם ואתה רוצה להשאר יותר, אז לא תעזוב אותו רק כי הזמנת מקום לינה 200 ק"מ משם. זה הטיול שלך, תזרום ותעשה מה שבא לך. אני יודעת שיש לי פרק זמן מסויים לסיים אי דרומי. כמה ימים אני אהיה בכל מקום? זה כבר תלוי בכייף שלי. פלאפון אני לא לוקחת, מצלמה קניתי באילת ואני עדיין משלמת עליה, יש לי עוד כל מיני רכישות קטנה וסה"כ אני מוכנה. עוד 43 ימים!!!

למעלה