טיול או לא?

Delice

New member
טיול או לא?

שלום לכולם,
למרות שזה לא כ"כ קשור לפורום אני אשמח לשמוע דעות
אני בן 23, השתחררתי לפני שנה וחצי כמעט.
שנה אחרי השחרור הייתי בארה"ב במחנה של הסוכנות ועשיתי עוד טיול של חודשיים(4 חודשים סה"כ)
הטיול היה אמור להימשך עוד אבל בגלל משהו לא צפויי(בריאותי) לצערי הרב נאלצתי לחזור.
הטיול בחו"ל שינה אותי ועזר לי מאוד אבל אם זאת התבאסתי שהוא לא הלך לפי התכנון המקורי(שהיה אמור להיות יותר)
יש לי התלבטות רצינית אם לנסוע הקיץ או לא כדי להמשיך.
לפני שכל המתלהמים/מתנגדים יגידו שזה בזבוז כסף- אני חייב להגיד שאם לא הייתי עושה את הטיול הזה, הייתי מוצא את עצמי לומד משהו שעכשיו אני לא בטוח בכלל שאני רוצה ללמוד. מה גם שזה בערך החלום שלי ונשאר לי כסף מהטיול הקודם. וגם הטיול הזה פתח לי את הראש לכיוונים אחרים.
אני בהתלבטות כי מצד אחד זאת באמת הוצאה וגם אין לי חברים שרוצים לנסוע לאותו יעד(ומניסיון מהפעם הקודמת אני לא בנאדם שמחליפים שותפים ומוצאים אחרים על הדרך) אבל מצד שני אני לא רוצה להרגיש פספוס וכן חשוב לי לטוס...
חשוב לי להיות עם אותו שותף/ חבר למשך כל הטיול(שהתכנון הוא 3 חודשים בערך...)
מה דעתכם?

DetailedJump

New member
לא כל כך ברורה ההתלבטות

לא פירטת ממש מה עומד מול מה- טיסה בקיץ לשלושה חודשים לא חייבת למנוע ממך להתחיל ללמוד. (טס ביוני-יולי-> לגמרי יכול לחזור עד אמצע אוקטובר, במסגרת שלושה חודשים..)

בכל אופן, אם זו ההתלבטות, לגמרי טוס. ואפילו אם זה אומר לדחות את הלימודים בעוד שנה. סו ביג פאקינג וואט, תלמד בגיל 25 ולא בגיל 24. עצוב שאנחנו כבולים למין סכימה משורטטת מראש, ואם אנחנו לא ניפול במדויק לתוכה, אז נבזבז זמן, כסף וכו'. החוויות האלו לא יחכו לך- יש תקופה די קצרה שבה אנחנו כל כך חסרי מחוייבות ואחריות (סטייל משפחה, ילדים חשבונות וכו') שבה אפשר להגשים את הטיולים האלו. לעומת זאת, העבודה שתעשה עד הפנסיה, ועוד איך תחכה לך. היא תהיה שם כך או כך, גם אם תחיל ללמוד- רחמנא לצלן- בגיל 27 המופלג..

הלוואי שהייתי עושה פוּס לפני שהתחלתי ללמוד, כדי לעשות עוד טיול אחד. הטיול הראשון היה הדבר הכי יפה, טוב שיכלתי לתת לעצמי. אני בודאות אעשה עוד אחד- אבל זה רק הולך ונהיה יותר קשה בזמן ואחרי לימודים (הרי ברגע שאתה מסיים ללמוד, אתה חייב להתחיל לבנות את הקורות חיים שלך ולצבור ניסיון וכו' וכו'..).

זו דעתי

Delice

New member
לגמרי מה שאני מרגיש

הסכימה הזאת שאנחנו צריכים ללכת בתוכה כמו עדר, כך או כך אני אתחיל ללמוד בגיל 25 ותודה לאל שדחיתי את הלימודים אחרת בדוק הייתי הסבה.
מה ש"מפחיד" אותי הוא שאחרי שאני אוציא את ה-30-40 אלף לא יישאר לי מספיק כסף להמשך(יש לי כסף לכל התואר מראש מההורים שלי חוץ מהכסף לטיול) וזה ישפיע על התקציב שלי בתור סטודנט

Delice

New member
חוץ מזה גם

אין לי מושג עדיין מה ללמוד- פסיכומטרי יש לי(לא כ"כ טוב, 535) והבגרות שלי היא 103.5
ככה שאני לא יודע איך לבנות את הלו"ז ככה שאני אחזור עדיין יישאר לי זמן לעוד פסיכו' במידת הצורך+ להחליט מה ללמוד....

Delice

New member
ועוד נצל"ש אחרון- היח' ללימודי שפות

יש מישהו שלומד שם? איך זה מועיל מבחינת תעסוקה אח"כ?

littlerunaway

New member
אם אתה באמת לא יודע מה ללמוד

אל תפסול את האפשרות לחכות עם הלימודים עוד שנה. בזמן הזה תוכל גם לעבוד ו"להחזיר" את הסכום שהוצאת על הטיול.

למעלה