טיול אופניים בדרום צרפת

galcsolal

New member
טיול אופניים בדרום צרפת

עכברי הפורום שלום,
אני מתכנן לעשות בספטמבר טיול של חודש בערך עם אופני כביש כשכל הציוד האישי נמצא על האופניים באיזור דרום צרפת.
מאיפה ניתן לקבל אינפורמציה על טיול כזה?
אם מישהו עשה טיול בסגנון כזה במערב אירופה ויש לו אנרגיות ורצון טוב לתת לי קצת ידע בפרטי אשמח.

bnayal

New member
עשיתי רכיבה כזאת אבל לא על אופני כביש...

אשמח לענות על שאלות

אני רכבתי מברלין לרומא (דרך צ'כיה ואוסטריה)

ItsikH

Member
לא אמור להיות שונה מהותית מספרד בה רכבתי רבות וגם בדרום צרפת עברתי באחת הפעמים [מה שכן, מהצרפתים התלהבתי הרבה פחות בלשון המעטה].
הסיכון היחיד הוא מציאת מקום לינה, וזה תלוי מאוד בעונה, לדעתי ספטמבר כבר מחוץ לווקאנס.
אני בעד ציוד מינימלי, בצרפת בספטמבר עלול להיות כבר גשום [אפילו באוגוסט לרוב], איני יודע לגבי הדרום מהבחינה הזו. למעט ציוד גשם וחורף, אפשר להסתדר עם שני סטים של בגדים, אחד עליך ואחד בתיק, ולכבס כל יום ולסחוט היטב. גרביים תרמיות עדיפות בעיני על ערדליים כל זמן שיבש - טובות כמעט בכל מצב [אפילו מים לא ממהרות לספוג].

אם המסלול מעגלי זה עוזר מאוד, כל ציוד נוסף אפשר להשאיר בנקודת הסיום מראש.

oren_hershco

New member
דרום צרפת

חפש תיעוד של אנשים שרכבו באזור בקישור הזה.

אנחנו רכבנו שם לפני שנתיים, באזור Luberon (תת-אזור של חבל פרובנס). יש מפות אופניים מצויינות, בחינם, בכל Tourist Information. הן מפנות אותך לכבישים צדדיים מאוד ויפים מאוד, או כבישי אופניים ייעודיים. בד"כ הכבישים גם מלווים בשילוט. אני מניח שגם באזורים אחרים תמצא מפות כאלה בקלות.

תנועת המכוניות בכבישים הצדדיים האלה היא אפסית. ממזרח ל- Luberon יש שמורת טבע הררית, אליה לא נכנסנו כי טיילנו עם פעוט בן שנה וחצי. זה אמור להיות יפה.

יש ספר של Lonely Planet שנקרא "Cycling France". הוא טוב בעיקר לבחירת האזורים בהם תטייל, אבל ניתן להשיג את המידע גם מהאינטרנט.

אתה יכול להירשם כחבר באתר Warm Showers ולהתארח אצל רוכבים אחרים בדרך (כמובן, בתיאום מראש)

בחלק מהערים הקטנות יש אוכלוסיה מורגשת של - איך נגיד? - מהגרים מצפון אפריקה. הם מתבטלים בבית הקפה במרכז העיירה, ונועצים בך מבטים חשדניים, כשמזהים שאתה ישראלי (מזהים מייד, לא יודע איך, אולי בגלל המבטים מצידנו). לא נעים.

אל תצא ברכיבה מעיר גדולה, כמו מרסיי או ניס. זה תמיד בלגן ותמיד מלא בתנועה. קח רכבת לעיר מרוחקת, ותתחיל את הרכיבה משם.

YotamKa

New member
לפני כשנתיים עזרתי לגיא חלמיש במסלולים

באיזור, שיוצאים מעיירות קטנות יחסית. הכתבה מתמקדת בחלק של פרובנס שאינו מצוי על החוף ממש.

הכתבה שיצאה מזה יכולה אולי לעזור לך בבסיס למסלולים. שים לב ש'דרום צרפת' זה משהו גדול. חצי מהאלפים וכל הפירנאים נמצאים בדרום צרפת, וכן גם המאסיף-סנטרל שאותו פחות מכירים אנשים רגילים.

http://bikepanel.com/p/7763

ariasdo

New member
הכתבה יפה, חידה מה אתה מזהה במסלול של הוונטו

galcsolal

New member
רק עוד שאלה (ואז רק עוד כמה...)

קודם כל תודה לכל העונים גם בפרטי וגם כאן כבר הספקתי לעבור על רוב האתרים\כתבות שנתתם וזה בהחלט עוזר.
התכנון של הטיול שלי הוא לצאת מליון ׁ(אירוע משפחתי) לעלות לאלפ דואז, לרדת לכיוון מארסיי->טולוז->באסק קאנטרי מהצד הצרפתי
ואז או לבילבאו או לבורדו.
אם יש למישהו השגות בעניין וכיוונים חדשים אשמח לשמוע.
-האם יש אתר אינטרנט,גם באנגלית למציאת שותפים לטיול?
-האם זה ריאלי לכוון לממוצע של 80 ק"מ רכיבה ביום ?

odedbc

New member
www.trentobike.org המון אינפורמציה. קח בחשבון

אפשרות גשם בספטמבר

odedbc

New member
לרוכב מנוסה 80ק"מ ליום ריאלי, אבל לא יותר מזה

יש הרבה עליות והאופניים העמוסים כבדים.
תכנן להגיע ליעד עד 3-4 אחה"ץ,
זה יותיר לך זמן גם לשבת ולהסתלבט במקומות יפים, להגיע ליעד באור יום, לנוח ולצאת לטייל בערב.
תכנן גם אפשרות באמצע המסע, להשאר במקום אחד יותר מיום לצורך מנוחה, או אם המקום מעניין\יפה וכו'.
בדוק היטב כל יום מזג אויר וטמפאטורה ליום המחר. לטפס הר בגשם לא נעים אך ממש קשה. לרדת מההר בגשם עם אופניים כבדים, כבר יכול להיות בעייתי.
בהצלחה

ItsikH

Member
גם 100 ומעלה אפשרי בממוצע, בתלות בהיקף הציוד, מזג האוויר והטופוגרפיה. לדעתי במסלולים הרריים כאלו יש להמנע בכלל מרכיבה עם ציוד בגשם שוטף, הסיכון גדול מדי בירידות [בעליה לא מפריע כמעט כלל].

YotamKa

New member
המלצה שלי, אל תכנס לאלפים בטח שלא לאלפ דואז

עדיף לך לנוע בין מקומות יותר מיושבים במיוחד עם מרחקים קצרים כמו שאתה מתכוון לרכוב.

האלפ-דואז בעצמו זו מלכודת תיירים מכוערת שאני נפלתי בה למרות אזהרות. גיאחה - במסע אחר שלו - נפל גם הוא שם למרות האזהרות שלי.

80 קילומטר ליום זה אומר ב-25 ימי רכיבה (מניח שיום בשבוע תרצה לא לרכב כלל) יש 2000 קילומטרים.
הנה מסלול אפשרי, שהייתי עושה לו היתה לי האפשרות והרצון כמו שלך:
http://goo.gl/maps/pDUPj

לקח לי 5 דקות לתכנן אותו עם עקרונות מנחים אלו שמתאימים לדעתי לדרישותיך:
1. להתרחק מערים גדולות.
2. בלי כבישים ראשיים.
3. ביקור במקומות עם נוף יפהפה.
4. בלי עליות גדולות מדי.

מכיון שלקח לי 5 דקות, מן הסתם זה לא מסלול מושלם. מה שתצטרך לתכנן טוב זה שהעצירות הליליות שלך יהיו במקומות עם אכסניות. בספטמבר לא אמורה להיות בעיה למצוא מקום פנוי גם בלי להזמין, אלא אם נפלת על איזה פסטיבל מקומי שאין לך כל דרך לדעת עליו.

YotamKa

New member
הסבר

זו לא מלכודת שמישהו טמן, זו פשוט עליה לא יפה במיוחד ולא קשה במיוחד. אתה מטפס שם בכביש רחב מדי, עם משאיות. בחרו בה לטור בגלל מגרש החניה הגדול של אתר הסקי שלמעלה. זו גם הסיבה לבחירה בעוד עליות בטור כגון דוז-אלפ, אקס-3-דומיין, קורשבל וכו. יוצא מהכלל - פלאטו-דה-ביי. גם העיירה שמתחת בורג-ד-ואזאן פחות סימפטית מערים כמו ברסלונט ו-DIE.

כך הזהירו אותי ולא הפנמתי, ואני הזהרתי את גיא חלמיש והוא לא הפנים.

ייתכן ומישהו אחר נהנה שם מאד, סך הכל זה עניין של טעם.

תיאור שלי את האלפ
תיאור של דודי גלבוע חבר של גיאחה את האלפ

galcsolal

New member
מה עם מאונט ונטו?

בתור בן לאבא צרפתי, גדלתי על הטור דה פראנס.
אני חייב לתת איזה קלאסיקה אחת או שתיים משם....
יש איזה הר יפה שתוכל להמליץ עליו לטיפוס?
בכל זאת צרפת....

YotamKa

New member
לשם תלך, גם נמצא בסביבה לא הררית מדי

(כמו התבור), וגם זו עליה טבעית יותר, במיוחד מהכיוון הקל מ-SAULT, אבל הכיוון הקלאסי הוא מ-BEDOIN. המסלול שנתתי לך עובר ממש למרגלותיו.

yshor

New member
לא כל כך מסכים...

אפשר ללכת לאלף עליות אחרות אבל אף אחת מהם היא לא אלפ-דואז.
קלה מדי??? אז תעלה על פלטה. היא שקולה לפעמיים נס הרים וקצת יותר.
מעבר לזה יש מסביב לעליה כ 25 מסלולים שונים שמשלבים אותה או מסביבה.
מספיק שבירידה תחתוך מזרחה (ליד העיירה "הואז") ואתה נמצא במרפסת מדהימה מעל העמק ובכביש שבקושי טוסטוס עובר בו.
אם תחתוך מערבה אתה בלופ של הקטע הכפול משנה שעברה. גם שם יש מרפסות, אגמים קטנים.

גם לא מבין מה זה מלכודת תיירים. אני שתיתי למעלה בירה וקניתי חולצה של אלפ-דואז. נלכדתי? בסבבה.

מסכים איתך שזה עניין של טעם. האלפים וגם הדולומיטים והפירנאים יפים כמו ים. אי אפשר להשתעמם מזה או למצות.

חג שמח!

galcsolal

New member
לא משנה לי הקושי כ"כ

גם לא משנה לי אם יהיה כמה "חובבנים" על הכביש ולא רוכבים "אמיתיים" כמונו,
תכל'ס אף אחד מאיתנו הוא לא פאנטאני...
השאלה בקשר לאלפ דואז אם מבחינת יופי זה שווה את זה או לא?
ועוד שאלה, האם למסעות אופניים כאלה יוצאים עם איירובאר או לא?

ItsikH

Member
אם אתה עם כל הציוד הנדרש עליך, אפילו אם מינימלי כפי שתארתי, אין שום הגיון באירובאר, הוא לא יספק שום יתרון ומנגד ייצור סיכון מיותר.

למעלה