טיולי דיונות

• פותח הנושא natyh
  • פורסם בתאריך

natyh

New member
טיולי דיונות

הדיונה לא גרה כאן יותר . כמחוה לדיונה הגדולה בחוף ניצנים שאולי עוד מעט תעזוב אותנו להלן אתם מוזמנים להעלות כאן את סיפורי הדיונות שלכם : דיונות גבוהות נמוכות צבעונות או צהובות , כאלה שריתקו אתכם או כאלו שעייפו אותכם . דיונות שטסתם ימים והלכתם שבועות כדי להגיע אליה או סתם אחת ליד הביית: עולם הולך ונעלם דיונות ,עוד מעט לא יהיו כאן יותר .

jeshu

New member
יש את הדיונות הגדולותשל Death Valley בקליפורניה,רק שזה אחד המקומות החמים בעולם (והשני הכי נמוך). בהודו בראג'אסטן טיילתי לי בין הדיונות - המון דיונות. אגב,בישראל יש עוד דיונות לא רחוק מהכביש שיורד לאילת דרך אזור ניצנה ויש את חולות ניצנה. באמת חבל על החולות שלנו שנעלמים.

natyh

New member
אתה יכול למקם אותן את הדיונות

איפה על הכביש איזה גובה איך מגיעים . אגב היה ספור מעניין על הרפתקן שניסה לחצות את העמק הזה בחום של 50 מעלות התינון שלו פספס חמישה ק"מ כי הוא חישב נכון את ההתיבשות . הוא נפתר מהתיבשות 5 ק"מ לפני הסוף . מישהו יכול להרחיב אולי . תודה . נתי

jeshu

New member
אני כבר לא זוכר עצרנו שם בדרך בטיול השנתי של כיתה י"ב. לי עוד היה מורה שהיה אחראי אצלנו על הטיולים וידע מה עושים עם זה.לא כמו ברוב בתי הספר היום שלוקחים קבלן משנה כמו אגד תיור או איזה חברה מעפנה אחרת שמייצרת טיול זקנים חסר עניין,אתגר,חינוך או לימוד. בנוגע ל-Death Valley אני בטוח שמספר אנשים כבר קיפחו בו את חייהם.בדומה למדבר יהודה שלנו שגם בו לא מעט אנשים כבר מתו מהתייבשות. בנוגע לעמק עצמו - הייתי שם בטיול משפחתי עם ההורים ואחי כשהייתי בן 13 וגרנו בלוס אנג'לס.אני זוכר שרציתי להגיע לדיונה הגבוהה (מהאחרות)והתחלנו ללכת בכיוון.אבל המרחק היה ארוך ממה שנראה ולא הגענו וגם לשאת את החום בעמק היה עניין לא פשוט. ויש בהן משהו בדיונות שפשוט נמשך ונמשך כאילו אין להן סוף.אולי אני צריך פעם אחת לנסות לחצות דיונה.

natyh

New member
נס במילנו

ובמדינת ישראל כשמחפשים דיונות מוצאים : מלחמות ונסים . אז נס במילנו או מ נתן את ההוראה ? כאן .

natyh

New member
אולי פה

פה ליד שחרות קצת אחרי צומת שיזפון לפי מפת הרי אילת ?

natyh

New member
נענה לאתגר

מי מעוניין בטיול קטן משחרות לדיונות : בבקשה לשרשר ולציין מועד נוח . לינה הכי נוחה בחאן שחרות .

jeshu

New member
אבל תקופת הבחינות בפתח.... איפה זה שחרות בדיוק ?

למעלה