טיולים עם הכלבים

joyjil

New member
שלושה טיולים ביום

בוקר - בדר״כ חצי שעה... ללואי אין מסלול קבוע של ממש וזה גם לא ממש משנה לו. לרוב זה בעיקר לשוטט.
צהריים - בין 45 דקות לשעה וחצי (במצבים אופטימליים:)) בעיקר משחקים בחוץ, חשיפה לשכונה ומפגש עם כלבים אחרים.
לפעמים הוא מועיל בטובו להראות איזושהי התעניינות בכלבים אחרים, לרוב הוא עומד בשקט בסבל >.>'
ערב - טיול יותר קצר של 20-30 דקות
בעיקר לצרכים.
על אילוף אני עובדת איתו יותר בבית
ובינתיים הוא מתקדם נחמד :)
בשבתות הוא כמובן זוכה לפינוק רחב יותר שכולל סיבובים יותר ארוכים, פארקים, גינת כלבים (בינתיים חושש.. נקווה שישתפר בהמשך), ריצות והפעלות.
אבל כמובן שלרוב תמצאו את העצלן בפוזיציה כזאת, מצפצף על כולם==>
 

peanut1

New member
איפה אפשר לשחרר את הכלבים?

ראיתי שהרבה מכם כתבו שהם משחררים את הכלבים. אתם לא מפחדים שהכלב יברח או יתרחק מדי? או מפקחים?
ובכלל.. איפה אפשר לשחרר אותם?

אני גרה בתוך עיר. יש גינות באזור אבל לא גינות של כלבים במרחק הליכה.
 

עמית184

New member
פארק הירקון

וכן, בהחלט דרושה מידה לא מועטה של שליטה בכלב, בפרט באזור פתוח מלא באנשים, רצים, ילדים, אופניים, כלבים אחרים, חתולים, ברווזים, אווזים, עורבים, חתולים ואוכל. הרבה אוכל. הרבה הרבה אוכל (זבל מפוזר בדשא, שאריות של פיקניקים, ימי הולדת ומנגלים). אה, וגם נהר. כלבים לא מעטים אוהבים לרוץ ולהיכנס לנהר.
 

annadolly

New member
אצלינו

אין חוק שאוסר לשחרר את הכלבים, כל עוד הם נמצאים תחת שליטה של הבעלים. יש מקומות מסוימים שדורשים כלב על רצועה. כל עוד הכלב ממושמע ולא נמצא איפה שיש סכנה אני תמיד משחררת. כמובן שאם נמצאים בעיר או במקום הומה אדם היא לא תהיה משוחררת.
באנגליה אין דבר כזה גינת כלבים, אבל ברוב הפארקים אפשר לשחרר את הכלב. לא קרה לי שקראתי לה לבוא אלי והיא לא באה. זה שילוב של הרבה עבודה איתה כשהיתה צעירה, אבל גם מזל כי יש לה אופי נוח שאוהב לרצות.
 

KallaGLP

New member
מזונב גדול ועצלן.

לרוב 3 טיולים ביום. כשהיינו בארץ, זה כלל טיול בוקר קצר, טיול צהריים של כ-20 דקות (בקיץ אחר הצהריים) וטיול ערב ארוך של שעה או יותר שבמהלכו היה משוחרר ושיחק עם כלבים אחרים בפארק השכונתי (כלומר, רוב הזמן הכלבים סביבו שיחקו והוא אחרי זמן די קצר מיצה ורבץ על הדשא תוך כרסום איזה ענף). בסופי שבוע רבים - טיולים ואף סופי שבוע שלמים בטבע, משוחרר חלק ניכר מהזמן.
מאז שעברנו לארה"ב המצב השתנה. בבוקר עדיין דומה. אחה"צ וערב גם שני טיולים, שביחד הם לרוב בין שעה לשעה וחצי ואף יותר. בטיולים האלה עושים איתו הליכה בתוך היער שליד הבית, אך לא משחררים כי אסור ומקפידים כאן (אפילו באזור שקט ומבודד כמו שלנו). בדרך לעתים קרובות מחליף "ברכות" עם כלבים אחרים, אך כולם קשורים ואין אפשרות למשחק. מדי פעם משתדלים להגיע לגינת הכלבים העירונית. היא אמנם גדולה, אך קצת רחוקה ולא ממש מצדיקה את המאמץ הלוגיסטי כי הוא לא כלב שמרבה לשחק עם כלבים אחרים. הוא ידידותי, אך לא אנרגטי במיוחד וממצה את החוויה די מהר. כשיוצאים לטיולים בסופי שבוע, לוקחים אותו (פרט למקומות שבפירוש אסור להכניס כלבים), אך הוא לרוב לא משוחרר כי במרבית המקומות אסור. למען האמת, אני מרגישה שכאן הוא פחות נמשך לטייל מחוץ לבית ומעדיף את הגינה הפרטית. בארץ הייתה לנו אמנם גינה די גדולה, אך אני לרוב הגבלתי אותו לשטח מגודר בתוך הפרגולה, ולכן אהב לצאת לרחוב. כאן יש שטח הרבה יותר גדול שכולו עומד לרשותו והא מבלה בו את מרבית זמנו, משחק בחוץ עם הילדים, מתגלגל על הדשא או סתם ישן או רובץ ומתבונן בחיות הרבות המסתובבות כאן. כשיוצאים איתו לרחוב, במיוחד בשעות הערב, די מהר מתחיל למשוך הביתה - הוא לא כלב אנרגטי והגינה כנראה מספקת אותו כמעט לגמרי מבחינה זו. בטיולים בחוץ בשעות מוקדמות יותר נהנה בעיקר לרחרח ולעקוב אחר שלל בעלי החיים השונים שיש לנו בשפע ממש ליד הבית וביער (שאליו נכנסים אחרי הליכה של 3 דקות), החל מפרות, סוסים, תרנגולי הודו, ציפורים וזוחלים מכל הסוגים והמינים וכלה בסנאים וצבאים.
לסיכום, אם להשוות בין קליפורניה לישראל, הכלבים בארץ מקבלים הרבה יותר חופש (כי החוק הוא רק המלצה ולא כי יש יותר גינות כלבים), ואילו כאן יותר מתחשבים בבני אדם וברוב המקומות לא משחררים, והרבה יותר נקי פה כי הרוב אוספים צרכים. לכל מצב היתרונות והחסרונות שלו, אך לדעתי בארה"ב מי שיש לו כלב אנרגטי והוא לא גר במקרה ליד גינת כלבים חייב להשקיע הרבה יותר כדי למצוא לו הזדמנויות תכופות וקבועות להוצאת אנרגיה. למזלי, עם הכלב שלנו אין את הבעיה הזאת, אם כי עדיין קצת חבל לי שהוא פחות מבלה זמן איכות עם כלבים אחרים, אפילו אם אינו משתתף במשחק באופן פעיל, אלא רק נמצא בחברתם. מדי פעם אני משתעשעת במחשבה לקחת לו חבר, אך כרגע זה לא נראה לי מעשי מהמון סיבות.
 
למעלה