טיולים עם הכלבים

טיולים עם הכלבים

תגידו,
כמה זמן ביום ממוצע אתם מטיילים עם הכלבים? והאם זה מספיק? ואיזה כלבים יש לכם? וכמה?
ולכמה טיולים אתם מחלקים את זה?
ואיך נראים הטיולים שלכם? (הליכה ברחובות קבועים בשכונה, גינות כלבים, נסיעות למקומות מיוחדים, ריצה משותפת, לוקחים אותם אתכן לעבודה או למסעדה או למפגשים?) עד כמה אתם מגוונים? ממה נראה לכם שהכלבים הכי נהנים?
ואם יוצא שביום מסויים מטיילים פחות מבד"כ - למחרת אתם מטיילים איתם יותר?
הערות נוספות:________________________________________________________

My Allegro

New member

יש לנו שניים, כלב בינוני, מתון באופיו, שלו, עד שפוגש כלבים וחתולים כשהוא קשור), וכלבה קטנטנה ותזזיתית. יוצאים אתם שלוש פעמים ביום. באמצע השבוע, בימי עבודה, בבוקר ל-20 דקות, אחר הצהריים לחצי שעה עד 40 דקות, ובלילה למספר דקות. בימי שישי הטיול בבוקר נמשך שעה, אחר הצהריים חצי שעה, ובלילה כרגיל. בשבת יוצאים שוב לטיול של שעה-שעה וחצי, ואחר כך מבלים בגינת הכלבים עוד חצי שעה-שעה. אחר הצהריים הטיול קצר יותר, חצי שעה. אנחנו מטיילים ברחובות השכונה ובגנים, ובעונות מתאימות, בימים היפים בחורף ובאביב יוצאים אתם לטיולים בטבע, הנמשכים, כמובן, כמה שעות. גם בתוך העיר, אם הולכים לאזור או למקום שאליו אפשר להגיע אתם, לוקחים אותם. לעבודה לא מביאים: היה משעשע לראות אותם רצים כאן באופן ספייס, חלק מהאנשים, מרובעים ו"אוהבים מאוד" כלבים ובעלי חיים בכלל, היו שמחים מאוד לקראתם...

meedas

New member
אצלנו

2 כלבים
4 טיולים ביום. 3 לצרכים בלבד ואחד ארוך. זה אומר שהם מחוץ לבית בין שעה וחצי לשעתיים ביום. מספיק לגמרי, לטעמי
טיולי הצרכים נעשים בשכונה. יש כמה מגרשים ריקים בסביבה שמתאימים לעניין. הטיול הארוך - בחורף גם ברחובות, בקיץ יוצאים לשדות (כי יש אור גם אחה"צ). שיפרה שונאת לטייל בעיר ונלחצת מאוד. לשדות היא אוהבת ללכת. כוש ילך לכל מקום - אין לו בעיה. לפעמים אם יש לי כוח אני לוקחת את האופניים ומריצה אותם לשמחתם הרבה. לעיתים יותר קרובות אני משלבת ריצות בטיולים, בהתאם ללו"ז הריצות שלי
משתדלים לקחת אותם לכמה שיותר מקומות, תלוי ביעד ובחברה. הם נחשבים ללהיט בקרב הילדים של החברים שלנו...
לפעמים אנחנו צועדים ברגל לבית קפה בעיר, יושבים קצת על קפה ועוגה, וחוזרים בצעידה הביתה.
בסופי שבוע לפעמים יוצאים לטיולים ארוכים יותר בטבע, בהתאם לעונה
אם התפספס טיול ארוך באחד הימים, בדרך כלל לא מפצים אותם. הם מצידם מתנהגים יפה ולא הורסים את הבית או משתגעים

טיול

יש לי כלבה אחת- מעורבת, ויסלה עם וימרנר.
בבוקר אני משתדלת מאוד חוץ מהקקי ופיפי גם לרוץ איתה - בערך רבע שעה .. אם אין כוח לריצות אז סתם הולכת איתה ברחוב..
לפחות פעמיים בשבוע היא מקבלת טיול באמצע היום שאני בעבודה- אבא שלי לוקח אותה לכמה שעות.. וזה תמיד או לחוף הים או לשדה פתוח.. או לגינת כלבים..
ובערב - פארק כלבים לשעה. בין הטיול של הערב לטיול של הלילה אני לוקחת אותה בכל פעם שאני יורדת מהבית... ובלילה לוקחת אותה שוב לדשא- למפגש ויסלות.. :)
שבתות היא עושה חיים- שישי לוקחים אותה לים או הביתה להורים למושב או לקיבוץ.. שם היא רצה בלי סוף..

הכלבה שלי אישית פשוט טיל... רצה רצה רצה ואי אפשר לעצור אותה.. לכן אני תמיד משתדלת לכוון את המקומות למקומות פתוחים. אבל גם שאי אפשר- בתוך ת"א לדוגמא-
אני עומדת לדוגמא בסוף הסימטה- החבר בקצה השני- ואנחנו מריצים אותה בינינו :)

הממ

אצלנו עד לא מזמן שתיים, גדולות ואחת ראקטיבית שמציתה את השניה.

מוציאים אותן לשלושה טיולים לפחות, אחד ארוך.

פעם היינו הולכים לגינות כלבים, הן פתחו העדפה ברורה לכלבים מסויימים והסתייגות ברורה עד תוקפנות מאחרים, מסיבות ממובנות וגם שאינן מובנות. לפיכך הפסקנו עם זה לחלוטין.
לוקחים לדרכי עפר על מנת שירוצו, ירחרחו, וככה.

בבוקר טיול שכונתי במסלול פחות או יותר קבוע. יש כשלושה כאלה.

אי אפשר לקחת את שתיהן לעבודה או למסעדות וככה, את שולה לבד לבתי קפה בחוץ אפשרי. לרוב לא לוקחים לשבת בחוץ.

לבתים שאוהבים מביאים אותן איתנו. זה לא קורה הרבה כי הן גדולות . שולה לבד הרבה יותר שמישה בענין הזה. היא סבבה בכל מקום.

ממה הכי נהנים? לרוץ ללא חגורות כשאנחנו בסביבה כמרכז, לרוץ לקפוץ לטפס לרדוף אחרי ריחות , בחוץ. גם את שפת הים אוהבות מאד לחפור וככה - המים בשום אופן לא! שתיהן מתרחקות כמו מאש. שולה מ א ד אוהבת שזורקים לה חפצים ושמנסים למשוך אותם מפיה. היא אוהבת כדורים, קרשים,איצטרובלים וחבל משיכה. סוזי אוהבת מאד להתחרות עם שולה אל היעד ואף למשוך בשיניים את החבל אבל אחרי שניצחה נניח- אין לה בזה ענין יותר...אנחנו עובדים איתה על למידה שמשחק זה כיף, שזו דרך לבטא תיסכול נניח על בובה שלה ולא על שולה, היא מתקדמת...בקצב שלה. לרוץ היא מ א ד אוהבת ועכשיו אצל יוסף היא לומדת למשוך אופניים ועגלה.

אם יוצא יום ללא טיול מספק הן מקבלות יותר אילוף בבית והשלמת החסר ביום יומיים הבאים. חייבות. גם הפוך. אם היה יום מאד אינטנסיבי הן ישנות כמו אבן וסיור רצועה רגלי בנחת בשכונה של 45 דקות זה די והותר.

windowto

New member
אני מהמזניחים

בוקר- טיול של רבע שעה לצרכים
צהריים- בערך 20 דקות
ערב- הליכה מהירה של חצי שעה- שעה
וטיול פיפי לפני השינה

המסלול לרב קבוע.

בערך פעם בשבוע היא והכלב של השותף משוחררים במגרש לשחק, הם משחקים גם בבית
(היא לא כלבה שמסתדרת עם חלק גדול מהכלבים ואין אצלנו גינה או מפגשי כלבים)

את רב זמנה היא בעיקר מבלה בהרבה (מאוד) שינה על הפוף שלה ונביחות על כלבים מהחלון בסלון.

עם הכלב

יש אצלנו כלב אחד לא במיוחד נמרץ אבל תמיד שמח לטיול.
3 טיולים ביום, שניים קצרים של איזה 10 דקות ואחד ארוך שמכונה טיול איכותי. בקצרים יש 3 אופציות די קבועות בסביבת הרחוב. ובאיכותי גם יש אופציות שדי חוזרות על עצמן שכוללות סיבוב בפארק או משהו כזה, שם לפעמים פוגשים עוד כלבים.
היתה תקופה שהיו לנו מפגשי כלבים יותר קבועים ואז היתה פחות הליכה ויותר רחרוח תחתים.
כמעט בכל סיבוב יוצא לו להיות משוחרר קצת.
לוקחת אותו גם לכלמיני סידורים - כבר מכירים אותו בדואר. ופעם ב- יוצא גם לטיולים בטבע.

anaor

New member
בגדול, השניים שלי יוצאים ל-3-4 טיולים

קצרים ביום.

אבל, בנוסף לטיולים, נארדו מקבל המון פעילויות (אפשר לקרוא על זה במאמר האחרון על התנהגות קומפולסיבית של "חיי כלב"). מייקי מקבל פעילות יותר מתונה מנארדו, אבל פעם-פעמיים-3 בשבוע הוא יוצא לטיול יותר גדול או פעילות יותר משמעותית.

3-4 פעמים ביום.

בבוקר כ30-40 דקות.
אחר הצהריים- שעה.
ערב- שעה.

יש גינות (כלבים) לא רשמיות במובן הזה שפחות או יותר רק בעלי כלבים נכנסים אליהן. (חלקנו לוקחים סיכון ומשחררים למרות הסיכון לפגוש פקח כלבים)

הכלבה היא בורדר קולי מעורבת בת שש אבל מתנהגת כבר שנים כמי שיצאה לפנסייה. כפי הנראה תוצאה של שנים ארוכות במכלאה בה בילתה את מרבית חייה. חוץ מהגינות אנחנו הולכים ברחובות קבועים או משתנים. היא בבירור מעדיפה גינות על רחובות וגם נוטה לכוון אותי לאיזורים החביבים עליה.

כנראה שאביא עוד כלבה בהמשך.

Yukita

Well-known member
מנהל
פעמיים כי טוב

=שני כלבים

בימי חול בד'כ 3 טיולים

כל טיול בממוצע 40 דק', אם כי יש פחות/יותר בהתאם למה שקורה ביום נתון

לפחות אחד עם חופש מהרצועה (אנו גרים ליד יער ירושלים, אז מחפשים שם שבילים, כשיש יותר זמן או בסופ'ש אפשר ללכת שם שעות). תלוי אם יש הרבה אנשים או לא, למשל בחוה”מ פסח לא היה לנו מה לחפש בין כל המנגליסטים והבלגן...

שאר הטיולים ברחובות השכונה, חלקם עם כלב נוסף. למזלנו יש בסביבה הקרובה שני פארקים גדולים בנוסף לגינות ציבוריות קטנות. יש גינת כלבים לא די קרובה להליכה בטיול רגיל ביום עבודה, אבל מגיעים לשם לפעמים. לא מרבה לשבת איתם בבתי קפה וזה, למרות שעשינו גם את זה כמה פעמים. לחלק מהחנויות בשכונה מזמינים אותנו להכנס, אבל בד'כ טיול הוא טיול נטו.

ארבעה כלבים, שני טיולים ביום

הטיולים תמיד בשדות, משוחררים, וכוללים גם משחק, מעקב וממשמעת בהתאם לצרכי הכל כלב. מעבר לזה יש גם עבודה בבית למי שצריך.

את הגור אני גם מקפידה להוציא לפחות שלוש פעמים בשבוע למקום לא מוכר או לביצוע פעילות מאתגרת.

התוצאה היא כלבים עייפים, שיודעים שהבית הוא מקום לנוח, לא מחפשים לעצמם תעסוקה משעמום או מפתחים בעיות התנהגות.

fi0na24

New member
3 כלבים גדולים

2 טיולים ארוכים ביום שבהם הם משוחררים + 2-3 יציאות לפיפי מתחת לבית

wolfeyes30

New member
2 גדולים

2 טיולים ארוכים
בוקר - הליכה, משחק, כדורים
ערב - גינת כלבים
ועוד פעמיים בערך קצרים לצרכים

sivi1964

New member
8 כלבים(לא כולל אומנות...)

כולם יוצאים לטיולים קבועים פעמיים ביום במסלול קבוע.
הטיול כחצי שעה בבוקר ולפנות ערב.
אני ממש לא מגוונת,המסלול קבוע ונוח לי והם מכירים ולא משתעממים אף פעם.

הכלבים מסונכרנים עם לוח הזמנים התובעני והצפוף שלי,ויודעים מתי להתחיל לנבוח ולהתרגש לפני הטיול בבוקר ובערב,ויודעים שכשחוזרים זמן של מנוחה עבורם.
אישית אני מוצאת בשני המקבצים האלו ביום זמן ניקוי ראש ותענוג של טיול גם עבורי ולא מוותרת על זה ולא משנה מה!

בטיול איתי הם משוחררים (בחלק האמצעי של הטיול )במידשאה ענקית להוציא מרץ,להתגלגל בדשא,ולשחק.

ישנן שתיים שיוצאות לטיול או אפילו שניים נוספים ביום,עם החצי השני.

במידה ויש גורי אומנה יש להם גינה גדולה למישחק צמוד לבית,הם מתחילים לטייל עם הלהקה רק כשסיימו חיסונים....

annadolly

New member
עונה

בין שעה לשעתיים. טיול בוקר קצרצר לצרכים ועוד אחד ארוך שבדרך כלל כולל פעילות, כמו הליכה עם כלב נוסף (פריקת אנרגיה, למרות שתלוי מי הכלב הנוסף), הבאת כדור או פריסבי, שחייה, או הליכה ארוכה. היא לא מתלוננת, בשבילה כמה שיותר יותר טוב אבל גם אם מקבלת פחות היא מרוצה. אין סדר יום מסודר. יש לי לברדורית אחת.
אני גרה במקום עם המון מקומות הליכה. אפשר ללכת לאורך הנהר, בשדה, בפארק או ביער. יש הליכות מסוימות שחוזרות על עצמן אבל בדרך כלל אני מגוונת. לפעמים אני לוקחת אותה באוטו.
לפעמים בעלי לוקח אותה לריצה או כשהוא על האופניים.
היא עם רצועה רק איפה שמסוכן מבחינת כביש. בדרך כלל היא חופשיה והיא מאוד ממושמעת.
אנחנו לפעמים לוקחים אותה לפאב שמאפשר כלבים
אם יוצא לטייל יום אחד פחות אז אני אשתדל לפצות אותה על זה, אבל לא בהכרח זה קורה והיא אף פעם לא מתלוננת.

Tweety66

New member
יותר מדיי!

כרגע בבית 7 + 2 באומנה
אחד מהכלבים הוא של אח שלי והוא אחראי על הטיולים שלו. זקן השבט לא מטייל יותר בכלל
בגלל דימנציה קשה וחוסר התמצאות מוחלט בסביבה...
בדר"כ יוצאים לטייל 2 הולכי 2 עם 4 הולכי 4, לפעמים מחוסר זמן (או כשיש אומנות) מישהו מאיתנו מוליך יותר מ2 כלבים (משתדלים שלא). יש לנו כמה מסלולים קבועים, חלקם יותר ארוכם וחלקם פחות, אחד מהם עובר דרך פארק שאנחנו עושים בו עצירה למשחקים ואילוף. הכלבים הצעירים שבחבורה (2) יוצאים לטיולים הארוכים יותר, המבוגרים מסתפקים במסלולים קצרים יחסית. אנחנו משתדלים שכל כלב יצא לפחות פעמיים ביום, בפועל זה לא תמיד קורה ואנחנו בהחלט מפצים אותם עם פעילות אינטנסיבית יותר. כפעמיים בשבוע נוסעים לגינת כלבים בעיר (כל פעם בהרכב אחר), וכמעט בכל סוף שבוע אנחנו נוסעים מחוץ לעיר עם הכלבים הצעירים ועוסקים בספורט כלבני (אג'יליטי).

katam

New member
שני כלבים גדולים

בבוקר ריצה עם האיש

במשך היום שני טיולים קצרים עד בינונים

בערב עוד טיול ארוך

phobe1

New member
4 טיולים ביום

כרגע אני בודקת את השעות ואת אופי הטיולים מחדש בגלל האימוץ של M.J. בת ה-14 לפני שבוע וחצי. אצלי יש גם את פייג' בת ה-7.5, שתיהן קטנות בגודלן. כרגע הטיולים נראים ככה:

פעמיים בשבוע: בוקר - הליכה 30 דקות, צהרים - 30 דקות (לרוב פייג' משוחררת בגינה הציבורית כי היא ריקה בשעות האלו), ערב - פייג' הולכת עם הדוגוואקר המדהים שלה לשעה של טיול על רצוע שכולל ספרנטים והשתובבות שלהם :) ואני לוקחת את M.J. להליכה של חצי שעה, לילה - רק סיבוב פיפי של 15 דקות.

פעם בשבוע "היום המבאס": בוקר - הליכה 30 דקות, צהרים - 30 דקות (פייג' משוחררת בגינה הציבורית), ערב - הליכה של 30 דקות, לילה - סיבוב פיפי 15 דקות.

פעמיים בשבוע: בוקר - הליכה 30 דקות, צהרים - 30 דקות (פייג' משוחררת בגינה הציבורית), ערב/בוקר יותר מאוחר - טיול שווה בפארק/שדה/ים/יער של בין שעה וחצי לשלוש שעות, לילה - סיבוב פיפי 15 דקות.

שישי, שבת: בוקר - ירידה מהירה לצרכים של 15 דקות, בוקר מאוחר יותר - טיול שווה לפארק/שדה/ים/יער של בין שעה וחצי לשלוש שעות, צהריים - ירידה לפיפי 10 דקות, ערב - ביקור אצל הסבתא/בני דודות על 4 שוכלל הליכה של בין חצי שעה לשעה וביקור בית, לילה- סיבוב פיפי של 15 דקות.

אם לפייג' יש עודף אנרגיה אז אנחנו משחקים איתה בבית משיכות/פאטש/התאבקות או עבודה על תרגילים. בטיולים השווים אנחנו גם עושים פעילויות דמוי ציד וחפירות והרתפקאות לפייג' כי היא צריכה ואוהבת את זה
. M.J. בינתיים לא ממש רוצה לוותר על שום טיול או חלק ממנו וכל עוד לא חם היא ממש בכושר מעולה (כיאה לכלבה שהוזנחה ונתנו לה להסתובב חופשיה ברחוב כל חייה
) אבל אם קצת יותר חם או הטיול אמור להיות מעל שעה אז אני לוקחת לה עגלת תינוקות למקרה שאני חושבת שהספיק לה (אני גם בהתייעצות עם הוטרינרים על כמה להגביל אותה בשביל לא לפגוע בבריאות וכו'). היא קיבלה את הרעיון הזה ממש טוב ואם כבר התעייפה או התחממה היא נותנת לשים אותה בעגלה בכיף וממשיכה את הטיול בישיבה

בתמונה M.J. עלתה לעגלה ביום חם במיוחד

כלב גדול

3-4 פעמים ביום, בבוקר סיבוב קצר, אחה"צ משחק עם כלבים או טיול ארוך, בערב טיול של 20-30 דקות.
אם יש פעם נוספת היא יחסית קצרה.

FR12

New member

8 זקנים, 2 נכים, וגורה
מתוך הזקנים רק 7 יוצאים לטיולים, 3 פעמים ביום בקצב צב (חצי שעה טיול, 250 מטר וחזרה), קשורים ברצועות כי רובם עיוורים או חירשים או שניהם.
שני הנכים יוצאים לחצר לתירגול והידרותרפיה.
את הגורה מוציאים 3 פעמים לטיולים ארוכים + שעתיים בבוקר ושעתיים בערב להוצאת אנרגיה בחצר.
נראה לי שהכלבים הכי נהנים לאכול.

למעלה