טיהור

טיהור

הכנות: - לפני הטיהור יש לנקות את הבית מהמסד ועד הטפחות ניקוי יסודי יסודי, כולל הרמה של כל הדברים שנמצאים הרבה זמן על הרצפה וניקוי מתחתם. זה כולל גם ניקוי הארונות ובקיצור ה כ ל . טיהור על בית שאינו נקי למישעי אינו "עובד" - שטיפת הרצפה עם מים שיש בהם מלח. מלח גס או מלח טיבעי - לדאוג שלא יהיו שום פריטי מזון חשופים מחוץ לארונות בזמן הטיהור - התכוונות לתאריך מסוים שבו יערך הטיהור ושבו יהיו נוכחים בעלי הבית.ילדים, רק אם הם רוצים. - לערוך את הטיהור בשעות היום - קלנות עשרות נרות במיכלים עגולים שטוחים ממתכת לפיזור בפינות הבית להקפיד לשים אותם על צלוחיות במקומות שיש סכנה של התלקחות. - קטורת - מרווה, לבנדר,תפוז, או כל ריח אחר שמריח לכם "נקי" - אם אישה עורכת את הטיהור אז להקפיד לא לעשות זאת בזמן מחזור - לפזר את הנרות על הרצפה בכל פינות הבית לאורך כל הקירות והמקומות הכי חשוכים בבית כמו מתחת לצינור הניאגרה, ליד המקרר לצד הקיר וכן הלאה.לשמור ולהקפיד לא לשים נרות ליד מקומות שיש בהם דברים דליקים ולא מתחת לריהוט כלשהוא. להזהר! - לשמור על חלונות פתוחים בזמן הטיהור - לשתות מים לפני שמתחילים בטיהור ולא לשתות תוך כדי...גם לא לאכול בזמן הטיהור טהור הדלקת הנרות והקטורת בכל המקומות ששמתם אותם תוך ברכות, בקשות ותפילות לכל הדברים הטובים שאתם רוצים להביא לחייכם. במקומות שבהם אתם מרגישים שיש אויר דחוס או עמוס יותר אפשר למחוא כף כמה פעמים. (כן, כן) אם נחבא נר יש להדליק אותו שוב, כך עד שיגמר. לעבור בין כל החדרים בבית בבת אחת. טהור עושים על כל הבית ולא חדר חדר מכיוון שאז מה שעשיתם בחדר אחד "מתקלקל" בהשפעת החדר שלא טיהרתם. אם יש אדם חולה בבית, כדאי לטהר במיוחד את חדרו, ולשים דגש עליו. לעשות את הדברים בתשומת לב ובכוונה רבה. אם יש תפילות שאתם/ן נוהגים/ות להתפלל עשו זאת במרכז הבית כשכל הנרות דולקים. תנו לזה זמן. אל תעשו את זה מהר...כדי לגמור... ההיפך... ברכו במיוחד כשאתם עומדים במרכז הבית עם הפנים לדלת הכניסה. ברכו ובקשו את כל הטוב שאתם רוצים. כשאתם מרגישים שזהו, השארו בבית.אל תעשו כלום. לא טלויזיה, לא מחשב, לא כילים...אפשר לקרא ספר. לוקח לנרות מספר שעות להכבות וזה הזמן להיות בבית במצב הזה, בשקט ולבקש... כשהנרות כבים, שטפו שוב את הרצפה במי מלח, או מי ים אם תרצו, פתחו את כל החלונות בבית. אני מזכירה שוב, הכל באור יום. השעה המומלצת היא 11:00 לפני הצהריים. וזהו. התחלה חדשה! כמה הערות! זהו טיהור שאתם יכולים לעשות בעצמכם בטיהור המקצועי ישנם דברים נוספים שלא אדבר עליהם כאן מוכנה לענות על שאלות של אי הבנת הביצוע ולא ה"למה"... ה צ ל ח ה ו ב ר כ ה !!!!

גלית35

New member
שמרתי במעודפים וברגע שאני עוברת../images/Emo20.gif

דירה אני עושה את זה,ושולחת ישר לאחותי. תודה אביבה על המאמר

niya

New member
אביבה יקרה ../images/Emo24.gif

תודה רבה על ההסבר המעולה. אני חושבת שכדאי להעביר אותו למאמרים. לדעתי זה משהו חשוב ולא כדאי שנאבד אותו עם חלוף השרשורים. תודה שוב.

niya

New member
פתאון חשבתי לי... ../images/Emo163.gif

איזה מזל שאני חושבת לפעמים, הא?
שזה מאד דומה למה שעושים בפסח. הרי ידוע ש"נקיון פסח" מקובל בתרבויות רבות, כסמל לניקוי והתחדשות (לא בכדי הוא קורה באביב, שזו העונה בה מתחילים לאוורר את הבית אחרי שבתקופת החורף הבית היה סגור רוב הזמן, אנשים חולים יותר בחורף וכו'...) והנה גם כאן בטיהור הפנג שואי וגם בפסח, אנחנו מנקים את הבית מהמסד ועד לטפחות, זורקים המון דברים, ובסוף עוברים עם נוצה ונר או נרות בכל הבית, תוך כדי שירה ותפילה, על מנת להסיר את שאריות החמץ (האנרגיה הלא טובה) שנשאר (נכון שבפסח מחביאים מראש את החמץ, אבל לדעתי העיקרון נותר בעינו). מעניין, לא?

מחשבה נכונה ../images/Emo70.gif

יש קשר רחב בין פמג שואי ויהדות למרות שעל פניו לא נראה שיש קשר כלשהו. העמקה והסתכלות פילוסופית על שני הקצוות מראה שיש ביניהם קו משותף מאוד ברור...

niya

New member
../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif

אביבה, את מדהימה. תמתי יש לך דרך לתת לי הרגשה טובה!
וזה אחרי שהיה לי יום מבאססססס

למה....

סתאאאאם צחקתי.. מאלף,מרתק,ומתי אני אעשה את זה- זו המחשבה שמקוננת בי...... נראה לי שמפלס מי הים התיכון ירד עכשיו..... לשים מהר במאמרים (אני הייתי שמה את זה בדף הראשון של פנג שואי בגוגל!) תודה אביבה

uti

New member
אביבה../images/Emo24.gif תודה רבה

נשמר נשמר נשמר!!!!

למעלה